2019-10-14 02:31
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия Турция
Екскурзия в чужбина
Почивка Турция

КАПАДОКИЯ и Анталия, полети от София и Варна

Бенитур
Видяна:
9 пъти


Актуализирана на :
09-10-2019
11:41

Турция Турция
7 дни
660 лв.

всички оферти от агенция Бенитур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаКАПАДОКИЯ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА И СОФИЯ

Дата: 15.10.2019

7 нощувки със закуски и вечери

Цена за полета от София: 660 лв.
Цена за полета от Варна: 650 лв.

Програма

1-ви ден (Вторник)
Сборен час на Летище Варна/София. Излитане с полет Варна/ София - Анталия с Bulgarian Air Charter. Пристигане на летище Анталия. Трансфер до хотелa. Настаняване - в периода от пристигане в хотела до настаняване, туристите могат да се възползват от всички услуги, включени в концепцията на хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2-ри (сряда)
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскурзия до Анталия ( заплаща се допълнително). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3-ти (четвъртък)
Закуска. Отпътуваме от хотела за Кония (260км.), което е бившата столица на империята на Селджуките. Пристигане около 12:30 за обяд в Кония. Следва посещение на мавзолея на Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад Руми Мевлана. Това е едно от най-светите места в този район. Философът Руми е основател на суфическия орден на въртящите се дервиши, които чрез медитация и молитви се учат, как да станат „приятели на Бога“. След обяд отпътуваме за Кападокия (260 км.), като по пътя ще видим Султанските Кервансераи - Постройки, които са на приблизително 40 км разстояние и са служели за място за отдих и почивка на пътник на камила. Пристигаме в хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 4-ти (Петък)
Рано сутринта(около 04:30) по желание: полет с балон и посрещане на изгрева. Връщане в хотела за закуска. Днешният ден е посветен изцяло на забележителностите на Кападокия. Започваме с долината Зелве, известна по Долината на на Приказните комини или Долината на Монасите. Името идва от множеството килии, издълбани във варовиковите скали. Освен килии, ще видим много останки от църкви, манастири и дори гълъбарници, които са изваяни в камъка. Продължаваме към Гьореме - Музея на открито, който е религиозен комплекс, състоящ се от най-малко 10 църкви.. Ще посетим техните останки, строени преди над 1 хилядолетие. В комплекса ще се запознаем с Кападокия в своя разцвет на изкуството. Най-паметните са църквата Св. Варвара, църквата Св. Бразил, църква с Ябълката и Змийската Църква. След това продължаваме към Аванос за обяд и свободно време. Продължаваме с посещение на традиционна грънчарска работилница, където ще видим и научим как се правят тези изящни глинени съдове. Отпътуване за хотела. Вечерта ( по желание, срещу допълнително заплащане ). Турска вечер, с включена шоу програма и напитка. Вечеря. Нощувка.

Ден 5-ти (Събота)
Закуска. След като опознахме красотите на Кападокия над земята, този ден ще изследваме подземния град, по-конкретно Каймаклъ. Разпростира се на около 100 тунела и се състои от 5 нива, като ние ще разгледаме 4 от тях. Места за живеене, църкви, кухни, складови помещения - всичко това под земята. Продължаваме към Долината на Гълъбите - панорамна обиколка и време за снимки. Самото име на доината идва от хилядите гълъби, които живеят по дупките в скалите. След като сме наравили уникалните снимки отпътуваме за Юргюп (12 км.), където ще имаме време за обяд и почивка. Посещаваме „Вълшебните комини “ на Кападокия - Много интересни скални образувания, формирани от действащи вулкани преди 15 милиона години. След още една красива панорамна обиколка ще посетим и традиционна занаятчийница за килими. Отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6-ти (Неделя)
Закуска. Освобождаваме хотела и отпътуваме за Учхисар. Това градче е най-високата точка в Кападокия. Гордо на хълма се извисява замъкът Учхисар. Множество скални помещения, църкви и стълби, изваяни в скалите от византийско време ще се разкрит пред очите ни. След посещение на самия замък ще имаме свободно време за обяд и снимки. Поемаме на път към Анталия. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7-ми (Понеделник)
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскурзия по желание: Аспендос и Перге.

Сутринта отпътуваме към Аспендос - историята на този град датира от цяло хилядолетие пр. н. е. Аспендос достига своя пик около 500 години пр. н. е., когато е бил център а търговията с масла, вълна и сол. Това коетo ще ни изуми е 96-метровият Амфитеатър, който е много добре запазен. Чистият обем ще ни остави без думи. Ще видим и останки от ревни базилики, римски акведукти и много други уникални постройки.

Продължаваме към Перге. Несъмнено пътуването ни дотук се е оправдало - градът е археологически обект и е бил един от главните градове на Памфилия. Този Акропол е датиран още от бронзовата епоха. Дом на известния математик Аполоний Пегски. Уникален конраст на този акропол прави мoдерното село Муртана на Суриджик Соу. Следобяд отпътуваме за хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8-ми (Вторник)
Закуска. Tрансфер за полет Анталия -София/ Варна с Bulgarian Air Charter.

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
- Самолетен билет до Анталия с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
- Летищни такси;
- Кетъринг по време на полета и в двете посоки;
- Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
- 4 нощувки на база закуска и вечеря в Side Su Hotel 4* или подобен в Анталия;
- 3 нощувки на база закуска и вечеря в хотел Burcu Kaya 4* или подобен в Кападокия;
- Транспорт с луксозен климатизиран автобус;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
- Представител на туроператора.

Цената не включва:
- Лични разходи;
- Доплащане за премиум пакет за кастаняване: хотел Bone Club Sunset 5* или пдобен в Алания и Kral Hotel 4* или пдобен в Кападокия - 130 лева за възрастен/65 лева за дете 02-11.99г.
- Доплащане за обяди в Кападокия - 80 лева за възрастен/40 лева за дете 02 - 11.99г.
- Допълнителна екскурзия до Аспендос и Перге - 120 лева за възрастен/60 лева за дете 02 - 11.99г.
- Полудневна екскурзия до Анталия - 75 лева за възрастен/43 лева за дете 02 - 11.99г
- Турска Вечер - 75 лева за възрастен/43 лева за дете 02 - 11.99г
- Полет с балон над Кападокия - 600 лева на човек.
- Застраховка отмяна на пътуване със ЗАД „Алианц“.

В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Полетно разписание - в местни времена:
Превозвач: Bulgarian Air Charter

Варна - Анталия -13:30 - 15:00
Анталия - Варна - 21:10 - 22:40

София - Анталия - 18:30 - 20:20
Анталия - София - 15:30 - 17:20


ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ:
тел./факс: 052 641672, мобилен: 0888699525
e-mail: info@benitour.com
skype: benitour
гр.Варна, бул." Мария Луиза" 7

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 399 лв.  Географски свят
топ оферта 335 лв.  Бенитур
топ оферта 1175 €  Рейна Тур
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.239.160.113 - us - us   _            
execution time : 0.26