2019-05-21 04:20
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия
Автобусни програми
Екскурзия Турция

Екскурзия Егейска палитра - Троя и Ефес

Doors Travel
Видяна:
102 пъти


Актуализирана на :
28-03-2019
15:39

Турция
7 дни
526 лв.

всички оферти от агенция Doors Travel
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ВАЛИДНИ ЗА ЗАПИСВАНИЯ
16.05.2019 - 526 лв.
Първи ден
Отпътуване в 05.00 ч. за Чанаккале от София, Пазарджик, Пловдив и Димитровград. Чанаккале е пъстър и шумен град, разположен на входа на Дарданелите, който неизменно присъства в историята, датираща от митичната Троянска война, до епичната битка по време на Първата световна война. Пристигане следобед. Следва обиколка на централната част на града - пристанището, крайбрежната улица, часовниковата кула и гигантския дървен макет от филма Троя. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Втори ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Айвалък. Попътно разглеждане на археологическия комплекс в Троя. Това място несъмнено ще ви върне отново в Омировата „Илиада“ и разлиствайки я, ще преоткриете  величието на тази историческа приказка, в която са преплетени не едно предания от гръцката митология. Отпътуване за Асос – древногръцко селище, разположено на западния склон на планината на боговете Ида и основано през VII в. пр. н.е. от жителите на остров Лесбос. Следва посещение на Акропола в Асос и храма на богинята Атина - издигнат в най-високата му част, за чието великолепие съдим от разпръснатите наоколо колони, капители, фризове и фрагменти. Екскурзията продължава с разходка из остров Джунда – живописно място, съхранило и до днес гръцките традиции и обичаи, сред малки улички, осеяни с цветни каменни къщи, сред които са разположени ресторанти за морски специалитети и уютни сладкарници. Настаняване в хотел в Айвалък. Вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Измир. Недалеч от Айвалък, близо до боровите гори на Чамлък, се намира хълм в подножието, на който ще видите скала с причудлива форма, известна като „стъпката на дявола“. Следва кратка спирка за снимки, след което програмата продължава с посещение на Акропола в Бергама. Древния град Пергамон е разположен на специално избрано място - удобно и в същото време трудно достъпно. Тук на върха на хълма се е намирала втората по големина библиотека в античността, в която са се съхранявали над 200 000 свитъци, наричани „пергаменти“. До историческия комплекс днес се стига с удобен лифт. Отпътуване за Фоча и посещение на античния град Фокея - един от дванадесетте йонийски града по малаозиатското крайбрежие на Егейско море, чието име се споменава в Омировата „Одисея“. Според Херодот корабите на фокейците имали по 50 гребци и 500 пасажери и обезпечавали доставките и търговията по цялото Средиземноморие. На старото пристанище на Фокея, откъдето са отплавали за далечните земи, са запазени пет ниши, издълбани в скалите, в които е имало статуи на богинята Кибела, на която моряците са се молели преди път за попътен вятър и благополучно завръщане у дома. Пристигане в Измир. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска и освобождаване на хотела. Следва обиколка на гр. Измир - третият по големина град в Турция, който се радва на особена културна и историческа идентичност. Маршрутът продължава към античния Сарди - столица на лидийската държава, възникнал през VIII в. пр. н. е., разположен в района на днешния град Маниса. Сарди е бил важен търговски център, а негов последен управник е цар Крез - известен с алчността и несметните си богатства, от чието име идва и израза „богат като крез“. Величествения римски гимназион, палаестрата, част от „царския път“, работилниците и латрината, са част руините съхранени и до днес. Мястото се счита за важен център на ранното християнство и в Сардис е била една от Седемте църкви от Апокалипсиса. Пристигане в Памуккале. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Пети ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кушадасъ. Попътно разглеждане на Памуккале. Каквото и да кажем за този природен феномен, ще бъде малко. Ослепително бели травертини в терасовидно разположени естествени басейни, на фона на контрастиращи зелени пейзажи, в комбинация със свещения град Хиераполис, са преживяване, което си заслужава. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Шести ден
Закуска. Следва екскурзия из живописното крайбрежие на Кушадасъ, хълма Газибейенди, птичия остров и търговската улица. По желание посещение на историческия комплекс Ефес и Дома на Дева Мария. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Седми ден
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Измир. Полет за София в 09.05 ч. Кацане в София в 10.30.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

    Връщане FB 8134 09:05 Измир - 10:30 София

    Авиокомпания: Bulgaria Air

    Адрес на авиокомпанията: гр. София,   бул. " Брюксел"   № 1

    Тип самолет: Airbus 319

    Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.


Пакетните цени включват:

    Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут на отиване.

    Медицинска застраховка на ЗАД " Алианц България" с покритие 5000 евро (за лица до 65 г).

    1 нощувка в Чанаккале в хотел 3* със закуска и вечеря.

    1 нощувки в Айвалък в хотел 3* със закуска и вечеря.

*1 нощувка в Измир в хотел 3* със закуска и вечеря.

    1 нощувка в Памуккале в хотел 3* със закуска и вечеря.

    2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3* със закуска и вечеря.

    Обзорна екскурзия на Чанккале.

    Разходка до остров Джунда.

    Посещение на „Стъпката на Дявола“.

    Обзорна обиколка на Измир.

    Обзорна обиколка на Кушадасъ.

    Трансфер хотел - летище.

    Чартърен полет Измир - София.

    Летищни такси.

    Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.

    Представител на ТО по време на пътуването до Чанаккале.

    Екскурзоводско обслужване в Чанаккале, Айвалък, Измир, Памуккале и Кушадасъ от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.

    Всички пътни и магистрални такси.
За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!
гр. София, ул. Неофит Рилски 60
тел. 359 2 / 4173377
gsm:0895071113
gsm:0895001128
e-mail: office@doors-travel.com
www.doors-travel.com

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 230 лв.  Велбург
топ оферта 799 лв.  Рейма Травел
топ оферта 459 лв.  Валенти 7
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.91.41.87 - us - us   _            
execution time : 0.37