2020-04-05 10:47
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия Русия
Екскурзия с автобус
Промоция

Прибалтика и Белите нощи на Санкт Петербург

Радугатурс
Видяна:
862 пъти


Актуализирана на :
05-02-2018
12:46

Русия Русия
13 дни
1300 лв.
Русия снимки 2 Русия снимки 3 Русия снимки 4

всички оферти от агенция Радугатурс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПРИБАЛТИКА и БЕЛИТЕ НОЩИ НА САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Пловдив – София - Будапеща – Краков – Честохова - Вилнюс –Рига – Санкт Петербург – Талин – Тракай – Варшава - Желазова Вола – Лодз -Будапеща – София - Пловдив

13 дни/11 нощувки

Дата: 01.06.2018г – 12.06.2018г


1-ви ден (01.06.2018г):
Отпътуване от Пловдив в 17:30ч от колелото на Централна ЖП гара и в 20:30ч от София – Централна Автогара Сердика (Трафик Маркет) по маршрут Калотина – Ниш – Белград - Будапеща. Нощен преход.

2-ри ден (02.06.2018г):
Пристигане в Будапеща, Унгария сутринта. Панорамна обиколка на града – Площада на героите, Рибарските кули от които се открива неописуема гледка към града, Кралския дворец, Парламента – една от най-големите парламентарни сгради в света, Мостовете на р. Дунав, Катедралата Св.Матияш и др. Ранния следобед отпътуване за Краков, Полша, преминавайки през невероятно красивата Словакия. Вечерта пристигане в хотела. Настаняване. Нощувка.

3-ти ден (03.06.2018г):
Закуска. Туристическа програма в Краков, където ще се разгледат:  Кралския замък и Кралската Катедрала, Главния площад, Флорианската Порта, Църквата Св. Богородица, Покрития пазар, Модернистичния паметник Ерос Бендато (Главата). Отпътуване за Варшава  като по пътя се посещава Ченстохова – духовната столица на Полша. Разглеждане на манастира Ясна гора, където се намира чудотворната икона „Черната Св. Богородица”. Над 5 милиона поклонници идват ежегодно в манастира, като двеста хиляди от тях изминават километри пеша. Въздействието на манастира е неповторимо. Следобед отпътуване за столицата на Полша - Варшава. Вечерта настаняване в хотел. Нощувка.

4-ти ден (04.06.2018г):
Закуска. Сутринта отпътуване за Вилнюс, Литва. Пристигане следобед. Туристическа програма– Катедралата “Свети Петър и Павел” - шедьовър на барока и Площада на Кметството, “Свети Франсис”, Църквата “Света Ана” - перла на късната готическа балтийска архитектура, улица Пилиес с красиво реставрирани сгради от 16-18 век, Университета от XVI век, “Портите на Зората” – част от някогашните отбранителни укрепления, прекрасно реставрираните островърхи къщи на средновековния стар град и великолепните барокови постройки, както и модерния нов Вилнюс. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

5-ти ден (05.06.2018г):
Закуска. Отпътуване за Отпътуване за Рига, Латвия. По пътя – кратка спирка на Хълма на кръстовете до Шяуляй – единствено по рода си светилище, място на католическо поклонничество , на което в рамките на малък хълм  са събрани над 200 000 кръста и представлява една наистина вълнуваща гледка. Следобед пристигане в Рига. Рига е най-големият град на Прибалтика и столица на Латвия. Обиколка из калдъръмените живописни улички на стария град и разглеждане на красивите готически, барокови и арт нуво сгради  – катедралата Свети Якуб; шведската порта, барутената кула, парламента, архитектруния ансабъл „Тримата братя“, замъка на Рига (отвън), Къщата на гилдията на Черните глави, църквата „Св. Петър” и статуята на Бременските музиканти и др.
Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

6-ти ден (06.06.2018г):
Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург, Русия. Късния следобед пристигане в Санкт Петербург.  Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург, с разглеждане на ансамблите на Дворцовия и Исакиевския площади, Стрелката на Василиевския остров, Марсово поле, Петропавловската крепост; Дома на Петър I; крайбрежните и островите по делтата на река Нева и др..  Настаняване в хотел. Нощувка.

7-ми ден (07.06.2018г):
Закуска. Пешеходен ден!  Посещение на ЕРМИТАЖА /Зимният дворец/– Гордостта на Русия. Той е най-големият художествен и културно-исторически музей не само в Русия, но и в Света със своята огромна колекция от над 3 милиона произведения. В колекцията на музея има само оригинали. Запознаване с парадните зали на зимната императорска резиденция и шедьоврите на световното изкуство.
Посещение на Исакиевския събор- една от най-големите и красиви куполни сгради от 19 век в света. Художественото оформление на катедралата включва множество картини, статуи, скулптури и мозаечни произведения, поразителни съчетания от цветни камъни и позлата, а също така и една от най-големите стъклописи с площ от 28м2. 
Свободно време. Нощувка.
Възможност за допълнителни екскурзии по желание:
* Разходка с корабче по реките и каналите на „Северната Венеция” - Преоткрийте красотата на Санкт Петербург с разходка с корабче под многобройните мостове, които в града са повече от 400. Това са и гигански метални подвижни мостове, и каменни „гърбави”, и изящни висящи над малките реки и канали, всеки имащ своята история.
Нощувка.

