2018-02-19 01:34
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия в чужбина
Екзотика
Есен

ПОЧИВКА В ТАЙЛАНД - БАНКОК и ПАТАЯ

Рейма Травел
Видяна:
6475 пъти


Актуализирана на :
07-07-2015
13:28

Тайланд Тайланд
11 дни
1290 евро

всички оферти от агенция Рейма Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПОЧИВКА В ТАЙЛАНД - БАНКОК и ПАТАЯ

Дата: 20 – 30 ноември 2015

София – ДохаБанкок – *АютаяПатая – Банкок – Доха – София
11 дни / 8 нощувки/ 8 закуски/ 1 обяд/ 6 вечери

Програмата дава възможност да се запознаете с културното и историческо богатство на тази далечна екзотична страна, както и да направите кратка почивка край бреговете на Тайландския залив, вкл. и на един от многобройните коралови острови.

Тайланд е гостоприемна страна, страна на свободата, усмивките и будиските храмове. Това е кралството на неповторимите изживявания. Това е страната на красивите контрасти – хълмове, потънали в пищна зеленина се издигат над самотни плажове с кристално чиста вода, темпераментни танцьорки вълнуват европееца сред пъстротата на големия град. И навсякъде туриста е под погледа на златния Буда. Жителите на страната са известни със своето топло отношение към чужденците и бързо може да се убедите, че ако някъде по света наистина има „Страна на усмивките”, това без съмнение е Тайланд. Усмивката е навсякъде. Обичате ли да сте заобиколени от шум и енергия – за вас е огромния метрополис Банкок. А ако предпочитате традиционна ваканция, за вас са безкрайните плажове по тайландските курорти и острови, които омайват с белотата на пясъка и изумрудените води. Ако се интересувате от съчетание между двете, това е вашата екскурзия.
Столицата на Тайланд Банкок е без съмнение един от най-зрелищните градове на света. Това е град, който омагьосва. Защото тук се срещат пищната красота на Азия с модерния ритъм на живот на Европа. В превод Банкок означава „град на ангелите”, известен още и с едно друго име – „Венеция на изтока”, поради множеството канали с дължина над 100 км. Разположен от двете страни на река Менам (Чао Прая), той е граница между стария и новия облик на града, в който екзотично се преплитат съвременните сгради и древните будиски храмове.
Патая се намира на около 150 км от Банкок. По основния булевард  на световноизвестния морски курорт на Сиамския залив са разположени над 1000 заведения. От плажовете на града тръгват моторни лодки до близките коралови острови, привличащи туристите с кристално чистите си води и ситен пясък. От островите се качвате на лодка със стъклено дъно, даващо ви възможност  да видите по-добре подводните колонии от корали, чиято невероятна красота от цветове и форми ще ви плени.


