2020-01-23 07:37
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия в чужбина

ЮЖНОАФРИКАНСКА МОЗАЙКА – ЮАР, ЛЕСОТО, СВАЗИЛЕНД и

Булкарт Травъл
Видяна:
4342 пъти


Публикувана на :
03-01-2012
14:10

ЮАР ЮАР
16 дни
2475 евро
ЮАР снимки 2 ЮАР снимки 3 ЮАР снимки 4 ЮАР снимки 5 ЮАР снимки 6

всички оферти от агенция Булкарт Травъл
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаДоверете ни се и изберете „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” за осъществяване на Вашето пътуване до РЕПУБЛИКА ЮЖНА АФРИКА, ЛЕСОТО, СВАЗИЛЕНД и ЗАМБИЯ (с ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ), защото:
- с тази комбинирана програма ще имате възможност да се насладите на едни от най-великолепните гледки на Земята – водопада Виктория (под егидата на ЮНЕСКО), нос Кейп Поинт, вдаден в Южния Атлантик, където се срещат водите на Атлантическия и Индийския океан, внушителния каньон на р. Блайд - един от най-големите в света; да посетите Кралство Свазиленд - най-малката страна в южното полукълбо; да срещнете „Голяма петорка” (лъв, леопард, слон, носорог и бивол) в най-големия национален парк в Република Южна Африка;
- предлагаме да се възползвате от специалните ни БОНУСИ при пътуването: разходка с панорамно въжено влакче до наблюдателния пункт в близост до стария фар на нос Пойнт, откъдето ще видите „срещата” на двата океана - Атлантическия и Индийския; да наблюдавате колонията африкански пингвини; дегустация на вино и разглеждане на винарски изби в района на Стеленбош;
- осигуряваме оптимално съотношение между цена и качество;
- екскурзоводското обслужване е на български език;
- с групата пътува водач от „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
- получавате точна и пълна информация преди и по време на Вашето пътуване;
- програмата е наш продукт и е по-добрата на българския пазар;
- ние сме регистриран туроператор и туристически агент с 10-годишен опит.

ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ПРИЯТНО ЗАЕДНО!

Ден 1 София – Кейптаун
Полети София-Кейптаун.

