2020-07-02 11:28
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Last Minute
Лято
Екскурзия Хърватия

Пореч - Лято 2017 Самолетна програма

Four Seasons Travel
Видяна:
404 пъти


Актуализирана на :
26-06-2017
20:38

Хърватия Хърватия
8 дни
715 лв.

всички оферти от агенция Four Seasons Travel
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПореч - Лято 2017 Самолетна програма от София със 7 нощувки
Хърватска, Пореч

8 дни / 7 нощувки
Самолетни
Цена от: 715.83 лвПрограма по дни

Пакетните цени включват:
Чартърен полет София - Риека - София
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки на съответната база изхранване
Летищни такси (Съгласно промените в чл. 80 от Закон за туризма в цената са включени летищни такси - 39 евро на човек)
Медицинска застраховка на ЗАД " Алианц България" , покритие 5000 евро (за лица до 65 години)
Изпращане от представител от агенцията на летище София
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор

Пакетните цени не включват:
Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу)
Туристическа градска такса
Допълнителни екскурзии - заявяват се и се заплащат предварително в България
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
Застраховка " Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД " Алианц България" , гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
За всички, които желаят да се възползват от застраховката „Отмяна на пътуване“, предлагаме 5 % отстъпка от тарифите на ЗАД „Алианц България“ АД.

Полетна информация:
Заминаване в ден четвъртък: София- Риека  FB 8797  / 06:00 - 06:25 (Времената са местни)
Връщане в ден четвъртък: Риека - София FB 8758  / 07:15 - 09: 35 (Времената са местни)
Авиокомпания: " Bulgaria Air"
Тип самолет: Е 90
Адрес на авиокомпанията: гр. София, бул. " Брюксел"   № 1

Условия за ранно записване:
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.

Общи условия:
Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията " КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно и за него се заплаща по-малко.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
В деня на пристигане преди 14:00 ч. и в деня на напускане след 12:00 ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.

Забележка:
Минимален брой за осъществяване на пътуването - 100 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване
Начин на плащане: 40 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване
Нобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта
Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители
Визов режим: няма изисквания за визи
ТO има сключена застраховка " Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163100000016 / 21.06.2017 на ЗАД " Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка " Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД " Алианц България" .
Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу и тя е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога са направени те. Ако има такова изменение, информация за стойността му се публикувана 20 дни преди датата на съответния полет и тази информация се предава на клиентите за този полет и те могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди отпътуването в агенцията, където са направили резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/.
Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 600 долара на тон; Риека: 600 долара на тон.
Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София - Риека /X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Риека - София/.

