2019-08-21 04:11
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Last Minute
Лято
На море

Черна гора Лято 2017 самолет 7 нощувки

Four Seasons Travel
Видяна:
1057 пъти


Актуализирана на :
26-06-2017
20:29

Черна гора Черна гора
8 дни
475 лв.

всички оферти от агенция Four Seasons Travel
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЧерна гора Лято 2017 Самолетна програма от София със 7 нощувки
Черна Гора, Будва

8 дни / 7 нощувки
Самолетни
Цена от: 475.27 лв

ИЗБОР НА ХОТЕЛИ

Програма по дни

Пакетните цени включват:

    Чартърен полет София - Тиват - София.
    Летищни такси (Съгласно промените в чл. 80 от Закон за туризма в цената са включени летищни такси - 39 евро на човек)
    Трансфер летище  хотел - летище.
    7 нощувки в хотел по избор на съответната база на хранене.
    Медицинска застраховка със ЗАД " Алианц България" , покритие 5000 евро (за лица до 65 години).
    Изпращане от представител на TО на летище София.
    Обслужване на място от представител на местната фирма партньор.


Пакетните цени не включват:

    Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата. Виж забележка най-долу.
    Допълнителни екскурзии  ( ще се заявяват се и заплащат при местните партньори в Черна гора).
    Медицинска застраховка за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
    Медицинска застраховка за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
    Туристическа такса в размер на 1, 50 евро - заплащат се  в България до 20 дни преди датата на отпътуване.
    Застраховка " Отмяна на пътуване" - Доплащането е в зависимост от закупения пакет и срока на анулация.  Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД " Алианц България" , гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
    Разходи от личен характер


Полетна информация:

Авиокомпания:


Bulgaria Air

Тип самолет:


E 90

Адрес на авиокомпанията:


гр. София,   бул. " Брюксел"   № 1

Планираните полети до Тиват за дати 21.06, 28.06., 30.08.2017 и 06.09.2017 г., ще се изпълняват в ден сряда с полетно разписание, както следва:


София  - Тиват: FB 8795 / 10:05 - 10:05 (времената са местни)

Тиват - София: FB 8796  /  10:55 - 12:55 (времената са местни)

Само за дата 13.09.2017 г. планиранираният полет ще се осъществи със самолет тип Airbus A320 и полетно разписание:


София  - Тиват: FB 8795 / 10:05 - 10:05 (времената са местни)

Дубровник - София: FB 8796  /  11:15 - 13:20 (времената са местни)

Условия за ранно записване:

    Цените с включени отстъпки за ранно записване, са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
    Не се допускат никакви промени по вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува, внесените и платени суми не се възстановяват.
    В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.


Общи условия:

    Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД  " Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията " КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
    При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно и за него се заплаща по-малко.
    При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
    Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
    Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
    В деня на пристигане преди 14:00 ч. и в деня на напускане след 12:00 ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
    Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
    Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
    Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
    Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.


Условия за пътуване:

    Минимален брой за осъществяване на пътуването - 100 човека
    Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване
    Начин на плащане: 30 % депозит при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
    Необходими докyменти за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта.
    Деца пътуващи с един или без родители, представят нотариално заверена декларация от единия или двамата родители
    Визов режим: няма изисквания за визи
    ТO има сключена застраховка " Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163100000016 / 21.06.2017 на ЗАД " Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
    Застраховка " Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД " Алианц България" .
    Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу и тя е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога са направени те. Ако има такова изменение, информация за стойността му се публикувана 20 дни преди датата на съответния полет и тази информация се предава на клиентите за този полет и те могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди отпътуването в агенцията, където са направили резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/.
    Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 600 долара на тон; Тиват: 600 долара на тон.
    Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София - Риека /X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Риека - София/.


За Будва:
Будва – наричат я принцесата на Черна гора. С над 3500 – годишна история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика.  Будва е очарование, колорит, романтика! Тя е едно пленително място, което се запечатва трайно в сърцето на всеки с красивата си крайбрежна алея, нежния бриз на Адриатическо море и със сгушения в центъра на Будва - стар град, зад чиито крепостни стени криволичат малки, тесни улички, водещи до приятни малки кафенета и ресторанти (коноби), магазинчета, галерии и площадчета с ценни паметници от различни средиземноморски култури. Под открито небе се организират разнообразни театрални постановки и шоу, а след залез слънце цялата тази величественост придобива съвсем различен облик, превръщайки се в основно средище на нощния живот.