Ден 2 Кейптаун
Пристигане в Кейптаун, столицата на Република Южна Африка, една от най-живописните туристически дестинации и един от най-красивите градове е света. Разположен е сред магически планини и девствени плажове. Често наричан „космополитния център на Африка”, дом на богато културно и историческо наследство, предлагащ различни забавления – от екстремни спортове до лежерни круизни разходки, възможности за шопинг от световно ниво, разнообразен нощен живот. Кейптаун има и богато архитектурно наследство, с най-голяма концентрация на сгради в стил Кейп Дътч, който комбинира традиционните архитектурни стилове на Холандия, Германия и Франция. Разглеждането започва с Музея на Южна Африка, най-старият в страната (от 1825 г.), прозорец към световната природна история, демонстрация на изобилието на флора и фауна, непрекъснато развиващ и обогатяващ се. Изложбените експонати показват стотици животински видове, обитаващи земята, водата и небето, което дава възможност на посетителите да видят цялото богатство на природата, събрано под един покрив – динозаври, бозайници, прилепи и дори вкаменените останки на съществували преди повече от 250 млн.год. видове. Човекът е представен от първите му етапи на развитие в Африка до ранните години на селищата на белите заселници. Особено интересни са диорамите, в които са показани различни етнически групи, включително реални фигури на бушмени и представители на други племена от Южна Африка. Следва посещение на замъка на нос „Добра Надежда”, най-старата оцеляла сграда в Южна Африка и една от основните забележителности в Кейптаун. Представлява масивна и мрачна сграда във формата на петолъчка, в близост до морето. Строен в продължение на няколко години (от 1666 до 1679 г.), този петоъгълен форт първоначално представлява проста постройка от кирпич и дърво. Настаняване в „Protea Hotel Sea Point” или подобен. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 Кейптаун – нос „Добра Надежда” – Кейпнаун (закуска)
Закуска. Пътуване по панорамния път Чапманс Пийк, виещ се между Ноордхук и залива Хаут. Разположен на Атлантическото крайбрежие, прокаран по планинския склон на няколкостотин метра над морето, това е един от най-зрелищните морски пътища в света – с дължина 9 км и 114 завоя. Пътуването разкрива възхитителни 180-градусови гледки към океана и скалистия бряг, който се спуска отвесно към морето. Възможност за фото-стоп на някои от обозначените пунктове за наблюдение. Следва посещение на Националния природен резерват „Нос Добра Надежда”, създаден през 1939 г., за да бъдат защитени 7750 ха от местната флора и фауна. Резерватът завършва с една от най-великолепните гледки на земята – дългия, скалист нос Кейп Пойнт, вдаден в Южния Атлантик. Според легендите, на това място се срещат водите на Атлантическия и Индийския океан. Разходка с панорамно въжено влакче до наблюдателният пункт близо до стария фар на нос Пойнт, откъдето се вижда „срещата на двата океана”. Пътуването продължава към Болдерс бийч в близост до Саймънс - очарователно викторианско градче, което дължи съществуването си на някогашната британска военноморска база. Плажът е популярна туристическа спирка заради колонията африкански пингвини, заселили се там през 1982 г. Въпреки, че е разположен в жилищна област, това е едно от малкото места, където уязвимите животни могат да бъдат наблюдавани в непосредствена близост. От само 2 гнездящи двойки през 1982 г., колонията нараства до 3 000 бр. в последните години. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 Кейптаун – Тейбъл Маунтийн – Стелетбош Кейптаун (закуска)
Закуска. Пътуване до символа на Кейптаун - планината Тейбъл, издигаща се стръмно над града и създаваща неповторима атмосфера. Тейбъл Маунтийн, част от едноименния национален парк, представлява плато от гранит и пясъчник, издигащо се над равнините на Кейптаун, с връх, широк около 3 км и достигащ височина 1085 м. До там може да стигнете с въжената линия, като при ясно време се разкриват невероятни гледки към стръмните скали и синия океан отвъд тях. Само на 28 км от Кейпатун се намира Стеленбош, столица на Уайнлендс. Улиците на града, с редици от дъбове, бели сгради в капско–холандски стил и прекрасните пейзажи по течението на р. Ерсте придават на района приказно-картинен вид. Това е един от най-престижните лозарски райони, световноизвестен със качествените си вина. Градът е основан през 1679 г. и е най-старият град в ЮАР, наред с Кейпатун. Посещение на университета Стеленбош, известен с качественото си образование и традиции, приемащ всяка година около 25 хил. студенти. Пътуването е придружено с дегустация на вино и разглеждане на винарски изби, прочути като производителите на едни от най-качествените вина. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 5 Кейптаун - Дърбан (закуска)
Трансфер до летището за полет до Дърбан – градът, където „Изтока среща Запада”. Разположен на югоизточната морска граница на РЮА с провинция Ква Зулу Натал, Дърбан се намира в съседство с Индийския океан, планината Дракенсберг - на запад, и Атлантическия океан - на юг. Дългите пясъчни плажни ивици и целогодишното топло време привлича постоянно посетители. Пристигане в Дърбан и разглеждане на Ботаническата градина (от 1849 г.) с размер 14, 5 ха, съкровищница на местни африкански растителни видове. Тук се отглеждат около 150 хил. различни растения, като най-много са орхидеите, цикасовите видове и палмите, но има и колекция от красиви бромелии, както и смесена колекция от дървесни видове от Африка, Америка и Азия. Настаняване в „Protea Hotel Edward” или подобен. Нощувка.

Ден 6 Дърбан (закуска)
Свободен ден. По желание - еднодневно пътуване до Кралство Лесото с площ едва 30, 4 хил. км2 (срещу допълнително заплащане). Страната е обградена отвсякъде от РЮА и е единствената независима държава, която се разполага изцяло на надморска височина над 1000 метра. По-авантюристичните могат да имат едно вълнуващо „4х4” изживяване по най-високите пътища в Африка. Пътуване до малкия провинциален град Ундерберг, откъдето ще се качите на 4х4 автомобил. При влизане в Лесото ще сложат печат в паспорта Ви, а при спирка в селището Сото ще се запознаете с местната култура. Обядът се сервира в „най-високото” заведение в Африка, със спиращи дъха гледки. Бавно спускане обратно към Дърбан, когато със сигурност ще почувствате разликата в атмосферното налягане. Нощувка.

