2018-07-20 23:06
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия в чужбина
Промоция
Самолетни програми

Априлска ваканция в Прага със самолет

Рейма Травел
Видяна:
420 пъти


Актуализирана на :
28-03-2018
17:04

Чехия Чехия
5 дни
619 лв.

всички оферти от агенция Рейма Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаАПРИЛСКА ВАКАНЦИЯ В ЗЛАТНА ПРАГА.
самолетна екскурзия с обслужване на български език

Един от най-красивите градове в Европа, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!


Дати: 01. април 2018


Акценти:
- директен полет с удобни полетни часове
- 4 нощувки със закуски в хотел по избор - Ibis Wenceslas Square или Olympic
- екскурзоводско обслужване на български език
- уикенд програма

Extra last minute: 619 лв на турист в двойна стая

ПОТВЪРДЕНИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ: КУТНА ХОРА, ЧЕШКИ КРУМЛОВ И ХЛУБОКА, ДРЕЗДЕН, КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА

Програма " Априлска ваканция в Прага" :

Първи ден:
Отпътуване от летище София за Прага с директен полет на България Ер. Трансфер до хотела и настаняване.
Информационна среща и ОПОЗНАВАТЕЛЕН ТУР с местен екскурзовод на български език (включен в цената): Екскурзоводът ще ви ориентира, ще даде практична информация за престоя и ще ви заведе на първата вълнуваща среща със Стара Прага. Заедно ще прекосим Вацлавския площад през " Златния кръст" и тесните калдаръмени улички ще ни изведат на Староместкия площад, където ще разгледаме емблематичните забележителности на Стария Град - готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария. Докато слушаме историята и легендата за най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г. - Орлой, разположен в центъра на площада, ще имаме възможността да се насладим и на „разходка на Апостолите”, която събира на всеки кръгъл час хиляди туристи от цял свят.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - Круиз по Вълтава с включена вечеря.(Продължителност: около 2 часа).
Нощувка.

Втори ден:
Закуска.
КЛАСИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ПРАГА с местен екскурзовод на български език (включена в цената, необходимо е ползване на градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала " Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по романтичната Нерудова улица към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. По романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще стигнем до Малтийския площад и църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволският канал с мостчето на влюбените, обсипано с цветни катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага със стражевите кули от двете му страни (Малостранска и Страроместка), с 16-те арки и скулптурите на светци, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само от туристи заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и от много местни художници и музиканти, които създават неповторима творческа атмосфера. Карловият мост, Карловият университет и архитектурният комплекс Клементинум с най-красивата барокова библиотека на Прага са предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесните калдаръмени улички ще ни изведат отново на Староместкия площад.
Свободно време.

*По желание следобяд /с предварителна заявка и заплащане/: " Кутна Хора-магията на Средновековието" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Разположен на 60 км. от Прага, градът е втори по значение в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и специфичната спираща дъха панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център, посещение на величествената готическа църква Св. Варвара - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове и на уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.

Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание:

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: " Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Чехия има безброй замъци, но нито един не може да се мери по „приказност” с Хлубока. Това е замъкът, в който са снимани редица приказки, замъкът на чешките филмови принцеси. Построен през 13-ти век в английски готически стил, той често сменя господарите си през вековете, а днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готически, ренесанс, барок и романтизъм. Обиколката във вътрешността му смайва с пищните дърворезби във входната зала, кръглите салони и читални в кулите, изрисуваните тавани, както и предметите от бита като златната шейна, рицарските доспехи, а също и едни от първите телефон и прахосмукачка. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод.
Чески Крумлов е разположен между живописните извивки на река Вълтава. Прекрасните лъкатушещи улички, запазили своя средновековен облик, ще ви очароват с цветните фасади на сградите, приютили занаятчийски дюкянчета, китни ресторантчета, музеи и галерии. Обиколката започва в подножието на най-голямата забележителност – замъкът, който е бил седалище на управляващите фамилии. Кръглата му кула в ренесансов стил, украсена с астрологични и алхимични знаци, присъства на всички панорами на града. Минавайки по малките улички, ще стигнем до готическата църква „Св. Вит” с впечатляващ интериор. Централният площад на град е запазил вида, който е имал от средновековието: квадрат, обрамчен от къщи с готически и ренесансови фасади, свързани една с друга с пъстри аркади. Ако отделите от свободното си време за хубав обяд, можете да опитате традиционното ястие с шаран, който е местният специалитет.

Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска.
Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание (избира се една от двете екскурзии):
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: " Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на разходката по елегантните улици ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички " оплатки" , " кралската" напитка „Бехеровка”, който се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма " Казино роял" за Джеймс Бонд.

