2020-06-01 10:44
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Хърватия
Автобусни програми

Екскурзия до Плитвички езера, Постойна, Загреб, Лю

Модерато Tурс
Видяна:
148 пъти


Актуализирана на :
26-09-2019
15:03

Хърватия Хърватия
4 дни
365 лв.
Хърватия снимки 2 Хърватия снимки 3 Хърватия снимки 4

всички оферти от агенция Модерато Tурс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЕкскурзия до Плитвички езера, Постойна, Загреб, Любляна и Белград

Дата: 16.10.2019 г. - 19.10.2019 г.


ПРОМО цена: 365 лв.
Редовна основна цена: 429, 00 лева от Варна; 399 лв. от Велико Търново/ София
ПРОМО цена: 365 лв. от Велико Търново/ София
ПРОМО цена: 395 лв. от Варна/ Суворово

Цените важат при записвания до 01.10.2019г. и до изчерпване на промоционалните места!

Цената включва:
- транспорт с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
- Всички гранични, магистрални и пътни такси
- 1 нощувка със закуска в Белград, хотел 2*/ 3*
- 2 нощувки със закуски в Загреб, хотел 2*/ 3*
- медицинска застраховка с покритие 2 000 евро за лица до 65г.
- туристическата програма в Любляна, Постойна, Замъка Предяма, Загреб, Плитвички езера и Белград на български език
- представител на фирмата придружаващ групата

Цената не включва:
- входна такса за Национален природен парк Плитвички езера – 22 евро
- входна такса за Пещерата Постойна Яма и замъка Предяма – 36 евро
- медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8 лв., за туристи над 65 год. – 16 лв.
- застраховка отмяна на пътуване
- доплащане за единична стая – 20 евро на вечер
- градска такса за настаняване в Загреб – 2 евро на ден на човек – заплаща се от България към пакета
- възможност за доплащане за вечеря - 12 евро на ден
- разходи от личен характер

Начин на плащане :
- Депозит: 100 лв. - внася се с подписването на договора
- Втора вноска: 14 дни преди датата на отпътуване

Предимства на програмата: пътуване с комфортен автобус снабден с климатик,
CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки; лицензиран екскурзовод, придружаващ групата през цялото време; 1 нощувка в Белград, 2 нощувки със закуски в района на Загреб, предварителни резервации за Пещерата Постойна и Плитвички езера /няма чакане по опашки/; във всички посещавани градове и обекти е предвидено достатъчно свободно време – специално за Плитвички езера приключението е цял ден.


Програма :

1 ден /16.10.2019г./: Варна – Велико Търново – София - Загреб
Отпътуване от Варна в 06.00 ч. Варна от ул.Антим I, от Шумен в 08.00 ч. /5-ти километър/, от Велико Търново от паркинга на стадион Ивайло в 09.00 ч., София от Автогара Сердика в 12.40 ч. по маршрут Белград - Загреб. Настаняване в хотел 2*/3* в Загреб. Нощувка.

2 ден /17.10.2019г./: пещерата Постойна - Замъка Предяма – Любляна
Закуска. Отпътуване и по желание посещение на пещерата Постойна тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5, 3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Фотопауза на Замъка Предяма - уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер- собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник - барон. Туристическа програма на български език в столицата на Словения – Любляна - един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Отпътуване и връщане в хотела в района на Загреб. Нощувка.

3 ден /18.10.2019г./: Загреб - Плитвичките езера - Белград
Закуска. Туристическа обиколка на Загреб - град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац.
Отпътуване към Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. По желание и срешу допълнително доплащане туристическа разходка на български език в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“.
Отпътуване за Белград. Пристигане около 20.00 ч. в Белград. Настаняване в хотел 2*/3*. Нощувка.

4 ден /19.10.2019г./: Белград – София - Велико Търново - Варна
Закуска. Разходка в центъра на Белград в емблематичния парк Калемегдан, посещение на катедралата Свети Сава, Площадът на Републиката, пешеходната улица " Княз Михайло" . Свободно време.
Около 11.00 ч. отпътуване за България. Възможност за обяд по пътя. Пристигане в София и във Велико Търново вечерта, късно през нощта в Шумен и Варна. По пътя спиране за почивка.

Необходими документи:
- валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват
- за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.


Забележка:
- Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
- Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на програмата

    Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията.

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.232.38.214 - us - us   _           
execution time : 0.44