2021-04-21 05:04
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Самолетни програми
Екскурзия

Екскурзия Скандинавия c Берген и Хелзинки

Оданс Травел
Видяна:
1423 пъти


Актуализирана на :
26-10-2017
15:24

Швеция Швеция
12 дни
1784 лв.

всички оферти от агенция Оданс Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаБудапеща - Братислава - Дрезден - Берлин - Рощок - Гедсер - Копенхаген - Кронборг - Гьотеборг - Осло - - Зьогнефиорд (по желание) - Ардал - Флам - Гудванген - Берген - Стокхолм - Хелзинки


Автобусно - самолетна програма 12 дни / 11 нощувки

Дата на тръгване: 30.06.2018
Дата на връщане: 11.07.2018
Цена: 912.00 € / 1784 лв.

5% отстъпка за ранни записвания до 31.12.2017!


Програма:

1 ДЕН / София – Будапеща

Отпътуване от София в 08:00 ч.от стадион Васил Левски и в 8:30 ч. от автогара „Сердика” за Унгария (с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Вечерта настаняване в хотел в Будапеща. Нощувка.

2 ДЕН / Будапеща - Братислава – Дрезден

Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща: Площадът на героите, Музеят за изящните изкуства, Операта, Будайската крепост – Кралският дворец, Рибарските кули, катедралата “Св.Матиаш”, хълмът “Гелерт” с Цитаделата, Паметникът на свободата. Отпътуване за Братислава. Кратка туристическа разходка в центъра на словашката столица- архитектурен шедьовър, красиво разположен по поречието на Дунав: катедралата „Свети Мартин”, където са коронясани 11 унгарски крале, Старото Кметство, Архиепископския палат, фонтана на Роналд, пищната сграда на Националния театър. Разходка в Старе место- в романтичния свят на миналото, където някога са се разхождали Моцарт, Бетховен, Хайдн и Лист и където винаги ще властват готиката и барокът. Отпътуване за Дрезден. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН / Дрезден – Берлин

Закуска. Туристическа програма в Дрезден - „Флоренция на Елба”с архитектура от „каменна музика”, където ще се пренесете в очарователна барокова приказка, благодарение на любовта към изкуството, театъра и музиката, която била основна черта на Саксонските династии, в това число и на Август Силния. Ще видим Театерплац, Операта „Земпер“ с една от най-добрите акустики в света, архитектурния бароков комплекс Цвингер , Дворцовата Катедрала, Църквата Фрауенкирхе с уникален каменен купол. Отпътуване за Берлин. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ДЕН / Берлин - Рощок - Гедсер – Копенхаген

Закуска. Туристическа програма в Берлин, включваща Александърплац-сърцето на града, Телевизионната кула, неокласическата Берлинска катедрала, булевард " Унтер ден линден" /Под липите/, от двете страни на който се редят исторически сгради и статуите на Фридрих Велики, Александър фон Хумболд и Вилхелм фон Хумболд, Бранденбургската врата, Райхстага, Мемориална църква Кайзер Вилхелм-един от символите на Берлин, Потсдамерплац. Отпътуване за Рощок. Следобед, преминаване от Германия в Дания с ферибот Рощок-Гедсер (продължителност: 1ч. 45 мин.) и продължаване за Копенхаген. Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.

5 ДЕН / Копенхаген

Закуска. Започваме нашата вълшебна разходка из „пристанището на търговци” с фото-пауза при Статуята на Малката русалка, изплувала от дълбините на Балтийско море върху скалата до брега, загърната в своята надежда, тя с тъжен копнеж очаква своя принц вече над 100 години.
Продължаваме обиколката с фонтана „Гефион”, Кралския дворец „Амалиенборг”, Мраморната църква, дворецът „Кристианборг”, седалище на датския парламент, Борсата, Кметството със статуята на епископ Абсалон, основател на Копенхаген, Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”), най-дългата пешеходна улица в Европа , живописното старо пристанище квартал „Нюхавън”. Ще разгледаме Розенборг - изящният палат на розите, ренесансовата резиденция на краля-строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. Свободно време с възможност за незабравима разходка с корабче по каналите на Копенхаген /90 DKK/. Не бива да се лишавате от удоволствието от вълнуващи преживявания и емоции в знаменития, най-стар увеселителен парк в Европа-парка Тиволи. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН / Копенхаген - Кронборг-Гьотеборг-Осло

Закуска. Отправяме се към Хелзингьор. Разглеждане на замъка на Хамлет „Кронборг“ - могъщ и непристъпен, защитаващ покоя и благоденствието на Дания, където шекспировият герой изрича “To be or not to be” . Останалото е мълчание...
Преминаваме на шведския бряг с ферибот от Хелзингьор до Хелзинборг (продължителност: 20 мин.) и продължаваме за Гьотеборг - най-голямото пристанище на Швеция и столица на автомобилостроенето – център за производство на автомобилната марка „Волво“. Разходка по Авенюто (така обикновено местните наричат най-голямата и представителна улица в Гьотеборг - " Кунгспортсавеню" ) до „културното сърце” на града – Йотаплац. Тук са разположени известният фонтан на Посейдон, Градският театър, Концертната зала и Музеят на кукления театър. Продължаваме за Осло. Настаняване в хотел в района на Осло. Нощувка.