8-ми ден (08.06.2018г):
Закуска. Автобусна екскурзия до Петерхоф - Бившата лятна резиденция на Петър Велики. Палати и златни фонтани от XVIII в. привличат туристите, които остават омаяни от красотата му. Пищни градини заобикалят огромната резиденция — музей, проектиран от френски, италиански, руски, холандски и немски архитекти.  Паркът се състои от долен и горен парк, фонтани, система от канали и басейни, ландшафт паркове. В градините на двореца има множество фонтани и каскади. По поръчка на царя, любител на забавленията и остроумните шеги, някои фонтани са монтирани в дърветата и на различни уединени места. Техните механизми се задействат чрез настъпване на камък или преместване на лост.
Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.
Възможност за допълнителни екскурзии по желание:
* Нощна автобусна екскурзия " Тайните на Санкт Петербург" с включено наблюдение на неповторимия емблематичен спектакъл за Белите нощи – вдигането на масивните мостовете над р.Нева, съчетан с уникалните цветове на бисерното сияние по времето на Белите нощи.

9-ти ден (09.06.2018г):
Закуска. Свободно време до обяд. Възможност за самостоятелно посещение на Казанския катедрален храм – един от символите на града, в който се съхранява чудотворната икона на Казанската Света Богородица.
Отпътуване за Талин, Естония. Пристигане вечерта в хотела. Настаняване. Нощувка.

10-ти ден (10.06.2018г):
Закуска. Туристическа програма в Талин: хълмът Томпеа с протестантската катедрала от 13 век, Парламентът, Датската крепост и средновековните кули, най-голямата православна църква на Естония – катедралата " Александър Невски" ; Кметството, датиращо от 15 век; църквата " Свети Олаф" - втората най-висока църква в света; бароковият дворец Кадриорг - построен от цар Петър I и царица Екатерина като семейна лятна вила в началото на ХVІІІ век и др.. Около обяд отпътуване за Вилнюс, Литва. Попътно посещение на град Тракай с известния замък Тракай, намиращ се на остров в средата на езерото Галве, някогашна херцогска Резиденция от 16 в. . Това е единственият островен замък в Източна Европа. Център на архитектурния ансамбъл на замъка е великолепен дворец. Сега в него има музейна експозиция, която обхваща периода от древността до средата на 20 век.
Настаняване в хотел във Вилнюс. Нощувка.

11-ти ден (11.06.2018г):
Закуска. Отпътуване за Варшава. Панорамна обиколка на Варшава: Пазарният площад „Старе место”, Площадът с кралския дворец и статуята на Зигмунт III Ваза, Къщата на Мария Кюри; Кралският път (църквата „Светият кръст”, където се съхранява сърцето на Шопен, паметникът на Николай Коперник, Парламентът, Президентството, паметникът на Шопен и Дворецът във водата в парка „Лажиенки”); Дворецът на културата и науката; Бившето еврейско гето с монумента на героите; Операта и др. Отпътуване за Желазова Вола, Полша – живописно селище, разположено западно от Варшава, рождено място на Шопен. Възможност за посещение на родната къща на великия музикант и парка към нея. Вечерта настаняване в хотел в района на град Лодз, Полша. Нощувка.

12-ти ден (12.06.2018г):
Закуска. Отпътуване за Будапеща. Вечерта пристигане в унгарската столица. По желание вечерна разходка  с корабче по р.Дунав. Нощувка

13-ти ден (13.06.2018г):
Закуска. Отпътуване за Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.Цена: 1 300 лв


Цената включва:
- Транспорт с лицензиран автобус по програмата;
- 11 нощувки със закуски в хотели 2/3*(1н. в Краков, 1н. във Варшава, 2н. във Вилнюс, 1н. в Рига, 3н. в Санкт Петербург, 1н. в Талин, 1н. в Лодз, 1н. в Будапеща);
- Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург;
- Посещение на Исакиевския събор; Ермитаж с включени входни такси;
- Автобусна екскурзия до Петерхоф и посещение на градините;
- Туристическа програма по маршрута;
- Екскурзоводско обслужване на български език;
- Водач от Радугатурс

Цената не включва:
- Туристическа руска виза - 120 лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
- Медицинска застраховка;
- Разходи за градски транспорт и от личен характер;
- Допълнителни екскурзии по желание

Забележка:
- Цената на пътуването е базирана на група от минимум 36 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 20 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената;
- Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата

Необходими документи:
- При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България.
- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат задграничен паспорт и нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Условия за записване: Депозит – 50%;   Доплащане - 20 дни преди датата на отпътуване.РАДУГАТУРС
гр.Пловдив, ул.Иван Вазов 61Б
Тел. 032 620484/ 0878 639889
www.radugatours.com

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.215.182.81 - us - us   _            
execution time : 0.29