2020-07-05 03:04
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Турция
Априлска ваканция
Екскурзия

KАПАДОКИЯ и Фестивал на лалето в ИСТАНБУЛ

Бенитур
Видяна:
162 пъти


Актуализирана на :
16-01-2020
17:44

Турция Турция
7 дни
488 лв.

всички оферти от агенция Бенитур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаКападокия 2020 и Фестивал на лалето в Истанбул
Комбинирана програма с 6 нощувки

6 нощувки

ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ: 03.04.2020

Цена: 488 лв.

Пакетната цена включва:
- Чартърен полет Варна - Анталия.
• Летищни такси.
• Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
• Tрансфер: летище - хотел / продължителност около 2 часа.
• Такса сигурност - SECURITY TAX.
• Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут.
• 1 нощувка със закуска в Истанбул, в хотел 3*.
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Коня в хотел 3*.
• 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*.
• 2 нощувки със закуска и вечеря в района на Анталия в хотел 4*.
• Туристическа програма в Коня с екскурзовод на български език.
• Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език.
• Пешеходна обиколка на историческия център в Истанбул с екскурзовод на български език.
• Екскурзия до Анталия с разглеждане на основните забележителности.
• Екскурзоводско обслужване в Анталия, Коня, Кападокия и Истанбул от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.
• Медицинска застраховка на ЗАД ”Алианц България”, покритие 5000 евро (за лица до 65 г.)
• Изпращане от представител на TA на летище Варна.
• Всички пътни и магистрални такси.

Пакетните цени не включват:
- Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
- Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
- Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
- Застраховка ”Отмяна на пътуване”. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка ”Отмяна на пътуване” зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
- Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.
- Посещение на атракционно ориенталско заведение в Кападокия с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство)- 25 евро.
- Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско - 140 евро
- Екскурзия до Сиде и Манавгат - 50 евро
- Разходи от личен характер и бакшиши.

ПРОГРАМА

Първи ден 03.04.20
Отпътуване в 23:00 ч. от Варна за Истанбул, нощен преход.

Втори ден 04.04.20
Пристигане в Истанбул сутринта. Обзорна пешеходна обиколка на историческия център на града, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и дворецът „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотел. Свободно време. По желание - Дневна разходка с яхта по Босфора, придружена от беседа на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул (доп. заплащане). Вечерта по желание - вечеря с шоу програма на яхтата Ориент Хаус Босфорус, където ще се докоснете до атмосферата на богатите турски фолклорни традиции (доп. заплащане). Нощувка.
Варна - Истанбул - 465 км.

Трети ден 05.04.20
Закуска. Посещение на Парка Емирган и църквата „Св. Стефан“ (продължителност около 4 часа). Българската църква „Свети Стефан“ e считана за най-красивия християнски храм в цяла Турция. Паркът Емирган е едно от емблематичните за Истанбул места, особено през пролетта, когато е сезонът на лалетата. (доп. заплащане) След обяд - Дневна разходка с яхта по Босфора, придружена от беседа на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул (доп. заплащане)

Четвърти ден 06.04.20
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кападокия. Пристигане В Кападокия. Екскурзионна програма - посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоражения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Истанбул - Кападокия - 740 км., около 8 часа

Пети ден 07.04.20
За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Закуска в хотела. Следва туристическа програма - разглеждане на долината Дербент, наречена още розовата долина, едно от най-интересните създания на природата; местността „Пашабаа“ известна още под името „долината на Симеон“ - смята се, че на това място Св. Симеон е водил отшелнически живот. Екскурзията продължава с посещение на центъра на ранното християнство - националният парк Гьореме. Огромният манастирски комплекс впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образувания. Попътно разглеждане на „долината на гълъбите“ и „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образования. Връщане в хотела. За да има вечерта подобаващ завършек в 21:00 ч. ви предлагаме посещение на внушителния Кервансарай Сарухан - построен през 1249 г., където ще наблюдавате дервиши, танцуващи „сема“, чиито движения символизират вечния кръговрат на живота (срещу доп. заплащане). Нощувка.

Шести ден 08.04.20
Закуска. Освобождаване на хотела. Oтпътуване за Коня - градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма“. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи - мистици и най - четените суфи - поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му оказали влияние върху най-големите интелектуалци, като Шекспир, Андерсен и др. Посещение на мавзолея на Мевляна, гробницата на Руми, джамията на големия събеседник и учител на Мевляна - Шемс от Тебриз, медресето Каратай- считано за един от големите университети в средновековна Анатолия. Пътуване и пристигане в Анталия(Алания/Сиде). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Кападокия - Анталия 600 км., около 8 часа

Седми ден 09.04.20
Закуска. Посещение на град Анталия. По време на тура ще видите основните забележителности на града - древните градски стени, Часовниковата кула, площада на Републиката, паметника на Ататюрк, както и емблематичната порта на Адриан. Интерес представлява и един от символите на Анталия - минарето Ивли, чиято отличителна черта е липсата на джамия до него. Най-приятната част от екскурзията е посещението на впечатляващия водопад Дюден. Тук човек се чувства като в тропическа гора, сред смайващите гледки на бурната растителност и опияняващия шум на падаща вода, спускаща се от 40 метра височина. Ще имате възможност да посетите магазини за кожени и бижутерски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Осми ден 10.04.20
Закуска. Трансфер до летището и полет за Варна.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ
Връщане XQ5238 - 09:30 Варна - 11:00 Анталия
Авиокомпания: SunExpress


ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ:
тел./факс: 052 641672, мобилен: 0888699525
e-mail: info@benitour.com
skype: benitour
гр.Варна, бул." Мария Луиза" 7

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.236.112.98 - us - us   _           
execution time : 0.28