ПРОГРАМА:
1 ден –  Излитане от София с Qatar Airways в 16.45 часа. Кацане на летището в Доха в 22.20 часа. Излитане за Банкок в 01.25 часа с полет на А/К Qatar Airways.
2 ден –  Кацане на летището в Банкок в 11.35 часа. Посрещане на летището от представител на местната туристическа агенция. Трансфер до хотела. Настаняване  в хотел 4 **** в централната част на града. Следобяд полудневна обиколка на града с посещения на три от най-известните будиски храмове в Банкок – Мраморния храм, построен от бял мрамор, внесен от Карара, Италия, с галерия от 56 седящи статуи на Буда, изпратени от различни провинции, храмът на Легналия Буда с впечатляващо огромната статуя на Буда – 50 м дълга и 14 м висока, която е една от най-големите в света и храмът на Златния Буда, в който се пази най-голямата статуя на Буда от чисто злато (5.5 тона). По време на обиколката се преминава през Китайския квартал, където хаосът и многобразието от стоки, предлагани от умели търговци ще ви накара да се спазарите за някоя дребна вещ или сувенирче. Вечеря. Нощувка.
3 ден – Закуска. Възможност за *посещение на приказния Гран Палас – пищен кралски дворец, построен на голяма площ, забележителен със статуята на Изумрудения Буда, намираща се в кралския параклис и най–почитаната в цял Тайланд. Тук всичко блести от злато и скъпоценни камъни,   а сградите в комплекса, предназначени за коронации, аудиенции и тържествени церемонии са украсени по върховете си с фигури, подобни на драконови опашки. Гран Палас е бил официална резиденция на сиамските крале от 1783 г. Кралят, неговият двор и управлението на държавата са се помещавали на това място до 1925 г. Сегашният крал Рама IX живее в двореца Читралада, но Гран Палас все още се използва за официални събития. Строителството на комплекса е започнало на 6 май 1762 г. от крал Рама I, когато преместил столицата в Банкок. През годините са били издигани нови и нови постройки в комплекса, като особено голям е приносът на Рама V. По този начин комплексът достигнал площ от 218 400 кв.м и в наши дни е най-посещаваното туристическо място в Банкок и едно от най-популярните в цял Тайланд. Гранд Палас е разделен на три основни зони: Външен двор, в който се включват кралските работни помещения, публични сгради и Храма на Изумрудения Буда; Среден двор, където са най-важните жилищни и държавни сгради; Вътрешен двор, запазен само за краля, кралицата и семейството им. Храмът на Изумрудения Буда е най-святата постройка в цялото кралство и е пазител на духа на целия тайландски народ. Историята на свещената статуя на Буда датира отпреди 600 години и символизира борбата на хората да запазят независимостта си от чуждите агресори. Вечеря. След вечерята може да посетите нощно атракционно заведение и развлекателния район Пат Понг - място което едва ли някой е пропуснал.  Животът тук започва след полунощ и завършва в ранни зори. Нощувка.
4 ден – Закуска. Възможност за *целодневна екскурзия с включен обяд на речен круизен кораб до старата столица Аютая - част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Намира се край река Чао Прая, на 67 км северно от Банкок. От 1351г. до 1767г. Аютая е била сърцето на огромна империя, наречена Сиам, която покривала площ от над 1 млн. кв. км., два пъти повече от днешен Тайланд. В зенита й - някъде около 1680г., в столицата Аютая живеели над един милион души, два пъти повече от населението на Лондон по онова време. В дневниците си европейските пътешественици от XVIIв., посетили Аютая, описват град със златни кули, великолепни храмове, слонове, накичени със скъпоценни камъни и над 2000 статуи на Буда, покрити с чисто злато. Градът е исторически паметник под открито неб, смятан за едно от архитектурните чудеса на Азия. По значимост в миналото може да бъде сравнен с градове като Атина и Рим. Историческият парк в града е една от най-големите му забележителности. Състои се от пет храма - Ват Пра Рам, Ват Пра Си Санпет, Ват Махатат, Ват Ратчабурана и Ват Монкхон Бопит, в който се пази една от най-големите статуи на Буда в цял Тайланд. Много от археологическите находки от руинната местност около Аютая, са изложени в Чао Сам Прая - Националният музей на града. От величествената някога Аютая днес са останали руини, разхвърляни върху остров, образуван от водите на три реки. Самите реки пък са заобиколени от безкрайно изумрудено море от оризови поля. Възможност за организиране на *вечеря с традиционни тайландски танци – по време на тази вечеря може да се насладите на оригинална и вкусна тайландска храна, поднесена в традиционен тайландски стил, придружена с представление от тайландски танци и театър с маски в известното Silom Village. Нощувка.
