2020-06-04 16:32
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Турция

Егейска Турция и почивка в Мармарис от Варна Рина


Видяна:
1602 пъти


Актуализирана на :
14-05-2013
13:16

Турция Турция
8 дни
455 лв.
Турция снимки 2 Турция снимки 3 Турция снимки 4

всички оферти от агенция Рина Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ и почивка в МАРМАРИС 30.04.24.05.
Тип на екскурзия: Автобусни от Варна Период: 8 дни / 7 нощувки
Дестинация: ТУРЦИЯ Цена: 455 лева


маршрут : Варна - Бургас - Чанаккале - Троя - Айвалък - Бергама - ИзмирМармарис - река Далян - Памуккале - остров Родос - Кушадасъ -Ефес - остров Джунда - Айвалък

8 Дни/7 Нощувки

цена : 455 лева

Дати : 30.04.2013 г. 24.05.2013 г. 06.09.2013 г. 05.10.2013 г.
За ранни записвания с депозит от 50 % до 28.02.2013г. - 5% отстъпка от пакетната цена!

Тръгване: 30.04.2013
- 04:00 от Варна - ул. " АНТИМ I"
- 06:00 от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв /
Първи ден 30.04.2013 Варна - Чанаккале - Троя – Айвалък (Саръмсаклъ)
Отпътуваме към границата с Република Турция. Преминаваме през европейската и част пролива Дарданели, свързващ Мраморно и Егейско море. Преминаваме пролива при Чанаккале - град-свидетел на много важни битки от историята, известен с Троянската война. Следва посещение на:
-древния град Троя, чиито произход е възпят в митове и легенди за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена. Ще чуете история за Троянския кон, с който гърците чрез хитрост завладяват величествения град (входния билет се заплаща по желание допълнително – 15 турски лири).
Настаняване в хотел в района на Айвалък. Вечеря (без включени напитки). Нощувка.
Втори ден 01.05.2013 Айвалък (Саръмсаклъ)- Бергама- Асклепион- Мармарис
Закуска. Отпътуваме към Бергама. Следва посещеие на:
- Бергама- градът, който през древността е бил гръцки и римски културен център - Пергамон. Избран е от Лизимах-един от пълководците на Александър Велики за съхраняване на неизброимите му богатства, известен още и с величествения храм на Зевс /входния билет се заплаща по желание допълнително -20 турски лири+ билет за лифт 12 турски лири/.
Измежду бележитите руини на Бергама ще видим:
-светилището на Асклепий – храм на древногръцкия бог на лечението и медицината, (входния билет се заплаща по желание допълнително – 15 турски лири)
И ще преминем покрай комплекса „Червената базилика“ или Къзъл Авлу, които датират от II в.сл.Хр. Продължаваме към Измир по посока курорта Мармарис - по път ще се любуваме на причудливи планински пейзажи, природни каменни образувания, фабрики за турски мрамор и масиви от маслинови дървета. Привечер пристигаме в Мармарис. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Трети ден 02.05.2013 Мармарис
Закуска. Обзорна екскурзия на Мармарис - курортната част с красиви хотели, магазини и кафенета, квартала на богатите - Ичмелер, паметника на Ататюрк, крепостната стена, построена по времето на Сюлейман Великолепний. Посещение на фабрика за кожени изделия с модно ревю, магазин и фабрика за производство на рахат локум. Свободно време за плаж и почивка или допълнителна екскурзия по желание. Обяд. Вечеря. Нощувка.
Четвърти ден 03.05.2013 Мармарис
Закуска. Обяд. Вечеря. Свободно време за плаж и почивка или допълнителна екскурзия по желание. Нощувка.
Пети ден 04.05.2013 Мармарис
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или допълнителна екскурзия по желание. Вечеря. Нощувка.
Шести ден 05.05.2013 Мармарис-Кушадасъ
Закуска. Отпътуваме за Кушадасъ - един от красивите морски курорти разположен на Егейско море, наречен още „Птичият остров”, дал името на града (Kuş турски - птица; ada турски - остров). Обзорна обиколка на града. Настаняване в хотел след 14ч. Свободно време. Вечеря ( без включени напитки). Нощувка.
Седми ден 06.05.2013 Кушадасъ -Ефес –Къщата на Дева Мария - хълма „Трапезата на Дявола” – Айвалък (Саръмсакли)
Закуска. Отпътуваме към древния град Ефес и къщата на Дева Мария с лечебния извор и стената на желанията. Папа Павел VI е обявил това място за второ свещено след Божи гроб в Йерусалим и затова се смята, че всеки бил на поклонение тук е половин хаджия. /входния билет се заплаща по желание допълнително– 12 турски лири /.
Следва на посещение на древния град Ефес- град легенда, един от най-запазените древни мъртви градове, азиатска столица по време на Августовското управление - център на търговията, признат за един от петте най-важни градове в империята /входния билет се заплаща по желание допълнително – 20 турски лири/.
Продължаваме за град Айвалък, заобиколен от маслинови дървета, от чиито плодове се произвежда голяма част от турския зехтин. Фотопауза при хълма „Трапезата на Дявола”, от където се открива панорамна гледка към гръцкия о-в Лесбос. Вечеря (без включени напитки). Нощувка.
Осми ден 07.05.2013 Айвалък (Саръмсакли)- о-в Джунда- Чанаккале- Къркларели (Лозенград)
Закуска. Отправяме към Айвалък, през центъра на града с типична гръцка архитектура, посещаваме о-в Джунда, който е известен с градинските си кафенета. Отправяме се към Чанаккале от където с ферибот ще преминем пролива Дарданели и отпътуваме за България. Кратък престой в Къркларели (Лозенград) с посещение на един от големите магазини от веригата КIPA. Връщане в Бургас и Варна около полунощ