За Хърватия - Истрия, Къде, кога, какво ?
Подарете си една чудесна ваканция в Хърватия, която ще ви зареди с положителни емоции и незабравими спомени. Хърватия е разположена на брега на приказното Адриатическо крайбрежие. Страната е благословена с 1185 слънчеви и живописни острова, както и една от най-прелестните и чисти плажни ивици в Европа. Хърватия е любима дестинация на милиони туристи от цял свят и независимо дали ще изберете Дубровник, Пула, Пореч, Умаг, Опатия, Ровин или някой от по-малко известните курортни градчета, Хърватия ще ви посрещне с изобилие от красиви плажове, очарователни ресторанти и кафенета и пулсиращ нощен живот. Тя е пленяваща с древната си хилядолетна история и култура и с невероятните си природни съкровища. И към всичко това като прибавим уникалната местна кухня-  микс от различни кулинарни течения, както и страхотното гостоприемство, комбинацията става неустоима.
Курортите на Истрия:
• Град Пореч е сред най-известните туристически дестинации  в Истрия. Той успешно балансира автентичния чар на малък крайбрежен град, изпълнен с великолепни исторически обекти, тридесет и седем километрова зашеметяващата брегова линия широк спектър от възможности за настаняване в прекрасни хотелски комплекси, заобиколени от девствена природа и плажове, подходящи за всеки вкус. Градът е любимо място и за ценителите на историята. Пореч с е град с дълга история. Тук и до днес се усеща римското присъствие в архитектурно отношение, примесено с бароков стил. Комбинацията от великолепни и чисти плажове, живописни заливи, обитаеми е необитаеми острови, гарантират запомняща се почивка за всеки турист. Дилемата пред която са изправени посетителите тук е да прекарат деня на плажа в кристалните води на адриатика, в компанията на нежния морски бриз, или да се отдадат на лежерна разходка в град изпълнен с история, на чаша ароматно местно кафе, или изстудено бяло вино „Малвазия“, в някой от многобройните ресторанти, сгушени в малките улички.
• Град Ровин е най-романтичното място в хърватското средиземноморие, съхранило и до днес сантименталната атмосфера на отдавна отминали времена. Тук ви очакват очарователни калдъръмени улички, засенчени от старите къщи със специфични архитектурни щрихи и покривни тераси, ренесансови градски стени, красиви църкви, галерии под открито небе, ресторанти, предлагащи морски дарове, чиито свеж аромат прониква във всеки градски ъгъл. Има места, които човек трябва да посети поне веднъж в живота си, и Ровин е едно от тях. Единственият начин наистина да го обикнеш, е да го видиш и да му се отдадеш. Какво може да се прави тук? Ами на романтично място е хубаво човек да се отдаде на романтични изживявания. Например разходка с традиционна рибарска лодка Батана. Или разходка по най- популярната улица La Grisia. Защо не и посещение на църквата „Св. Eуфемия“ - внушителна структура, която носи името на покровителката на града.  Лимския фиорд, който представлява наводнен карстов каньон, обявен за " специален морски резерват" и " район с изключителна природна красота" е доказателство за климатичните промени и геоложката еволюция на Истрия, както и един от най-красивите фиорди по Адриатическото крайбрежие.
• Град Умаг - очарование, възхитителна природа и едни от най-великолепните плажове на полуострова. Кристално чистите морски води правят курорта перфектен за любителите на плуването от май до октомври. Умаг е идеално съчетание на история и съвремие.  Очарованието, блясъкът и луксът от миналото рефлектират и днес във венецианските къщи в ренесансов и бароков стил. Почти целогодишно туристите могат да се насладят на многобройни културни и спортни мероприятия. Посетителите на Умаг например могат да станат част от Световния тенис турнир, който се провежда ежегодно от 1990 година насам, в най- големия спортен център в Хърватия, разположен в  Умаг. Непременно трябва да видите Морския фар Савудрия. Построен е през 1818, висок е 36 метра и е под патронажа на австрийския император Франц 1-ви. Това е първият фар в света, в който за осветление се използва дестилиран газ от въглища. Според легендата, фара е залог за любовта на красиво хърватско момиче, с австрийския граф Метерних.
• Град Опатия е люлката на европейския и хърватски туризъм, любима дестинация и на аристокрацията и на Филмови и музикални звезди от световния шоубизнес. Тук се преплитат духа на централна и източна Европа, средиземноморското очарование и средновековната архитектура. Опатия се слави с добре поддържани градини и плажове, както и с 12 км. крайбрежна алея за разходки известна като “Lungomare”. Величествените хотели и аристократичните вили са само част от красивата градска част. Опатия е невороятен микс от море и планина, зелени паркове и синя вода, стари и нови сгради, тихи места за релакс и шумни заведения. Всичко това я прави привлекателна дестинация за туристи от цял свят.  Опатия е място, където се срещат морето и планината. Предимствата на Опатия са, че тя е разположена на тънка ивица суша между морето и планината Учка, което е уникална възможност за туристите да са на морска и планинска почивка едновременно. Любителите на природата, могат да се отправят на планинска разходка в Природния парк Учка, а почитателите на морските разходки могат да наемат лодка или яхта и да се отдадат на вълнуващо пътешествие до остов Црес. Ценителите на добрата храна пък не бива да пропускат рибарското селце Волоско, прочуто с многобройните си ресторанти с отлична кухня.
• Град Пула е последният ни акцент от забележителните места в Хърватия. Наречен „умаленият модел на Рим на брега на Адриатика" , той е най-големият град в област Истрия, културен, икономически и туристически център. Климатът в Пула е мек, водата на морето е кристално синя, а природата е сякаш недокосната от човешка ръка. Произходът на Пула е свързан с митичната история на аргонавтите и техните преследвачи, които след като са стигнали до южния бряг на Истрия са били очаровани от красотата му до такава степен, че са решили да останат завинаги в него.  Дори Данте Алигиери, споменава Пула в творбите си. Несъмнено амфитеатърът в Пула е едно от най-известните места. Това е единственият оцелял римски амфитеатър с напълно запазени всичките 4 кули и 3 римски архитектурни ордера. Той е сред 6-те най-големи римски арени в света. През последните десетилетия Арената е известно място за провеждане на международния филмов Фестивал на Пула, както на множество  концерти на открито. Някои от изпълнителите, гастролирали тук са Лучано Павароти, Андреа Бочели, Хосе Карерас, Дино Мерлин, Елтън Джон, Стинг и др.