Ден 7 Дърбан – Зулуленд (закуска и вечеря)
Пътуване до Зулуленд. Някои от думите, с които се свързва световноизвестната провинция Ква Зулу Натал, са Зулуленд, крал Шака, Улунди, Ешове и Ричардс Бей. Магията на Зулуленд ще спре дъха Ви. Горещото африканско слънце, кобалтово синият Индийски океан, мангровите блата и прозрачните лагуни отстъпват и дават път на зелените поля и гори, които покриват пейзажа чак до Дракенсберг. Местното население е с широки усмивки на лицата си. Зулуленд изобилства от частни и провинциални резервати, които предлагат възможности за наблюдение на дивеч, както и пешеходен туризъм по обособените еко-пътеки. Възможност за разходка с волска каруца до местно Зулу селище, където да усетите гостоприемството на местните. Възможност за наблюдение на традиционна сватбена церемония или за посещение на местен лечител (саногома). Посещение на Улунди – мястото на последната битка в Англо-зулуската война. Посещение на гробниците на зулуските крале, разположени в долината Емакосини (Emakhosini). Настаняване в „Protea Hotel Shakaland” или подобен. Нощувка.

Ден 8 Зулуленд - Свазиленд (закуска)
Разположено на територия от само 17, 3 хил.км2, с население 1, 2 млн. души, Кралство Свазиленд е най-малката страна в южното полукълбо (сравнима е с размера на Уелс във Великобритания или щата Ню Джърси в САЩ), сгушена между РЮА и Мозамбик, без няма излаз на море. Свазиленд е малка, но изключително вълнуваща туристическа дестинация, пленяваща с традиционно изкуство, занаяти, местни пазари и природни резервати. В страната живеят християни, които обаче почитат древните си племенни обичаи. Свазиленд е най-екзотичната християнска държава в света - тя е абсолютна монархия, в която кралят има 14 съпруги. Всяка девойка е горда, ако Мсвати ІІІ я хареса на традиционния годишен Танц на тръстиката и я избере за съпруга. Настаняване в хотел „Happy Valley” или подобен. Нощувка.

Ден 9 Свазиленд - Мпумаланга (закуска)
Пътуване до Хейзивю, чието име произлиза от летните марани (haze=мараня), обгръщащи земята по времето на горещия летен сезон. Хейзивю е малък фермерски град, известен с банановата си индустрия. Повечето от резерватите за дивеч се намират източно от града. Една от най-популярните атракции в Хейзивю е възможността за летене с балони с топъл въздух над ширналата се долина. По пътя за Мпумаланга се посещава фабрика за производство на свещи и няколко местни пазари. Настаняване в „Protea Hotel Hazyview” или подобен. Свободно време. Нощувка.

Ден 10 Мпумаланга (закуска)
Пътуване до най-големия национален парк в Република Южна Африка - „Крюгер”, покриващ територия от 20 хил. км2, един от най-големите резервати в света. Разположен е на територията на две от провинциите на РЮА – Лимпопо и Мпумаланга. На север граничи със Зимбабве, а на изток - с Мозамбик. Носи името на създателя си Паул Крюгер. Отворен е за посещения от 1927 г. За посетителите в парка са изградени добре защитени лагери и над 2 000 km асфалтирани пътища. Паркът е световно съкровище от растителни и животински видове. Той е дом не само на „Голяма петорка” (лъв, леопард, слон, носорог и бивол), но и на 147 вида бозайници, 114 вида влечуги, 49 вида риби, а влечугите и насекомите са десетки хиляди видове. Тук има представители на хищниците - лъвове, леопарди и гепарди, във водните басейни - носорози, хипопотами и крокодили. Чифтокопитните са представени от антилопи, зебри, а централната част на парка се обитава и от жирафи. По бреговете на р. Мапуто снасят яйцата си кожестите костенурки, най-големите в света, достигащи тегло до 870 кг. За любителите на птиците (които тук са над 500 вида) е „голямата шесторка” на птичия свят: южна земна рогата врана, дропла кори, африкански ушат лешояд, маршалов орел, сова на Пел и седлоклюн щъркел. Паркът е много добре организиран, лесно достъпен, с ключови места за наблюдение. Тук ще усетите магията на африканската тишина, ще видите непокътнатата девствена красота, която омайва. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 11 Мпумаланга - Йоханесбург (закуска)
Посещение на една от най-популярни туристически дестинации в Южна Африка - внушителният каньон на р. Блайд, който пронизва планината Дракенсберг. Това е вторият по големина каньон на „черния” континент и един от най-големите в света (преди него се нареждат само Големият канион в САЩ и този в Намибия). В края на р. Блайд е красивият язовир Свадини. " Трите рондавели" , " Прозорецът на Бога" и " Кулата" са най-популярните места за наблюдение, но има още няколко, от които се открива изглед към целия каньон. В резултата на водната ерозия на мястото, където се срещат речната вода и „Трите рондавели”, са се образували едни от най-забележителните геоложки феномени в страната, известни под името „щастливите понори на Бурки”. Представляват цилиндрични скални вдлъбнатини, оформени от водовъртежите на кристалните речни води. Наричат Блайд „реката на радостта”. В природния парк флората и фауната са изключително разнообразни - срешат се крокодили, хипопотами, антилопи, както и газели. Пътуване до Йоханесбург – най-големият град в ЮАР и финансов център. Сравнително млад (с около 100-годишна история), градът е популярен с това, че тук се намира най-голямата изкуствено създадена гора. В нея растат над 10 млн. дървета, превръщащи Йоханесбург в зелена градина през лятото. Градът е мегаполис, в който се смесват различните култури от ЮАР, Африка и света. Настаняване в хотел „Sandton Park Inn” или подобен. Свободно време. Нощувка.

