2019-12-10 20:12
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Великден 2020
Автобусни програми
Почивка Гърция

Белград и Топола

Велбург
Видяна:
9 пъти


Актуализирана на :
03-12-2019
11:15

Сърбия Сърбия
3 дни
179 лв.
Сърбия снимки 2 Сърбия снимки 3 Сърбия снимки 4 Сърбия снимки 5 Сърбия снимки 6 Сърбия снимки 7 Сърбия снимки 8 Сърбия снимки 9 Сърбия снимки 10 Сърбия снимки 11 Сърбия снимки 12 Сърбия снимки 13

всички оферти от агенция Велбург
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаДен 1:
Отпътуване в 6.30 ч. от площад Руски паметник, София по маршрут София – Калотина – НишБелград (400 км). Туристическа програма  на български език в Белград: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради. Пешеходна разходка в крепостта „Калемегдан” - тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата - гълъб, символ на победата и мира.Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Белград. По желание екскурзия до Нови Сад на български език – столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия, Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Посещение на Сремски Карловци - уникален жив музей на миналото. Пешеходна разходка: Патриаршеския дворец, семинарията Свети Арсений, Карловската гимназия Бранко Радичевич с надалеч известния официален салон и още по-известната библиотека, Стефанеума, ортодоксалната църква Свети Николай, римокатолическата църква Света Троица. В центъра на площада се намира  фонтан - чешма с четири лъва, изработена от рядък червен мрамор. За тази чешма се разказва една легенда, че този който отпие вода от чешмата, трябва отново да се върне в Карловац и там да остане. Отпътуване за Белград. Свободно време. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Освобождаване на хотела около 9.00 ч.. Отпътуване за Топола. Туристическа програма в  Топола на български език - посещение на къщата музей на Караджордже Петрович; църквата „Св. Георги”, къщата – галерия на крал Петър I. Град с изключително значение за сръбския народ в историческо отношение, разположен в центъра на област Шумадия. Топола е последния град, паднал под турско робство и отново тук се възражда сръбската държава, благодарение на Караджордже Петрович. Заедно с местното население те образуват „малката армия на Сърбия” и се борят за свободата на народа. Тук е запазен домът на Караджорджевич, който днес е музей, посветен на него. Там ще видите изображение на Топола в някогашния ú блясък – крепостен град с укрепления и кули. Близо до нея е построена паметна църква на династията Караджорджевич. Храмът „Св. Георги” е посторен по инициатива на сина на Караджордже Петрович – крал Петър I. Базиликата от бял мрамор е изграждана в продължение на 20 години с идеята да е най-величественото място, на което почиват тленните останки на Караджорджевичите. Църквата е изключително впечатляваща със своите 40 милиона многоцветни стъклени мозайки с различни отенъци, изобразяващи библейски сцени, копирани от фреските на повече от 70 сръбски манастира. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Пакетни цени на човек, в лева, за екскурзия до Белград с посещение на град Топола - историческото бижу на Сърбия
Редовна цена на човек в двойна стая - 225 лева.
Промоционална цена на човек в двойна стая  - 159 лева
Задължителни пътни такси - 10 евро / 20 лева на човек (заплащат се с окончателната вноска)
Обща промоционална цена на пътуването - 179 лева

Общата промоционална цена е на човек, в лева и включва:
Транспорт с автобус ***;
2 нощувки със закуски в Белград в хотел HOLIDAY INN EXPRESS BELGRADE CITY 4*;
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро;
Посочената туристическа програма в Белград;
Представител на фирмата, придружаващ групата;
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора);

Пакетната цена НЕ включва:
Екскурзия до Нови Сад и сремски Карловци – 15 евро при група минимум 20 души;
Комбиниран  билет за църквата „Св. Георги”, Караджорджев Конак и къща-галерия на крал Петър Iв гр. Топола – 5 евро;
Обяд в Топола – около 12 евро;
Медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 6 лева, над 65 год. – 12 лева.
Застраховка „Отмяна на пътуването“;
Такса престой в Сърбия - 1, 50 EUR на човек на ден  (заплаща се задължително в деня на отпътуването!);
Дати:


18.04.2020,  01.05.2020,  23.05.2020,  14.08.2020

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 419 лв.  Географски свят
топ оферта 355 лв.  Бенитур
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.207.255.49 - us - us   _            
execution time : 0.30