За Пореч
Пореч е град с дълга история и един от най-известните туристически центрове на Истрия, който успешно балансира автентичния чар на малък крайбрежен град изпълнен с великолепни исторически обекти, тридесет и седем километрова  зашеметяващата брегова линия, както и широк спектър от възможности за настаняване в прекрасни хотелски комплекси, заобиколени от девствена природа и плажове, подходящи за всеки вкус. Любителите на спорта ще харесат избора на дейности, вариращи от гмуркане, ветроходство, водни ски, колоездене и ходене по много добре поддържани пътеки в целия регион. Град Пореч предлага изобилие от невероятни исторически обекти, като най - значим е " Еуфразиева Базилика" . Той е бил важен религиозен център и архиепископско седалище и в него се намира базиликата на архиепископ Еуфразиус, която е изключителен пример на религиозната архитектура. От 1997 г. тя е включена в Списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство не само заради внушителната си архитектура, но и защото е най-цялостният запазен комплекс от този вид. Несъмнено градът ще се хареса на туристи, които ценят историята и търсят съчетанието на приятното с полезното. Тук и до днес се усеща римско присъствие в архитектурно отношение примесено с бароков стил. В комбинация с великолепни чисти плажове, заливи и острови наоколо релаксът е гарантиран. Имате богат избор да прекарвате деня на плажа и да се къпете в кристалните води в компанията на морският бриз, а вечер да се разхождате в град изпълнен с дълга история.

Допълнителни екскурзии: МАРШРУТ № 1 ПАРК БРИОНИ И РИМСКИЯ ГРАД ПУЛА


Целодневна екскурзия в район Истрия, с посещение на град Пула и Национален парк Бриони, с продължителност около 8 ч.
Цени: възрастен 50 лв.; дете до 12 г. - 25 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран екскурзовод на български език.
Цената не включва: вход за национален парк Бриони (билет за корабчето и за парка)  – цена за възрастен 160 HRK (~ 40 лв.), за деца от 4 до 12 г. 80 HRK (~20 лв.). , Пула – Амфитеатъра – 40 HRK (~10 лв.); храма на Август – 10 HRK (~3, 6 лв.)
Истрия е най-големия полуостров в Хърватия, пленяващ със своята разнообразна природа и красиви крайбрежни ивици. Първата спирка по програмата е град Пула, известен със своите многобройни забележителности, една от които е Римския амфитеатър, шестия по големина в света. Следва разглеждане на римския амфитеатър (отвън), Храма на Октавиан Август, Триумфалната арка на Сириус, древните градски крепости и други паметници на културата. Маршрута продължава към град Фазана, откъдето с корабче ще посетим природен парк Бриони, който се състои от 14 острова, събрали в себе си естествена природна красота, културното и историческо богатство на района. Групата от острови Бриони се намира на северозапад от бреговете на полуостров Истрия. Като единствен природен парк в този район, Бриони събира на едно място богато изобилие от редки видове на флора и фауна, тучни, зелени поляни където пасат елени, муфлони и зебри. До по-отдалечените части на острова може да се стигне с влак. От края на 40-те години на миналия век Тито е имал лятна резиденция на островите, като през годините негови гости са били високопоставени лица и световни знаменитости. По негово нареждане на островите се засаждат различни екзотични растения и се отглеждат породи животни от цял свят. Днес парк Бирони има славата на един от най-красивите архипелази по средиземноморието.