За Бечичи:
Бечичи е един от обновените и модерни комплекси на черногорското крайбрежие. Разположен е само на около 3 км от популярната Будва, но печели все повече почитатели с прекрасния си ситночакълест плаж, кристални води и луксозни и уютни условия за настаняване. Тук именно отсядат " динозаврите на рока" Ролинг Стоунс по време на Европейското си турне през 2007 г., а златистата му плажна ивица още през далечната 1936 г е обявена за най-хубавия европейски плаж. Там именно всяка година се провежда международен турнир по плажен волейбол «Pro Beach Soccer», в който участват звезди от световна величина.
Бечичи предлага чудесни възможности за спорт и развлечения, за приятно прекарване на свободното време по многобройните магазини, ресторанти, кафета и барове,   разположени сред приятната средиземноморска растителност. Едно от предимствата на курорта е и близоста му до Будва, с която го свързва редовен туристически автовлак.


За Петровац:
Петровац – малко, уютно градче, заобиколено от ароматни борови гори и маслинови насаждения, разположено на  брега на широк залив, само на около 17 км от Будва. Сградите му се спускат амфитеатрално към плажа, покрит с червен ситночакълест пясък.  В средата на залива пред него има две живописни островчета.
Днешният град Петровац е изграден на мястото на древно селище основано от римляните през III век. Оттогава датира и намиращата се в града венeцианска крепост Casttelo. През средновековието градът е носил името Castel Lastva, а през XX век получава името Петровац.
Петровац предага всичко необходимо за един спокоен, уютен и романтичен отдих.

За Котор:
Котор - наричат го още невестата на  на Адриатика, заради пленителната красота на това място. Разположен в най-южният фиорд в света, на югоизточния бряг на Адриатика, заобиколен от високи планински варовикови масиви и искрящото синьо море. Котор е едно наистина изумително място. Старият град на Котор е добре запазена колекция от сгради, църкви, площади и каменни улици, които датират от Средновековието и не случайно включен в списъка на ЮНЕСКО за световно природно и историческо наследство. Тайнствена романтика лъха от всеки камък, на сгушените между малките улички сгради с емблематични зеленикави капаци на прозорците, сувенирни магазинчета, малки кафенета и ресторантчета. Всички улички в града водят до основния Площад на оръжията и катедралата “Свети Трифон”, а на разстояние от 1350 каменни стъпала нагоре в планината се намира крепостта Свети Иван, която е завършена през XIV век, а църквата в нея датира от VII век. Забележителен културен паметник е и театърът, основан от Наполеон Бонапарт преди два века

За Тиват:
Тиват е модерен пристанищен град в югозападната част на Черна гора, разположен в залива Бока Которска. Градът е и въздушна врата на Черна гора - на 5 км от града се намира международното летище.  Тиват предлага на своите гости брегова линия с много красиви плажове и заливи. Района е богат на археологически находки и културно-историческо наследство. Разнообразни културни програми, популярни празненства и спортни мероприятия са се превърнали в синоним на града.

Допълнителни екскурзии (заявяват се и се заплащат при местните представители в Черна гора):


ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ: ЗАЛИВЪТ БОКА КОТОРСКА


Цени: възрастен 25 евро; дете до 12 г. – 15 евро. Цената е валидна при минимум 18 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран местен екскурзовод /руски, английски, черногорски език/.
Цената не включва: вход за църквата на остров Богородица на скалата – 2 евро, Морския музей – 3 евро, църквата Св. Георги – 2 евро, туристическа такса за посещение на Котор – 1 евро.
Бока Которска е уникален природен обект, който ще ви остави без дъх. Великолепният контраст на синьото море и стръмните планини прави залива един от най-красивите фиорди в света. Наричат Котор още " Невесттата на Адриатика" , заради пленителната красота на това място. През 1979 г. Котор е включен в Списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, благодарение на своите културни, исторически и архитектурни ценности. Екскурзията включва посещение на Стария град, морския музей и много други сакрални и граждански сгради.
Пераст е най-малкото градче в Которския залив, където ще имате възможност да посетите дворци, крепости и музеи, построени в бароков стил. Пераст е град с силно изразено венецианско влияние. В близост до града се намират 2 малки острова: Свети Георги и Богородица на Скалата, до които се стига с лодка. На остров Св. Георги има църква със същото име, датираща от 12-ти век. Островът Богородица на скалата е изкуствено построен през 1630 г.  от жителите на Пераст. Той е изграден от стари кораби и камъни, струпани около канара. на която според легендата, рибари от Пераст са открили чудотворна икона на Богородица с младинеца. На острова е построена една от най-пищните църкви в ортодоксалния свят.