7 ДЕН / Осло- Зьогнефиорд (по желание) - Ардал-Флам- Гудванген-Берген

Закуска. Ранно отпътуване на север към най-дългия фиорд - Зьогнефиорд. Невероятно красив фиорд в съжителство с прекрасни планини, отвесни клисури, вековни гори, изумителни гледки към върхове и водопади и кристалночист въздух!Преминаване през платото Хемседал и по стария исторически път с най-красивата серпентина слизаме в долината на Зьогнефиорд. Поглед към фиорда от панорамната площадка над Ардал и с панорамен кораб „Фиорд“ (продължителност: 2ч.15 мин. / 45 евро) предприемаме вълнуващо и незабравимо пътуване с впечатляващи и очарователни гледки до Гудванген. Оттук продължаваме с автобуса за Берген. Настаняване в хотел в района на Берген. Нощувка.

8 ДЕН / Берген-Осло

Закуска.Туристическа програма в Берген - красивата северна симфония на Норвегия, красота, обгръщаща всичко с кристално чист въздух и ярки цветове.Това е всеобщото усещане на хилядите посетители, които идват да се насладят на Берген/ ЮНЕСКО/- обвит в красиви предания и нежна музика, която звучи отвсякъде, тъй като Берген е родния град на гениалния композитор Едвард Григ.Отпътуване за Осло. Преминаване през най-дългия тунел в Европа / 24, 5км/-Лаердал. Кратка фотопауза до една от най-старите норвежки дървени църкви в Боргунд. Настаняване в хотел в района на Осло. Нощувка.

9 ДЕН / Осло-Стокхолм

Закуска. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I” „РаII“и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан.Отправяме се към сърцето на града, за да видим Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен, елегантния централен булевард Карл ХIV Йохан, Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец, Катедралата на Осло. Следва разглеждане на парка Вигеланд, който най-добре изразява духа и характера на северния народ, неповторимия и уникален парк , наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го населва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. Около 13ч. отпътуване за шведската столица Стокхолм.Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Нощувка.

10 ДЕН / Стокхолм-Хелзинки

Закуска. Туристическа програма в Стокхолм: Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм; ренесансовия Кунглига Слотет /Кралски дворец/, надвиснал над водите на Меларен, който има една стая повече от Бъкингамския Дворец; Парламента; Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати.
Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история, потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб. Отпътуване с ферибот за Хелзинки – „белият град на Севера”. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.

11 ДЕН / Хелзинки-Стокхолм

В 9.50 ч – пристигане в Хелзинки, където ще видим Успенската катедрала /кръстена на Успение Богородично/ - най-големия източноправославен храм в Западна , църквата в скалите (Темпелиаукио), издълбана в здравия гранит, където звучи вълшебно музиката на органа, паметника на композитора Ян Сибелиус.Обиколката ни продължава с Бялата лутеранска , символ на Хелзинки и причина града да се слави като " белия град на Севера" , неокласическия Сенатския площад, паметника на цар Александър II , живописния пазар на града, бронзовия фонтан Хавис Аманда, нимфата, появила се от морските вълни - символ на града.Отпътуване с круизния кораб за Стокхолм. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.

12 ДЕН / Стокхолм – София

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Полет Стокхолм - София.


Маршрут: 2700 км.


Полетно разписание:

Авиокомпания: RYAN AIR
Направление: Стокхолм - София
Излита: 19:50, летище Скавста
Каца: 23:40, летище София

*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!


Тръгване от:

София, Национален стадион " Васил Левски"
София, автогара " Сердика" (само с предварителна заявка)


Цената включва:

9 нощувки в хотели 3*: по една в района на Будапеща, Дрезден, Берлин, Берген, Стокхолм, по две в района на Копенхаген и района на Осло;
9 закуски в ресторантите към съответните хотели и 2 на круизен кораб;
2 нощувки на ферибот – Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм;
Самолетен билет Стокхолм - София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
Туристическа програма в Будапеща, Братислава, Берлин, Копенхаген, Гьотеборг, Берген, Осло, Стокхолм, Хелзинки, и Дрезден;
Настаняване в четворна кабина икономичен клас на ферибота Стокхолм - Хелзинки – Стокхолм;
Екскурзовод на български език;
Транспорт с комфортен автобус.


Цената не включва:

Настаняване в единична стая - 275 евро / 538 лв. ;
Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 12 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г – 11 лв, за лица на възраст над 70 г - 17 лв;
Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд– 45 евро (заплаща се предварително в офиса);
Фериботен билет Рощок –Гедсер- Хелзингьор – Хелзинборг – 20 евро / заплаща се предварително/;
Доплащане за настаняване в двойна кабина на ферибота Стокхолм - Хелзинки - Стокхолм (за двете посоки) - 70 евро на човек (цената подлежи на препотвърждение);
Входни такси за посещаваните туристически обекти;
Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.


Допълнителна информация за туристическите обекти за екскурзията Скандинавия с Берген и Хелзинки - автобус и самолет:

Кралският дворец и Катедралата в Стокхолм - 160 SEK
Музея Ваза - 130 SEK Кметството в Стокхолм - 100 SEK 
Бигдьой, Осло – Музея на Викингските кораби - 80 NOK 
Музея „Фрам“ - 100 NOK;
Музея Кон-Тики /100 NOK/ 
Парка Тиволи в Копенхаген - 110/120 DKK
“Амалиенборг” в Копенхаген – 95 DKK;
Мраморната църква в Копенхаген – 35 DKK;
Двореца Кристианборг в Копенхаген (седалище на датския парламент) – 150 DKK;
Двореца Розенборг - 105 DKK 
Разходка с корабче по каналите на Копенхаген – 90 DKK (може да се заплати на място);
Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд– 45 евро (заплаща се предварително в офиса);
Комплекс Цвингер в Дрезден - 10 евро;

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.


Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;
Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 15 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаванe се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата, е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.


***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.
Дати:


30.06.2018

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.227.208.0 - us - us   _           
execution time : 0.25