МАРШРУТ № 2 МАГИЯТА НА ИСТРИЯ
 

Целодневна екскурзия с посещение на градовете Ровин, Пореч и Фленги, с обща продължителност около 8 ч.
Цени: възрастен – 50 лв; дете до 12г.- 25 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран екскурзовод на български език.
Цената не включва: входна такса за туристическите обекти: Пореч - Евразиевата базилика – 40 HRK (~10 лв.) , обяд в селцето Фленги в таверна Сидро, с включена храна и напитки – 120 HRK (~30 лв.).
Истрия е истинска наслада за очите и душата. Хълмисти възвишения, полета и долини с малки градчета „кацнали на върха” на планинските хълмове, които наподобяват стари картини. Гледката от там е неописуема - побелели планини, тучни полета, долини, големи лозови масиви, маслинови горички. Колкото повече опознавате полуостров Истрия, ще забелязвате все повече малки детайли, като фасадите на църквите, тесните романтични улички и др. Отпътуване за Ровин. Градчето е защитено с висок каменист вълнолом, а къщите са построени на върха на скалите. От кулата на църквата „Света Еуфемия“, извисяваща се на 60 м. се открива прекрасна гледка към идилични сиви и червени покриви, комини, улици и площади, пристанища с акостирали кораби, лодки и частни яхти. Градът пази 17-вековна история, слави се с богати риболовни традиции и непокътнати природни дадености. Ровин ще ви зареди с естетическа наслада, като не случайно е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Ренесансовите градски стени, служили някога за защита, сега са частично съхранени и представляват южната и северната част на стария град. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Пътуването продължава към малкото селце Фленги, популярно със своите ресторанти за печени прасенца, богат избор на  салати, напитки, бира и вино в цената на менюто.  Продължаваме към древноримския град Пореч - известен още под името Парентиум, построен върху старо ирилийско селище датиращо от 1-ви век пр. н. е. и посещение на Еуфразиевата базилика античната улица Декуманус, която все още носи силно венецианско влияние. Тук можете да опитате прочутото бяло вино „Поречка малвазия“, за което казват, че е едно от най-добрите в Хърватия.


МАРШРУТ № 3 СЛОВЕНСКА РИВИЕРА


Целодневна екскурзия до Словения с посещение на Пиран, Копер и Буе с продължителност около 8 ч.
Цени: възрастен – 40 лв.; дете до 12 г.- 20 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт, водач на български език и обслужване от местен лицензиран екскурзовод.
Цената не включва: Дегустация във винарна Франкович -  75 HRK (~20 лв.).
Отпътуване за историческия град - крепост Пиран и разходка из старата част на града, едно от най-великолепните места по крайбрежието на Истрия. Градът е запазил средновековната си атмосфера с тесни улички и автентични къщи, типични за тази епоха. Смята се, че името „Пиран“ е с келтски произход и означава селище на хълма. Друга версия твърди, че произлиза от гръцката дума „огън” или фар за плаващите кораби към намиралите се тук в древността гръцки колонии. Старото пристанище на Пиран се намира на края на Пиранския полуостров и достига до Кабо Мадона, завършвайки с хълмовете Саврини. Под извисяващата се катедрала с камбанария във венециански стил се е намирало овално вътрешно пристанище, което е било заменено през 19-ти век от елегантен градски площад, в чийто център днес се издига статуята на Тартини, композитор и цигулар, роден в Пиран. Следващата спирка е Копер. Особен интерес тук представлява Стария град от венецианската епоха. Главната улица „Севлярска“ отвежда туристите до централния площад Тито Трг. Тук се намират Катедралата „Успение Богородично“ и удивителната сграда на Преториански дворец, който е бил седалище на губернатора на града по време на Венецианската република.  Екскурзията продължава към град Буе, известен е още като „Пазителят на Истрия”. Градът има богата история, а местността е била обитавана от траки, римляни и славяни.  Старият град на Буе е отлично запазен и впечатлява посетителите с тесните си улички, централния площад и чудесно запазената средновековна архитектура повлияна от Венеция. Тук ще посетим винарна Франкович, както и ще имаме възможност да дегустираме прекрасните местни  вина.


