2018-11-16 09:26
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Автобусни програми
Екскурзия

САНКТ ПЕТЕРБУРГ, ХЕЛЗИНКИ И БАЛТИЙСКИТЕ РЕПУБЛИКИ

Оданс Травел
Видяна:
467 пъти


Актуализирана на :
26-10-2017
15:00

Русия Русия
14 дни
1619 лв.

всички оферти от агенция Оданс Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаАвтобусна програма 14 дни / 13 нощувки

Дата: 03.06.2018

Цена: 828 евро / 1619  лева 
                                         
7% отстъпка за ранни записвания до 31.12.2017!


Цената включва:

13 нощувки в хотели 3*: 3 в Санкт Петербург, по 2 във Варшава, Хелзинки и Будапеща, по 1 в Рига, Вилнюс и Краков и една в хотел 2* в Талин;
13 закуски в ресторантите към съответните хотели;
Туристическа програма във Варшава, Рига, Санкт Петербург, Хелзинки, Талин, Вилнюс и Краков;
Транспорт с комфортен автобус;
Екскурзовод на български език;
Фериботни билети Хелзинки – Талин.


Цената не включва:

Виза за Русия – 155 лева (виза /нормална поръчка/ + визова услуга)/; 225 лв. за бърза поръчка – от 1 до 3 дни;
Доплащане за настаняване в единична стая - 341 евро / 667 лв.;
Медицинска застраховка към ЗАД " Армеец" за 14 дни за лица на възраст до 70 г – 22 лв, за лица на възраст от 70 до 80 г – 42  лв с покритие 30 000 евро за периода в Русия и с покритие 5000 евро за останалия период;
Допълнителни услуги:
Възможност за обяд с тристепенно меню в ресторант с национална кухня в Рига - 20 евро(заплаща се предварително в офиса);
Възможност за обяд в типичен местен ресторант  в Талин - 20 евро (заплаща се предварително в офиса);
Вечерна екскурзия с туристическо корабче „Реки и канали на Петербург- Нева, Мойка и Фонтанка” с екскурзовод на български език (при минимум 25 души) – 10 евро (заплаща се предварително в офиса);
Екскурзия до Руския Версай - Петроград (Посещение с местен екскурзовод на български език на Големия дворец и градините с позлатените фонтани)-24 евро (заплаща се предварително в офиса);
Входни такси за посещаваните туристически обекти;
По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.


Допълнителна  информация за туристическите обекти за екскурзията Санкт Петербург, Хелзинки и Балтийските републики:

* Вход за  Кралският замък във Варшава с екскурзовод на руски език – 50 злоти / 12 евро (заплаща се предварително в офиса);
* Катедралата “Св. Петър” в Рига – 9 евро;
* Петропавловска крепост  - 550 рубли;
* Посещение на Ермитажа -  1710 рубли / 25 евро (включва входна такса, слушалки и местен екскурзовод) - заплаща се предварително в офиса;
* Църква „Спас на Крови“ – 350 рубли (входна такса + слушалки);
* Исакевският храм – 350 рубли(входна такса + слушалки);
* Двореца на Юсупови - 700 рубли с аудиогид;
* Руския музей - 450 рубли;
* Посещение на балетна постановка в Санкт Петербург – 70 евро (заплаща се предварително в офиса);
* Двореца “Кадриорг” в Талин – 10 евро;
* Разглеждане на Тракайската крепост с гид на руски език - 9 евро (заплаща се предварително в офиса);
* Кралския замък „Вавел“ в Краков с екскурзовод на руски език  - 98 злоти/ 22 евро (заплаща се предварително в офиса);
* Кралската Катедрала в Краков  - 12 злоти /3 евро (заплаща се предварително в офиса);

**Посочените входни такси са ориентировъчни имат информативен характер.


Маршрут: 6 200 км

С тази екскурзия ще посетите: Будапеща, Варшава, Рига, Санкт Петербург, Хелзинки, Талин, Тракай, Вилнюс, Краков


Туристическа програма:

1 Ден – София - Будапеща

Отпътуване от София от Националния стадион “Васил Левски” в 08:00ч и в 08:30ч от автогара “Сердика” (изисква се предварителна заявка). Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 Ден – Будапеща – Варшава

Закуска. Посещение на Площада на героите с Паметника на хилядолетието. Отпътуване за Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 Ден – Варшава – Рига

Закуска. Варшава - в сърцето на Мазурия, по бреговете на р.Висла. Панорамна обиколка  преминаваме покрай Двореца на Науката и културата. Пешеходна обиколка - Старият град и Кралския замък и колоната на Сигизмунд, Архиепископския катедрален храм “Св.Йоан Предтеча, Пазарния площад и Варшавската русалка. Отпътуване за Латвия – страна на традиции, “един изключителен народ от певци”. Вечерта пристигане в Рига - космополитен град, важно пристанище и първа от Балтийските столици. Нощувка в Рига.

4 Ден  Рига -  Санкт Петербург

Закуска. Туристическа програма в Рига – Православен катедрален храм, превърнат някога в Планетариум от местните власти, Статуята на свободата, Часовника на щастието, Защитната гора и валовете на града с Барутната кула, Шведската порта,   Рижкия замък,   паметника на Големия Кристофър, архитектурния комплекс Тримата братя, Домската църква, Катедралата “Св. Петър”, Къщата с котката, Домът на Черноглавите. Възможност за обяд с тристепенно меню в ресторант с национална кухня /20 евро/. Отпътуване за Санкт Петербург, старата столица на Руските царе, описван от Пушкин, Тургенев, Чайковки...Нощувка в Санкт Петербург.