Цената включва:
-транспорт с туристически автобус /климатик и видео
-пътни, магистрални, фериботни, гранични такси и паркинг
-3All Inclusive и 1НВ (нощувка, закуска, обяд и вечеря) в Мармарис в хотел 3*
-2НВ нощувки, закуски и вечери в Айвалък в хотел 3*
-1НВ нощувка, закуска и вечеря в Кушадасъ в хотел 3*
-обзорна екскурзия на Мармарис и Кушадасъ
-посещение на остров Джунда и хълма”Трапезата на Дявола“ през Айвалък
-екскурзия до древния Ефес и " Дома на Дева Мария" /заплаща се само входния билет /
-екскурзия до древния град Троя/заплаща се само входния билет /
-екскурзия до град Бергама и Асклепион /заплаща се само входния билет /
-медицинска застраховка
-екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:
по желание доплащане за хотел 4* в Мармарис.
Допълнителните екскурзии по време на почивката в Мармарис:
-екскурзия до Памуккале – 45 евро
-екскурзия до остров Родос – 50 евро
-екскурзия с кораб и лодки по река Далян - 30 евро
-турска вечер с фолклорна програма в ресторант " Керван Сарай" - 25 евро
Входни такси за обектите по програмата
-древния град Троя - 15 турски лири
-древния град Ефес - 20 турски лири
-" Къщата на Дева Мария" - 13 турски лири
- Бергама -20 турски лири + 13 турски лири за лифт
- Асклепион - 15 турски лир
Забележка: цените на допълнителните мероприятия и входните такси на обектите подлежат на промяна.
Описание на допълнителните екскурзии от Мармарис:
Памук кале
Магическата и зрелищна природна местност, уникална в целия свят, Памук кале (Хираполис) е една ослепително бяла и вълшебна страна с вкаменен замък. Водата с температура 37°C излиза, клокочейки изпод земята, и в изумителни каскади се спуска надолу по поредица от около сто тераси. Водните струи са издълбали терасите и във вдлъбнатините са образували топли водни басейни. Горещите извори са били използвани римско време за терапевтични нужди. Освен термалния комплекс със своите мотели и минерални басейни в Памук кале са вплетени и руините на древния град Хираполис и цялата тази красота е разположена върху платото.
Екскурзията е целодневна с включени: транспорт с турски автобус, местен екскурзовод на български език, обяд, входни такси.
Екскурзия с кораб и лодки по река Далян
Екскурзия по река Далян с кораб и лодки по течението на реката минаващи през лабиринт от тръстика. В скалите над реката са разположени Карийските гробници издялани в канарата която се извисява зад обраслата с трастики река. Ще видим останките на древния град Каунос с византийска базилика, масивна римска баня и добре запазен театър от VІ век преди Христа изсечен в планинския склон. Ще посетим плажът Истузу, разположен на пет мили покрай средиземно море от едната страна и лагуна с прясна вода от другата. Тук морските костенурки Carreta carreta снасят яйцата си през юни и юли.
Екскурзияте е целодневна с включени: трансфер от хотела до пристанището и обратно, билет за кораба и лодките, обяд .
Екскурзия до остров Родос
Пътува се 50 минути път с катамаран от Мармарис. Остров Родос е известен с родоският колос седял на входа на пристанището. ще имате възможностда разгледате модерното търговско пристанище, античната част на острова включваща частични останки от храмове, театъра, стадиона, одеона, главния площад. Почти недокосната от времето се извисява над града рицарската крепост -цитадела, а средновековният град и четери километровата крепостна стена, обграждаща стария град със средновековна архитектура.
Екскурзията е целодневна с включени: трансфер от хотела до пристанището и обратно, билет за катамаран, гранични такси (не е включен обяд).
Дати:


24.05.2013 г. 06.09.2013 г. 05.10.2013

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.231.21.83 - us - us   _           
execution time : 0.34