МАРШРУТ № 4 ПЕЩЕРАТА ПОСТОЙНА ЯМА И ЗАМЪКА ПРЕДЯМА

Целодневна екскурзия до Постойна - Словения с продължителност около 8 ч.
Цени: възрастен – 30 лв.; дете до 12 г.- 15 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и водач на български език.
Цената не включва: комбиниран билет за пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 29 евро.
В Словения се намира една от най-известните пещери в света, която в никакъв случай не бива да пропускате. Тази екскурзия е подходяща за хора, които обичат да се наслаждават на природата и силните усещания. Пристигане в градчето Постойна, където ще посетим  красивата пещера Постойна, сътворена милиони години капка по капка, година след година. Пещерата, която е с дължина над 20 000 метра, е била създадена от река Пивка, която тече в района. Вече близо 200 години пещерата е една от най-посещаваните туристически дестинации в Словения. Пещерата има дълга история и е имала различно предназначение в миналото. Била е склад, скривалище, бункер, а през Втората световна война германците са съхранявали гориво в нея. Символът на пещерата е сталгмитът Брилянт. Най-известния представител на животинския свят в пещерата е протеят (Proteus anguinus), вид риба, която може да оцелее без да яде 10 години. Туристите могат да разгледат цял аквариум, пълен с представители на този интересен вид. Изследванията показват, че в пещерата са живели над 84 разновидности на обитателите на подземната фауна (като 48 от тях са водни, а 36 земни). Придвижването в пещерата се осъществява посредством електрическо влакче, има и участък (около 2 км.), в който се върви пеша, за да може всеки да запечата в съзнанието си невероятната красота, която природата е сътворила. Продължителността на целия преход е около 90 минути, след което следва почивка за обяд и свободно време. Пътуването продължава към Предяма, където се намира и едноименния замък. Той буквално виси от 123 метрова скала, от където се открива прекрасна гледка към околностите. Първите сведения за замъка Предяма са от XII-XIII век, но през годините той многократно е преустройван и видоизменян. Отдалече терена изглежда почти невъзможен за строителство и човек започва да се чуди какви архитекти магьосници са успели да го измислят и реализират преди няколко века. Отстрани прилича повече на триизмерна компютърна анимация от съвременен фентъзи филм, отколкото на истинска сграда. Сгушен е в скалите, прилепен е до склона на планината до такава степен, че вътрешните стени на някои от помещенията са всъщност самите скали, в които са прокопани сводове и тунели.


МАРШРУТ № 5 РИБЕН ПИКНИК


Целодневна екскурзия с посещение на Врсар, Лимски канал и Ровин с продължителност около 6 ч.
Цени: възрастен – 40 лв., дете до 12 г.- 20 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: Транспорт от хотела до лодката в две посоки, водач на български език.
Цената не включва: Лични разходи, разходка на корабче с обяд и напитки: възрастен 200 HRK (~50лв.), дете (от 05.00 до 12.00г.) 100 HRK (~25 лв.).
Включете се в този релаксиращ тур с лодка по цялото крайбрежие на полуостров Истрия. Открийте красотата на приказните заливи и непокътнатата природа с възможност за плуване в най-красивите заливи. Екскурзията започва от Врсар - живописното рибарско градче. Следва разходка в стария град, след което се започва вашето морското приключение с лодка. Капитанът ще ви приготви вкусен обяд от прясна риба. Ще минем през живописния Лимски канал – един от най-красивите заливи на Истрия. Той е част от дългата 35 км. лимска долина, която се простира до град Пазин, в сърцето на Истрия. Самият залив е с дължина 10 км., дълбочина 30 м. и ширина 600 м. Заобиколен е от стръмни хълмове от двете страни, на места достигайки до 100 м. надморска височина. Тук ще имате възможност да поплувате в чистите води на Адриатика. Отплаване към Ровин  - град изграден на стръмен склон, обграден от горички с пинии и живописни паркове. Най-значимия паметник тук е църквата „Св. Еуфемия“. От камбанарията й се разкрива незабравима гледка към градчето. Тук можете да видите три от най-известните улици, като се започне с улица „Карера“, пълна с галерии и малки магазини, преминаваща към улицата „Бреговита“, смятана за най-красивата, и задължително трябва да видите и улица „Гризия“, известна с традиционните си изложби на живопис.