5 Ден - Санкт Петербург

Закуска. Автобусно-пешеходна обиколка: Невски проспект, Аничковия мост и Аничковия дворец, Двореца на Белоселски – Белозерски, улица Садовая, Апраскин дворец  /сега Университет по Икономика и финанси/, " Гостиньiй двор" , Абатството „Св Екатерина”, Канал Грибоедов, Страхановски дворец, река Мойка, Паметника на Николай първи, Мариинския дворец /сега Кметство/. Посещение  - Исакевския събор /350 рубли/, Площада на декабристите, Адмиралтейството, Дворцовия площад с Александрийската колона, Василевския остров: Борсата /сега Морски музей/, Академията на науката, Меншиковски дворец, Крайцера Аврора, Петропавловската крепост /550 рубли/, Смолни дворец, посещение на най-красивия храм  - Марсово поле и Мраморния дворец „Възкресение Христово” / Спас на крови /350 рубли/. Свободно време. По желание вечерна екскурзия с туристическо корабче „Реки и канали на Петербург- Нева, Мойка и Фонтанка ”- корабче с екскурзовод на български език / 700 рубли – при минимум 25 души/. Нощувка в Санкт Петербург.

6 ден  Санкт Петербург 

Закуска. Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език /1710 рубли /25 евро/. Следобед свободно време или по желание посещение на двореца на Юсупови /700 рубли с аудиогид/ или Руския музей /450 рубли/. Вечерта възможност за посещение на балетна постановка / 70 евро/. Нощувка в Санкт Петербург.

7 Ден – Санкт Петербург - Хелзинки

Закуска. Екскурзия до Руския Версай -  Петроград. Посещение с местен екскурзовод на български език на Големия дворец и градините с позлатените фонтани /1600 рубли/. Продължаваме към Хелзинки – “Белият град на Севера”. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

8 Ден – Хелзинки

Закуска. Туристическа програма в Хелзинки - Сенатският площад, президентският дворец, Парламента, зала " Финландия" и Операта. Катедралата Успенски (кръстена на Успение Богородично) е типичната руска църква, с иконите и цветовете - най-големият храм от този род в скандинавските страни; Църквата в скалите (Темпелиаукио) – разположена под земята и Лютеранската църква -  в центъра на града, която с паметника на цар Александър II, е може би една от най-популярните гледки на Хелзинки, Пристанището, фонтана Хавис Аманда Свободно време в Хелзинки или по желание посещение на морската крепост Суомелина – един от обектитите на Юнеско в Хелзинки /кратко пътуване с ферибот (15-20 мин.) - 6.40 евро в двете посоки/. За любителите на гастрономията финландски фаворити са месото от елен и шунка от свински бут. Нощувка в Хелзинки.

9 Ден – Хелзинки – Талин

Закуска. Отпътуване с ферибот за Талин (1 час), столица на  Естония, най-малката и най-северната от Балтийските републики. Туристическа програма – Горни град – хълма Тоомпея с крепостния замък, Катедралата “Св. Александър Невски”, Домската църква, градините на Датския крал и Долни град – Средновековните улички с морските врати, Братството на Черноглавите, Сградите на гилдиите. Възможност за обяд в типичен местен ресторант /20 евро/. Свободно време или възможност за посещение на градините и  двореца Кадриорг, построен от руски цар Петър I /10 евро/. Нощувка в Талин.

10 Ден – Талин – Тракай – Вилнюс

Закуска. Отпътуване за Литва - страна на катедралите.  Разглеждане на Тракайската крепост с гид на руски език  /9 евро/ единственият замък в Източна Европа, построен на остров. Привечер пристигане във Вилнюс. Нощувка.

11 Ден – Вилнюс – Варшава

Закуска. Туристическа програма във Вилнюс – бароковата столица на Северна Европа – посещение на Стария град: Изкачване на Крепостния хълм с фуникуляр, Кулата Гедиминас, Катедралата „Св.Станислав и Св Владислав”, паметника на Великия литовски княз Гедимин, Камбанарията, комплекса на Университета,   манастирите  „Св. Анна” и „Св.Франциск”, Президенството, Площада на Кметството, църквата „Св.Катерина”, Вратата на Даун. Свободно време за обяд.  Отпътуване за Варшава. Свободно време. Нощувка.

12 Ден  Варшава – Краков

Закуска. Посещение на Кралския дворец с екскурзовод на руски език  /12 евро – 50 злоти/ и Кралските градини Лазенки. Отпътуване за Краков. Векове наред Краков е столица на Полша, лоно на царе, учени и хора на изкуството. Именно на тяхното въображение и талант днес дължим уникалните исторически реликви, които отразяват тенденциите в европейската култура. Възможност за вечеря. Нощувка в Краков.

13 Ден – Краков – Будапеща

Закуска. Туристическата обиколка на Краков  започва от хълма Вавел, където ще видите Кралския замък с екскурзовод на руски език /22 евро – 98 злоти/  и Кралската Катедрала /3 евро–12 злоти/; продължаваме с пешеходна разходка: Главният площад, Флорианската Порта, Църквата Св.Богородица, Покрития пазар, Модернистичния паметник  Ерос  Бендато /Главата /. Свободно време в Краков. Отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. Свободно време в Будапеща. Нощувка.

14 Ден Будапеща – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;
Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 15 дни  преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата, е необходимо да притежават  паспорт, валиден до 6 месеца след датата на пътуването и две паспортни снимки;
Виза за Русия;
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
Дати:


03.06.2018

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 879 лв.  Домика Тур
топ оферта 3197 лв.  Рейна Тур
топ оферта 279 лв.  Травелмания - Данитравел
топ оферта 169 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел
топ оферта 259 лв.  София Луксъри Травел

© 2005-2018 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.163.22.209 - us - us   _            
execution time : 0.20