2018-01-22 02:17
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия Русия
Самолетни програми

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - 11.08.2018 - бг група, самолет

Глобъл Турс
Видяна:
40 пъти


Актуализирана на :
07-12-2017
14:50

Русия
7 дни
2250 лв.

всички оферти от агенция Глобъл Турс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЕкскурзии
САНКТ ПЕТЕРБУРГ - 11.08.2018 - българска група - самолетна екскурзия от Варна - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 11.08.2018
Цена: 2250 BGN

Санкт Петербург е най-северният от големите градове на планетата наричан Северната Венеция. Петър I решава да построи новата столица на Русия върху устието на река Нева през май 1703 г., за да стои като прозорец към Европа и да съперничи по великолепие и разкош на всички европейски столици. Природата тук е необичайна - сурова през зимата, но и приказна, романтична през пролетта и лятото.
ПРОГРАМА:

1 ДЕН
8:30 ч. – среща на летище Варна.
10:35 ч. – Полет от Варна.
13:45 ч. – Пристигане в Санкт Петербург
14:15 ч. - Трансфер от летище и Панорамна автобусна екскурзия (продължителност към 4 часа) на града с екскурзовод на български език : Невский проспект, Дворцовия площад: главния площад на града, където се намират Зимният дворец, църкви и колоната на Александър Велики; Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцера Аврора и др. Посещение на Петропавловската крепост: най-старата част на града. Настаняване в хотела. Нощувка.
2 ДЕН
Закуска в хотела.
10:00 ч. – среща с екскурзовода в хотела. Пешеходна обиколка на Ермитажа и Исаакиевский собор. Посещение на Ермитажа – Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.
Около 13.30 ч. - Посещение на Исаакиевский собор – най- големият православен храм на Санкт Петербург. Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Неин автор е френския архитект Огюст Монтферанд, чието творение е четвъртото, посветено на Св. Исаак на Далмация в града. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Исакиевската катедрала има внушителните 101, 5 метра височина и въпреки това, че не е толкова грандиозна по размери, колкото Църквата на Спасителя Христос в Москва, тя притежава неповторим интериор и в нея се съхраняват едни от най-ценните религиозни богатства в страната. Днес Исакиевската катедрала функционира като музей, но по празници все още се провеждат в нея главни църковни събития. Свободно време. Нощувка
3 ДЕН
Закуска в хотела.
10:00 ч. – среща с екскурзовода и пешеходна екскурзия до Юсуповски дворец - уникален архитектурен ансамбъл, исторически и културен паметник, носещ славата си на " енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор.
До 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин - сибирският селянин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай Втори. Днес Юсуповския дворец е едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповата фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, възродени от труда и таланта на петербургските реставратори са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.
Около 13.00 ч. посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спас на Крови) – построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна : Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата- от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7, 500 кв.м. мозайки -повече от която и да е друга църква в света. Докато в голямата си част архитектурата на Санкт Петербург е барокова и в неокласически стил, църквата " Възкресение Христово" носи романтиката на средновековната руска архитектура и много напомня на църквите от 17 век в Ярославъл . Днес представлява музей на мозайките и е едно от най-посещаваните места в Санкт Петербург. Всъщност още от самото си създаване тя не е функционирала като църква, а само като мемориал, тъй като в нея са се отслужвали само панихиди. Свободно време. Нощувка.
4 ДЕН
Закуска в хотела.
08:30 ч. – среща с екскурзовода в хотела. Екскурзия до Петерхоф (продължителност към 5 часа). Посещение на извънградския дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжени от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър Посещение на Големия дворец и разглеждане на Нижний парк. Около 14:30 ч. връщане в Санкт Петербург с корабче по Нева. Свободно време. Нощувка.
5 ДЕН
Закуска в хотела. Свободно време за разходка и пазаруване.
6 ДЕН
Закуска в хотела.
09:00 ч. – среща с екскурзовода в хотела. Екскурзия до Царско село , двореца и парка на Екатерина Велика (продължителност към 5 часа) – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, използвана за пищни балове и приеми, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета, Картинната галерия, в която почти всеки сантиметър от пространството по стените е покрит с великолепни платна от 17-ти и 18-ти век и, разбира се, легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година.
Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО. Царско село е уникален архитектурен паметник, изваян от ръцете на най-добрите художници и архитекти от цял свят.
Около 14:00 ч. връщане в С. Петербург. Свободно време. Нощувка.
7 ДЕН
Закуска в хотела и освобождаване на стаите.
08:00 ч. - Трансфер до летището на Санкт Петербург за директен полет до Варна.
11:15 ч. – Полет от Санкт Петербург
14:35 ч. - Пристигане във Варна
Цена за ранни записвания до 31.01.2018:

Хотел Nevsky Grand Hotel 3* или подобен
www.nevskygrandhotel.com/...
- на човек в двойна стая - 2250 лв.
Цената включва:

:
- Самолетен билет за полет Варна– Санкт Петербург – Варна с лет. такси ;
- 6 нощувки на база нощувка със закуска в хотел Невски Гранд 3* или подобен;
- Трансфери летище-хотел-летище;
- Описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език;
- Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
- Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/ ;
Цената НЕ включва:

- Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
- Обяди и вечери
- доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.
Полети:

11 Август 2018 Варна – Санкт Петербург 10:35 13:45
17 Август 2018 Санкт Петербург – Варна 11:15 14:35
Времената са местни, възможни са промени в часовете на полетите.
Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 20 участници.
Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.
Записването за пътуване става с необходимата информация за туристите - трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорта.
Начин на плащане:

- депозит 40%
- доплащане до 30 дни преди тръгване
0043
Дати:


11.08.2018

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 359 €  Майски празници 2018
Перлите на Швейцарската ривиера
Валенти 7
топ оферта 219 €  Уикенд
РАЗХОДКА В ПРАГА самолетна екскурзия
Рейма Травел
топ оферта 294 €  14 февруари / Свети Валентин 2018
Свети Валентин в Барселона със самолет и водач
Four Seasons Travel
топ оферта 179 €  Last Minute
МАЛТА - ПРОМОЦИЯ:179 ЕВРО/С 4 НОЩУВКИ+ПОЛЕТИ+ТАКСИ
Трип Адвайз
топ оферта 559 €  Екскурзия Дубай
ДУБАЙ - шопинг фестивал
Джон Лий Травел

© 2005-2017 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.234.45.10 - us - us   _            
execution time : 0.32