5 ден – Закуска. Възможност за организиране на *екскурзия до Розовата градина и плаващия пазар с включен обяд. Разположена на площ от 50 акра, в Розовата градина като в един микрокосмос са представени повечето от традиционните обичаи и спортове, характерни за Тайланд. По време на двучасово театрално представление ще може да се насладите на колоритно представени церемонии по ръкополагане в будиско монашество, сватбена церемония, демонстрация на бой с мечове, тай бокс в 3 рунда, слонове на работа, традиционни танци. Целодневната екскурзия включва и  посещение на плаващия пазар Дамноен Садуак - най-популярният и е най-големият на вода в Тайланд. Плаващ пазар е явление, присъщо само за страните от югоизточна Азия и най-вече за Тайланд. В древността реките и каналите са били основните транспортни пътища в Тайланд. Ще станете свидетели на ежедневната търговия с плодове, зеленчуци, орхидеи и други стоки, натоварени на плоскодънни лодки. Възможност за *вечерен круиз Princess по река Чао Прая (Менам) с вечеря от местни тайландски деликатеси. Пътуването по величествената река ще ви впечатли с красивата панорама на Банкок, съчетание на впечатляващи храмове (Храмът на зората), модерни хотели, съвременните административни и търговски сгради с контрастиращата тайнствена архитектура на Изтока. Нощувка.
6 ден – Закуска. Заминаване за Патая – бисерът на тайландското крайбрежие, на брега на Тихия океан. По пътя посещение на Каменния парк на милиони години. Кун Суан е основателят на това великолепно място, изградено с много любов и въобръжение. Всичко изглежда безкрайно красиво, подредено и изящно. В периода от 1989 до 1992 година той усилено работи по изграждането на парка. На 1 февруари 1992 година официално отваря врати за туристи, но с времето той постоянно е дообогатяван и попълван с нови смайващи погледа колекции. Паркът е създаден от любов към природата и с цел да се запази нейната уникалност и неповторимост. В него са събрани удивителни дървесни и растителни видове, които са изключителна рядкост, а някои от тях и доста странни. Има дървета, които са на повече от 200 години и вкаменени дънери, които са на възраст няколко милиона години. Но колекцията от неповторими чудеса на природата не спира дотук - пъстрите скали са също част от изненадите, предлагани на посетителите. Паркът вклюва в себе си гигантски скали, екзотични растения и прекрасни цветни градини. Скалите са в различни и чудати форми, като някои от тях наподобяват животински фигури и тежат по близо 75 тона. Зоопаркът пък ще ви приветства със своите многобройни представители на животинския свят, а най-новото попълнение измежду тях са два бели тигъра. Можете още да видите слонове, лъвове, мечки, елени, риби, щрауси и т.н. Част от парка е и Фермата на крокодителите – друго често посещавано място. Тя е най-голямата ферма за крокодили в Тайланд, в която се отглеждат над 40 000 земноводни. С тях се правят уникални изпълнения и шоупрограми със специални треньори, които предизвикват възхищението на публиката. Любителите на силни усещания могат да се снимат облегнати на мокрия гръб на крокодил. Пристигане в Патая и настаняване в хотел 4 ****. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
7 ден – Закуска. Разходка с моторна лодка до Коралов остров с обяд от морски специалитети, от където се прекачвате на лодка със стъклено дъно. Гледката през прозрачното дъно е наистина смайваща и спираща дъха. Може да поплувате в кристалнобистрите води на Южнокитайското море, да утолите жаждата си със свеж и ароматен коктейл и заминавайки си, да си пожелаете отново да посетите този дивен свят. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за *посещение на световноизвестното травестит шоу Алказар - кабаретно шоу с участието на около 400 артисти и танцьори-травестити, облечени в изумителни костюми, представящи световноизвестни песни и танци и незабравима комедийна програма и всичко това на фона на  изключителни светлинни ефекти. Нощувка.
8 ден – Закуска. Възможност за *полудневна екскурзия - посещение на едно от най-популярните сред туристите места -  селището Nong Nooch с включен обяд. На 30 километра от Патая се намира огромна тропическа градина, простираща се на 500 акра и представляваща най-големия парков комплекс в Азия. Умели декоратори и градинари са превърнали това място във вечно зелена градина, с многоброини видове растения, кактуси, палми и орхидеите, които дават и името на градината – “Градината на орхидеите”. В нея са представени са около 100 вида култивирани редки и разнообразни видове от различни части на света. Освен няколко тематични парка, тук има и малък зоопарк с рядко срещани животни и се участва в шоуто на тайландската култура – автентичен тайландски фолклор, обичаи и традиции. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
9 ден – Закуска. Възможност за *полудневна екскурзия до селището на слоновете – започва с едночасова разходка върху гърба на слон, продължава с 20-минутен преход през джунглата и посещение на Копринената къща, прекосяване на езерото с лодка, връщане обратно в селището на слоновете с волски впряг и завършва с обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
10 ден – Закуска. Свободно време до обяд. Следобяд възможност за *посещение на тематичен парк Мини Сиам - изключително по рода си миниатюрно градче, представящо по оригинален начин и в миниатюри над 100 макета на забележителности в Тайланд и света. Трансфер до летището в Банкок за вечерен полет. Излитане с полет на А/К Qatar Airways в 01.40 часа.
11 ден  Кацане в Доха в 04.55 часа. Излитане за София в 07.35 часа с полет на А/К Qatar Airways. Кацане на летище София в 11.40 часа.