Ден 12 Йоханесбург - Совето (закуска)
Йоханесбург е изграден върху мечти за баснословни богатства и дори днес алчността, събудена при откриване на златото през ХІХ в., е двигател за развитието на най-ненаситния африкански град. Недалеч от Йоханесбург се намира „черното” предградие Совето, създадено по време на апартейда като район, в който били принудени да живеят прихождащите работници, а днес е оживен културен център. Малко места на света могат да разкажат толкова много за историята на Южна Африка така, както го прави Совето. Наименованието му може и да звучи африканско, но всъщност е акроним от " SOuth WEstern TOwnships" (Югозападни гета), защото е разположен югозападно от Йоханесбург. Тук се намира най-голямата обществена болница в ЮАР -„Крис Хани Барагвант”. Посещение на Орландо Уест - единствения квартал, в който се намират бившите резиденции на двамата носители на Нобелова награда за мир - Нелсън Мандела и Дезмънд Туту. Следва разглеждане на мемориала-музей на Хектор Питърсън, където ще усетите болката от расовата сегрегация, изпитана от милиони африканци преди няколко десетилетия. На 16 юни 1976 г. много ученици в Совето излизат на протест срещу въведеното от правителството изискване африкаанс да бъде използван в училищата в черните предградия. Режимът изпраща политически части срещу тях. Застреляни са 20 деца, сред които е и 12-годишният Хектор Питърсън. Трагичното събитие отприщва съпротивително движение, което постига отмяната на апартейда. Следва посещение на Музеят на Апартейда, който пази голяма част от историята на Южна Африка. Това е едно наистина ценено място, тъй като там се организират различни образователни програми и конкурси, чрез които се провокира мисленето и разсъждаването на народа. Нощувка.

Ден 13 Йоханесбург – Ливингстън (закуска)
Полет до Ливингстън. Градът е наречен на името на мисионера и изследовател Дейвид Ливингстън и се намира на около 10 км от водопадите Виктория от замбийска страна. Ливингстън е отправна точка за водопадите и националния парк „Моси Оа Туня”. Разглеждане забележителностите на Ливингстън - най-стария музей в Замбия, пазара Марамба и др. Нощувка в „Zambezi Sun Hotel” или подобен.

Ден 14 Водопадите Виктория (закуска)
Пътуване до водопадите Виктория (под егидата на ЮНЕСКО), едно от най-зрелищните чудеса на природата. Според някои изчисления, уникалният водопад Виктория е най-големият в света - широк е 1, 7 км и е висок между 90 и 107 м. Намира се на около 1 000 м надморска височина, между горното и средното течение на река Замбези между африканските държави Замбия и Зимбабве. Наречен е Виктория от откривателя си Дейвид Ливингстън - в чест на английската кралица. Интересен е с това, че водата пада в котловина и от подходящо разстояние човек може да обхване с поглед целия водопад. Част е от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е едно от 7-те природни чудеса на света. Разходка по добре павирания и маркиран път през дъждовните гори, предоставяща незабравими гледки към водопадите. Пътят отвежда до моста Найф Едж, откъдето има възможност за наблюдение на главната част на водопада, Врящото гърне и Източния праг. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 15 Ливингстън (закуска)
Трансфер до летището за полети до София.