МАРШРУТ № 6 НАЦИОНАЛЕН ПАРК ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА

Целодневна екскурзия до Плитвице с продължителност около 12 ч.
Цени: възрастен – 50 лв.; дете до 12 г.- 25 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и водач на български език.
Цената не включва: Комбиниран билет за природния парк Плитвички езера, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 100 HRK (~25 лв.), за деца от 7 до 12г -  50 HRK (~12 лв.), при група от минимум 35 желаещи.
Отпътуване за Плитвице. Пристигане около обяд в националния парк и резерват „Плитвички езера”. Това е най-красивия и известен хърватски природен национален парк, който се състои от 16 свързани чрез водопади езера, образувани между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите има малки горски пътеки и дървени мостове по които се придвижват посетителите, а с лодка може да се прекоси и най-голямото езеро Koзяк. Националния парк Плитвички езера е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство и се посещава от около един милион туристи годишно. Разглеждане на прочутия карстов природен феномен, по един от туристическите маршрути с продължителност на прехода около 4 часа.


МАРШРУТ № 7 СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА ИСТРИЯ
   

Целодневна екскурзия с посещение на Грожнян, Мотовун и Паладини с продължителност около 8 ч.
Цени: възрастен - 50лв.; дете до 12г.- 25лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран екскурзовод на български език.
Цената не включва: дегустация на продукти с трюфели и обяд с  напитки в „Карлич трюфели“ - 200 HRK (~50 лв.), автобус до върха на Мотовун по желание – 20 HRK (~5 лв.)
Истрия е най-големия хърватски полуостров, живописно място, което ще ви омае не само с прекрасните си брегове, но също и с красивата си разнообразната природа. Присъединете се кум групата за едно пътуване до Истрия за да ви покажем зелените хълмове и многобройни лозови масиви. Ще посетим средновековни градове, заградени от крепостни стени, разположени на живописни хълмове, откъдето се откриват спиращи дъха гледки към близките долини, полета и планини. Следва посещение на град Грожнян кацнал на една скала, прекрасно място, в което и днес световноизвестни артисти намират истинско вдъхновение. През юли и август тук ежегодно се провежда международен джаз фестивал, който е обявен за най-добрия бутиков джаз фестивал в Европа. Маршрута продължава към град Мотовун - място с изразен средновековен вид, построено върху останките на замък, разположен на върха на хълм. Обиколката на града започва с безплатна дегустация на продукти с трюфели, домашен зехтин, вино от района на Истрия и местна ракия. Градът е известен с богатата си история и традиции, живописна атмосфера и незабравима панорамна гледка, която включва километри от неустоимия пейзаж на полуострова. Мотовун е посещаван от хиляди туристи и заради организираните целогодишно многобройни културни събития, като филмови, музикални и танцови фестивали, театрални и литературни сбирки.  Продължаваме към малкото селце Паладини, където живее най-известният ловец на трюфели в цяла Истрия. Трюфелите имат специфичен аромат и се считат за афродизиак. Те са гъби, които растат под земята и се намират с помощта на специално обучени кучета. Има бели, черни и други видове, като освен по цвета се категоризират и по качеството им. Виреят на ограничени места, трудно се култивират и още по-трудно се откриват. В книгата на рекордите Гинес е записан най-големият трюфел тежащ 1300 грама, който е намерен в околностите на Мотовун. Стопаните на специално обучените кучета за лов на трюфели лично ще ви демонстрират как се намират трюфели, а  после ще ги добавят към вкусния обяд. Разбира се, ще има и дегустация на местни ракии, вино и зехтин. Връщане в хотелите, изпълнени с много незабравими спомени.