По стандартни цени депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор; доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

Хотел Berkeley Pratunam 4****/ Банкок
Хотел A-one Royal cruise 4****/ Патая
Възрастен в двойна стая 1290 €


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
- Самолетен билет София – Доха – Банкок – Доха - София с Катарските авиолинии;
- Посрещане от местен представител на руски език и трансфер летище Банкок – хотел Банкок;
- Трансфер хотел Банкок – хотел Патая;
- Трансфер хотел Патая – летище Банкок;
- 4 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел 4**** в Банкок;
- 4 нощувки със закуски и 4 вечери в хотел 4**** в Патая;
- Полудневна обиколка на Банкок с посещения на три храма с местен екскурзовод на руски език;
- Посещение на Каменния парк на милиони години с местен екскурзовод на руски език;
- Посещение на крокодилска ферма с местен екскурзовод на руски език;
- Целодневна екскузрия до коралов остров с включен обяд с морски дарове, с местен екскурзовод на руски език;
- Водач от агенциятa

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
- Летищни такси – 257 € (към 30/01/2015, подлежат на препотвърждение)
-  Входна виза за Тайланд – 30 €
-  Допълнителни мероприятия и екскурзииДопълнителни мероприятия в Банкок при минимум 10 туристи:
•    Полудневна екскурзия Посещение на Гран Палас с Храма на Изумрудения Буда – 37 €
•    Вечерен круиз Princess по река Чао Прая с включена вечеря – 44 €
•    Целодневна екскурзия до старата столица Аютая с включен обяд на речен круизен кораб – 69 €
•    Вечеря с традиционни тайландски танци – 33 €
•    Целодневна екскурзия до Розовата градина и плаващия пазар с включен обяд – 48 €

Допълнителни мероприятия в Патая при минимум 10 туристи:
•    Посещение на травестит шоу Алказар (обикновенни места) – 25 €
•    Екскурзия до Мини Сиам – 24 €
•    Екскурзия до селището на слоновете с включен обяд – 64 €
•    Посещение на селището Nong Nooch с включен обяд – 30 €


Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.

*Промяна в реда на изпълнение на програмата може да настъпи, вследствие на промяна на разписанието на авикомпанията за посочените дати.
*Пакетната цена е формирана при обменен курс 1 $ = 1.71 лв. В случай на покачване курса на долара, пакетната цена може да претърпи промяна!

www.reyma.bg/...

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 249 лв.  Великден 2018
ВЕЛИКДЕН Гърция - Олимпийска Ривиера
Валенти 7
топ оферта 294 €  14 февруари / Свети Валентин 2018
Свети Валентин в Барселона със самолет и водач
Four Seasons Travel
топ оферта 189 €  Last Minute
МАЛТА - ПРОМОЦИЯ:189 ЕВРО/С ПОЛЕТИ,ТАКСИ И 4*ХОТЕЛ
Трип Адвайз
топ оферта 559 €  Екскурзия Дубай
ДУБАЙ - шопинг фестивал
Джон Лий Травел

© 2005-2017 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.163.53.153 - us - us   _            
execution time : 0.26