или

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: " Дрезден и терасата на граф Брюл" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия по поречието на река Елба. Пешеходна разходка в Стария Град - Земперопер, Дрезденския дворец, стената на Саксонските князе - изработена от 23 000 порцеланови плочки, Съкровищницата, църквите Хофкирхе и Фрауенкирхе, музеят на модерното изкуство Албертина, " терасата на граф Брюл" , известна още като Балконът на Европа, градините на бароковия дворец Цвингер, състоящ се от 4 сгради с музейни експозиции, най-известна от които е Дрезденската картинна галерия " Старите майстори" . Свободно време.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 20, 30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо./

Нощувка.Пети ден:
Закуска.
Свободно време.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер.Идеи за свободното време:
- Възможност за самостоятелна разходка в района на Вацлавския площад и Стария Град с криволичещи романтични улички, които често се превръщат в импровизирани сцени за джаз концерти. Многобройните малки ресторантчета работят до много късно и предлагат вкусна традиционна местна кухня, както и чешка бира от най-добро качество.
- Възможност за самостоятелно посещение музеите на Прага - Художествената галерия, Музея на Сметана, на Алфонс Муха или на Франц Кафка (информация, за които ще получите от екскурзовода);
- Възможност за самостоятелна разходка до кулата Петржин, която се издига в централната част на града на едноименния хълм, покрит с цветни алеи и предлагащ невероятна панорамна гледка към цяла Прага. Изкачването е пеша или с малък трамвай, движещ се по въжена линия.
- Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина в Прага - едно от най-посещаваните места в чешката столица - разполага с 10 павилиона, 150 експозиции, 2 ресторанта, 7 бюфета, седалков лифт, влакче, миниатюрен басейн, катерушки и 570 декара площ.


Хотел по програмата " Априлска ваканция в Прага" :

Хотел Ibis Praha Wenceslas Square 3* е модерен хотел, разположен на 5 минути пеша от главния Вацлавски площад. Старият град и Старoместкия площад с известния астрономически часовник са леснодостъпни пеша. В непосредствена близост ще намерите много ресторанти, кафенета и магазини. Метростанция I.P. Pavlova е само на 150 метра от хотела. На 150 метра от хотела има спирки на трамваи 6, 10, 22 и други. Разполага с лоби бар с 24-часова рецепция, сейф на хотела, ресторант и бар. Хотелът предлага просторни светли стаи с модерен дизайн, Wi-Fi интернет връзка. Всички те са оборудвани с климатик, собствен санитарен възел, сателитна телевизия и душ.

Цената включва:

- самолетен билет София – Прага - София с директен полет
- Летищни такси
- 4 нощувки със закуска в хотел Ibis Wenceslas Square 3* (Praha 2 - център, на 5 минути пеша от Вацлавския площад)
- трансфери летище - хотел – летище;
- класически пешеходен тур на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език;
- опознавателен информационен тур на Стара Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език;
- медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;


Цената не включва:

- Ползване на слушалки с аудио система по време на пешеходните турове: 4 € на човек (заплащат се на място - на екскурзовода, ползват се два поредни дни);
- ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

1. Круиз по Вълтава с вечеря на блок-маса: 45 лв на човек при минимум 20 записани (Включва екскурзоводско обслужване на български език); Продъжителност: 2 часа.

2. " Кутна Хора - магията на Средновековието" - полудневна автобусна екскурзия: 70 лв на човек при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11, 99 г.: -30% (Маршрут: Прага - Кутна Хора: 60 км.; Продължителност: около 6 часа; Включва автобусен транспорт, входни такси, екскурзоводско обслужване на български език);

3. " Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов" - целодневна автобусна екскурзия: 99 лв на човек при мин. 20 записани туристи; За деца 2-11, 99 г.: -25% (Маршрут: Прага -Чешки Крумлов: 170 км.; Продължителност: около 10 часа; Включва автобусен транспорт, входна такса за замъка " Хлубока" и екскурзоводско обслужване на български език.)

4. " Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия: 80 лв на човек при мин. 20 записани туристи; За деца 2-11, 99 г.: -25%; (Маршрут: Прага - Карлови Вари - Прага: 260 км.; Продължителност: около 9 часа; Включва автобусен транспорт, екскурзоводско обслужване на български език);

5. " Дрезден и терасата на граф Брюл" - целодневна автобусна екскурзия: 95 лв на човек при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11, 99 г.: -25% (Маршрут: Прага - Дрезден: 150 км.; Продължителност: около 9 часа; Включва транспорт с лицензиран автобус, такса за Германия и екскурзоводско обслужване на български език);

6. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (вечерен):
Опция 1: 59 лв на човек;
Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет в България.

Пълна информация за програмата:
reyma.bg/...
Дати:


2018

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 665 лв.  Бенитур
топ оферта 455 лв.  Нирамар Травел
топ оферта 239 лв.  Валенти 7
топ оферта 159 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел
топ оферта 785 лв.  Рейна Тур

© 2005-2018 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 23.20.25.122 - us - us   _            
execution time : 0.25