МАРШРУТ № 8 СРЕДНОВЕКОВНАТА КРАСОТА НА ИСТРИЯ

Целодневна екскурзия с посещение на Лабин, Жмин и Пазин с продължителност около 8 ч.
Цени: възрастен – 50 лв.; дете до 12 г.- 25 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран екскурзовод на български език.
Цената не включва: входни такси за туристически обекти - Пазинският замък - 22 HRK (~5.5 лв.), Дегустация във ферма на пет вида сирене, зехтин, вино, десерт – 70 HRK (~ 17 лв.)
Ще посетим средновековни градове, заградени от крепостни стени, разположени на живописни хълмове, откъдето се откриват спиращи дъха гледки към близките долини, полета и планини. Посещение на средновековния  град  крепост Лабин, осеян с венециански и барокови дворци, както и на градската порта. Продължаваме към градчето Жмин, където ще посетим Чийз бар за дегустация на пет вида сирене, зехтин, вино и десерт. Следва посещение на град Пазин- административната столица на Истрия. Музеят на Пазин има сбирка от местни църковни камбани датиращи от периода 16 -19 в. Пазинският замък е разположен на скала над страховито дефиле, през което минава река Пазинчица. На около 100м. под замъка, реката изчезва в пропаст известна под името Пазинска Яма и се скрива във варовикова скала, откъдето тръгва под земята. При силни дъждове придошлата река не успява да се скрие в пропастта и дефилето се наводнява, като се образува временно езеро, понякога разпростиращо се на повече от километър. Има предположения, че залятото с вода дефиле е вдъхновило Данте да опише вратите на ада в своето произведение „Ад“. Връщане в хотелите, изпълнени с много незабравими спомени.


МАРШРУТ № 9 ШОПИНГ МАНИЯ В ИТАЛИЯ

Целодневна екскурзия с посещение на аутлет близо до Триест и замъка Мирамар с продължителност около 8 ч.
Цени: възрастен – 50 лв.; дете до 12 г.- 25 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и водач на български език.
Отпътуване за Италия рано сутринта на шопинг терапия в известния италиански аутлет Палманова. Там ще можете да закупите стоки на световни марки като Guess, Tommy Hilfiger, Adidas, Beneton, Calvin Klein, GAP, Kappa, Nike, Puma, Rifle и много други на фабрично-заводски цени. След хаоса на пазаруването следва посещение на парка и прекрасните градини на замъка Мирамар в Триест. Надвесен над самия ръб на брега, замъкът Мирамар е перлата в короната на Триест. Легендата разказва, че основателя на замъка, ерцхерцог Максимилиан, бил изненадан от буря, която разбила Гриняно. Той бил така омагьосан от месността, че решил да се установи на този бряг. Мирамар се превръща в декор на романтичната любовна история между ерцхерцога и неговата съпруга Шарлот. Замъка е заобиколен от един от най- големите паркове в северна Италия, който е превърнат в резерват. Една част от него е оформена като италианска градина, която плавно се спуска към морето до самата вода.

МАРШРУТ № 10 НОЩЕН КРУИЗ

Тур с посещение на Врсар и Ровин с продължителност около 4 ч.
Цени: възрастен – 50 лв., дете до 12 г.- 25 лв.
Цената включва: Транспорт от хотела до корабчето и обратно и водач на български език.
Цената не включва: Лични разходи, такса корабче: възрастен 75 HRK (~5.5 лв.), 19 лв.), дете (от 05.00 до 12.00г.) 50 HRK (~12.5 лв.).
Екскурзията започва от Врсар - живописното рибарско градче с богато хилядолетно историческо наследство. Разходка в стария град, след което отплаваме с корабчето по крайбрежието на Врсар. Насладете се на нощните светлини на цялото крайбрежие. Следва обиколка около Ровин както и кратка пешеходна вечерна разходка из прелестното градче. Тук ще можете да видите три от най-известните улици, като се започне с улица Карера, пълна с галерии и малки магазини, преминаваща към улицата Бреговита, смятан за най-красивата, и задължително трябва да видите улица Гризия, известна с традиционните си изложби на живопис или да изпиете питие в многобройните кафенета и барове. Връщане в хотелите.ЦЯЛАТА ПРОГРАМА можете да разгледате от активния линк:
fourseasonstravel.bg/...


• Резервации се приемат:
по телефона: 02 875 4 000 / 0879 177 990,
на имейл: office@fourseasonstravel.bg
или
на място в офиса на агенцията: София, ул. Цар Симеон, 130.
• Депозит в размер на 30% от пакетната цена и доплащане 14 дни преди отпътуването, освен ако не е упоменато друго в зависимост от конкретната програма;
• Плащане в брой в офиса на агенцията или по банков път:
Фор Сийзънс Травел
Банкова сметка
Райфайзен Банк
BIC:RZBBBGSF
IBAN: BG54RZBB91551002493130

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.206.238.176 - us - us   _           
execution time : 0.32