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ: МИНИ ТУР ЧЕРНА ГОРА


Цени: възрастен 28 евро; дете до 12 г. – 17 евро. Цената е валидна при минимум 18 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран местен екскурзовод /руски, английски, черногорски език/.
Цената не включва: вход за двореца на крал Никола и манастира Св.Петър Цетински – 10 евро, Етнографски музей – 2 евро, туристическа такса за посещение на Цетине – 1 евро.
Обиколката на Черна гора е предназначена за туристи, които искат да се докоснат до историята  на Черна гора. Посещава се старата кралска столица - Цетине, която е религиозен и културен център на Черна гора. Там ще имате възможност да посетите манастира Св. Петър Цетински, където се съхраняват някои от най-ценните християнски реликви - дясната ръка на св. Йоан Кръстител, части от Светия кръст и реликви на Св. Петър Цетински. Цетине се нарича още град на музеите, разхождайки се из центъра на града, на всяка крачка ще видите доказателства за славното миналото на града и държавата. Дворецът на крал Никола е една от най-известните туристически забележителности, а в близост се намира и галерията на изкуството, където ще можете да видите  творбите най-популярните художници на Черна гора.
Пътуването продължава до селището Нейгуши - родното село на династията Петрович. Там ще имате възможност да дегустирате традиционни местни специалитети: сирене, домашно приготвена пушена шунка и мед. След това, спускайки се към Бока Которска, ще се насладите на прекрасен изглед на серпентините на планината Ловчен. Ако се интересувате от история и недокосната природна красота, то вие ще се насладите на това пътуване.

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ: ШКОДРЕНСКОТО ЕЗЕРО
Цени: възрастен 35 евро; дете до 12 г. – 21 евро. Цената е валидна при минимум 18 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран местен екскурзовод /руски, английски, черногорски език/, обяд.
Цената не включва: вход за национален парк Шкодренско езеро - 4 евро.

ШКОДРЕНСКОТО ЕЗЕРО е най-голямото езеро на Балканския полуостров и един от петте национални парка на Черна гора. Обявено за резерват през 1983 г. Езерото е едно от малкото останали сладководни блата, дом на едни от най-големите птичи колонии в Европа, сред които са някои от най-застрашените видове пеликани в Европа. Емблематичен за националния парк е къдравият пеликан. В района на езерото се срещат и местообитания на чайки и чапли.
Шкодренското езеро е с богата история и култура, която се вижда от многобройните археологически разкопки, от манастирите и църквите, рибарските селища, старите мостове, вятърните мелници и кладенците по брега му. Невъзможно е да се изброят всички културно-исторически паметници, разположени тук.
Програма включва круиз с лодка по езерото, обяд - местно ястие (шаран и змиорка).
Препоръчително е да опитате местното вино, което обикновено се сервира по време на обяд. За това вино се казва, че гроздето, от което се прави, се огрява от три слънца:  едно слънце, което директно блести върху тях, второ, което се отразява от езерото и третото, което се отразява от планините.

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ: ОСТРОГОРСКИ МАНАСТИР
Цени: възрастен 20 евро; дете до 12 г. – 12 евро. Цената е валидна при минимум 18 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран местен екскурзовод /руски, английски, черногорски език/.
Цената не включва: вход за обектите 1 евро, обяд.

Едно от най-красивите места в Черна гора манастира Острог, изсечен в скалите, с ослепително бели стени на фона на тъмните скали. Православния манастир Острог е разположен на 120 км от Будва, в близост до град Даниловград. Разположен високо в планината, този манастир е едно от най-популярните места за поклонение, както за православните християни, така и за последователи на други религии. Първото впечатление, когато видите манастира е като че ли той виси във въздуха.  Манастирският комплекс се състои от две части – висока и ниска. Във високата част се намират мощите на Св. Василий Острожки, който е основател, а по късно и управител на областта Захум-Херцеговина. Легендата разказва как след смъртта му, той се е явил на сън на един монах и му посочил мястото, където е погребан. Неговото тяло е положено в манастира, а той е обявен за светец и чудотворец. Това православно светилище е най-посещаваното на Балканите. Туристи от целия свят посещават манастира индивидуално или групово. Според вярванията посетителите не бива да ходят с кола до горния манастира, а трябва да стигнат до там по боси крака като знак на  поклонение. Стар монах ще ви посрещне и ще ви разкаже истории пълни с чудеса случили се в манастира. Туристите могат да посетят и долния манастир, където се намират църквите: Светата троица и Свети Станко. В комплекса на манастира  има извор, за който се вярва, че  помага.  Бедни и богати идват да си излекуват душите и телата.Острогския манастир е място,   където се случват чудесата. След посещаване на манастира туристите имат свободно време  и е планиван обяд в близкия ресторант.