Ден 16 София


Цена: от 2 475 €
Специална цена при пълно плащане до 4 месеца преди датата на пътуване – от 2 425 €
Цена за пенсионери и учащи – от 2 435 €

Цената е за група от минимум 20 туристи и включва:
• самолетен билет Кейптаун-Дърбан;
• самолетни билети Йоханесбург-Ливингстън-Йоханесбург;
• трансфери летище-хотел–летище;
• 3 нощувки в стая с 2 легла в “Protea Hotel Sea Point” 3* или подобен в Кейптаун;
• 2 нощувки в стая с 2 легла в “Protea Hotel Edward” 4* или подобен в Дърбан;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в “Protea Hotel Shakaland” 3* или подобен в Зулуленд;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в “Happy Valley Hotel” 3* или подобен в Свазиленд;
• 2 нощувки в стая с 2 легла в “Protea Hotel Hazyview” 3* или подобен в Мпумаланга;
• 2 нощувки в стая с 2 легла в “Sandton Park Inn”4* или подобен в Йоханесбург;
• 2 нощувки в стая с 2 легла в “Zambezi Sun Hotel” 3* или подобен в Ливингстън;
• 13 закуски;
• 1 вечеря;
• транспорт с автобус по програмата;
• туристическа програма в Кейпатун;
• туристическа програма в Дърбан ;
• туристическа програма в Йоханесбург;
• туристическа програма в Танжор;
• туристическа програма в Мпумаланга;
• туристическа програма в Свазиленд;
• туристическа програма в Лесото;
• туристическа програма в Зулуленд;
• туристическа програма в Ливингстън;
• посещение на водопадите Виктория;
• входни такси за посещавани по програмата обекти;
• водач от туристическа агенция «БУЛКАРТ ТРАВЪЛ»;
• екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:
• самолетни билети с включени летищни такси София-Кейптаун и Йоханесбург-София – от 850 € (ранното записване и сформиране на група гарантира по-ниски цени на самолетните билети);
• входни визи;
• входна такса за водопадите Виктория;
• медицинска застраховка;
• доплащане за единична стая - 575 €;
• бакшишите за местните екскурзоводи и шофьорите.

Отстъпки:
• пътувалите минимум 3 пъти с „Булкарт Травъл” ползват допълнителни отстъпки.

Задължително се заплащат при окончателното плащане на пакета:
• медицинската застраховка;
• доплащането за единична стая;
• бакшиши

Допълнителни изисквания:
• изисква се издаване на входна виза за посещение на страните; необходимо е представянето на паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
• пътуващите от ЮАР до Замбия и от Замбия до ЮАР трябва да покажат документ за ваксинация срещу жълта треска, която трябва да е направена поне 10 дни преди пристигане в Замбия;
• туристи над 65 г. възраст доплащат за медицинска застраховка;
• цената на екскурзията е определена при курс 1 щат.дол. = 1, 40 лв. и 1 ZAR = 0.17 лв. При увеличение на курса на щатския долар и на южноафриканския ранд към българския лев над 1 щат.дол. = 1, 45 лв. и 1 ZAR = 0.18 лв. „Булкарт Tравъл” си запазва правото на промяна в цената;
• записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 50 % от пакетната цена и представяне на фотокопие на първите страници на паспорта; окончателното плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди пътуването;
• след направена резервация на самолетен билет, цената му се заплаща в срок, според условията на авиокомпанията;
• „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на виза от страна на посолството;
• местата в автобуса/микробуса се определят при внасяне на пълната сума за пътуването;
• при група от 15-19 туристи цената е от 2 675 € ; при група от 10-14 туристи цената е от 3 120 €.

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.

Туроператорът има сключена застраховка № 10 902 12150000152053/ 03.01.2011г. със ЗАД”Армеец”, ул. Ст. Караджа” № 2, София за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Булкарт Tравъл запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора се извършва по курс 1 € = 1, 956 лв. и може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка:
BG27 UNCR 9660 1009 3041 09 – УниКредит Булбанк – София ,
„Булкарт Травъл” ООД
Дати:


20.04.2012- 05.05.2012
14.09.2012- 29.09.2012


  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.227.2.246 - us - us   _            
execution time : 0.33