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСККУРЗИЯ: КАНЬОНИТЕ НА ЧЕРНА ГОРА
Цени: възрастен 45 евро; дете до 12 г. – 27 евро. Цената е валидна при минимум 18 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран местен екскурзовод /руски, английски, черногорски език/, обяд.
Цената не включва: входни такси за Манастира Морача – 3 евро, Национален парк Биоградска гора – 3 евро, Национален парк Дурмитор – 3 евро.
По пътя между два национални парка - Биоградска гора и  Дурмитор, по течението на река Морача, се посеваща известния манастир Морача, построен през 13 век в красив византийски стил, притежаващ впечатляваща колекция от фрески, стари църковни книги и икони.
Биоградското езеро е най-старият национален парк в Черна гора, разположен в централната част на планина Беласица, между реките Тара и Лим. В този национален парк се намират и едни от последните дъждовни гори в Европа. Най-известното и голямо езеро в района е Биоградското езеро е разположено в средата на националния парк, на 1094 м. надморска височина.
След Биоградското езеро  и националния парк пътуването продължава по каниона на река Тара. Безспорно това е една от най-големите атракции на Черна гора, със своите 1300-метрови стени, той се нарежда на второ място в света след Гранд каньон в Колорадо, САЩ.
Националния парк „Дурмитор“ е разположен на 39 000 хектара, а близо  20 000 хектара от тях са под защитата на Юнеско от 1980 г., заобиколен е от 23 планински върхове с височина над 2300 м. Има 17 ледникови езера,   наречени „очите на планината“.
Зашеметянащ природен феномен е Ледената пещера (Ледена печина), намираща се под връх Обла Глава, на 2100м. над морското равнище. 

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ: ТРЕБИНЕ
Цени: възрастен 40 евро; дете до 12 г. – 24 евро. Цената е валидна при минимум 18 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран местен екскурзовод /руски, английски, черногорски език/, обяд.

Най-южния град от Република Сръбска в Босна и Херцеговина. Градът е разположен на река Требисница в югоизточна Херцеговина на 24 км. от Дубровник (Хърватия). Името Требине идва  от Травуния – античното име на крайбрежието от Котор до Дубровник, което включва сегашния град и планините около него.
За Требине може да кажем, че е град на 3 религии – тук са разположени много православни църкви  и манастира Херцеговска грацаница на хълма Црквине. В центърът на града се намира католическата катедрала (от 20 век) и джамията на Осман паша (18 век) в стария град унищожена през войната (1992-1995г.), а през 2005 г. възстановена и върната на мюсюлманските босненци.
На югозапад от града е Поповското поле, където се намира манастира Тврдос (15 век) – център на Диоцес Костал и Захумско-Херцеговина. В екскурзията е включено и посещение на манастира.

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ: ДУБРОВНИК
Цени: възрастен - 45 евро , дете до 12 г.- 27 евро
Цената включва: Транспорт с автобус от хотела до Стария град на Дубровник и местен екскурзовод /руски, английски, черногорски език/.
Цената не включва: Лични разходи, входни такси за посещаваните обекти.
Дубровник е един от най-красивите и най-добре запазените средновековни средиземноморски градове, с богато културно и историческо наследство. Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Градът е под закрилата на ЮНЕСКО. Старият град е завършен през 13-ти век и е почти непроменен до наши дни. Зад градските стени на стария град цари удивителна атмосфера. Площадите и малките алеи, кафетата и баровете са изпълнени с хора, а чистите плажове и кристалните морски води, заобикалящи града, грабват посетителите с неустоим средиземноморски чар.
Екскурзията започва със Стария град на Дубровник и разглеждане на улица „Страдун“, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата „Св. Спас“, францисканския манастир и аптеката, доминиканския манастир, градската часовникова кула, дубровнишката катедрала, църквата „Св. Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството,   и архитектурата на тази изумителна страна. Свободно време в Дубровник.
 

ЦЯЛАТА ПРОГРАМА можете да разгледате от активния линк:
fourseasonstravel.bg/...


• Резервации се приемат:
по телефона: 02 875 4 000 / 0879 177 990,
на имейл: office@fourseasonstravel.bg
или
на място в офиса на агенцията: София, ул. Цар Симеон, 130.
• Депозит в размер на 30% от пакетната цена и доплащане 14 дни преди отпътуването, освен ако не е упоменато друго в зависимост от конкретната програма;
• Плащане в брой в офиса на агенцията или по банков път:
Фор Сийзънс Травел
Банкова сметка
Райфайзен Банк
BIC:RZBBBGSF
IBAN: BG54RZBB91551002493130

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 389 лв.  Валенти 7
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.204.169.76 - us - us   _            
execution time : 0.25