2020-06-06 00:06
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Русия
Екзотика
Екскурзия 55+

ПРИБАЛТИЙСКИТЕ РЕПУБЛИКИ и САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Four Seasons Travel
Видяна:
1147 пъти


Актуализирана на :
02-12-2016
13:05

Русия
14 дни
1595 лв.

всички оферти от агенция Four Seasons Travel
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПРИБАЛТИЙСКИТЕ РЕПУБЛИКИ и САНКТ ПЕТЕРБУРГ
София – Будапеща – КраковВаршава – Вилнюс - Шяуляй - Талин – ФЕРИБОТ - Хелзинки – Санкт Петербург – Рига – Варшава - Братислава – София

14 дни / 13 нощувки
АвтобусниКруизи
Цена от: 1595.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
21.06.2017 от 1595.00 лв Резервирай
25.06.2017 от 1595.00 лв Резервирай

Ранни записвания: отстъпка 100 лв.  от  пакетната цена за записвания до 03.02.2017 г.
21.06.2017  - 1695.00 лв.
25.06.2017  - 1695.00 лв.

Доплащане за:    единична стая – 785 лв.

Намаление за:   
3-ти възрастен – 60 лв.
дете до 18 год. с двама възрастни в тройна стая – 150 лв.
дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 90 лв.

Цената включва:
транспорт с автобус,
13 нощувки със закуски в хотели 3***, от които
1 - в Будапеща,
1 – в Краков в хотел,
2 - във Варшава,
1 – във Вилнюс, 2 – в Талин,
1 – в околностите на Хелзинки,
3 – в Санкт Петербург,
1 – в Рига,
1 – в Братислава,
местни екскурзоводи с превод на български език за полудневните обиколки на Варшава, Талин, Рига, Вилнюс и Санкт Петербург,
фериботни такси Талин – Хелзинки,
туристическа програма на български език в определените градове по маршрута,
водач от агенцията.

Цената не включва
входните такси за посещаваните туристически обекти и разходките с корабче.

Доплащане за:   
при недостигнат мин. брой от 35 туристи и при записани не по – малко от 30 тур. – 90 лв.
медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 32 лв., над 65 г. – 48 лв., над 70 г. – 64 лв.
туристическа входна виза за Русия за групови пътувания, се издава задължително от Руски визов център без лично явяване. Такса за издаване на визата – 120 лв.
резервация за посещението на Ермитажа, която включва входна такса за основното крило, слушалки и беседа на местен екскурзовод на български език, продължителност на посещението от 10.00 до 13.30 ч.). – 38 EUR при мин. 20 туристи (максималният брой за една група е до 25 туристи)
резервация за посещението на Ермитажа с включена входна такса, екскурзовод и слушалки + посещение на Залата със скъпоценностите с включена входна такса и екскурзовод – 55 EUR при мин. 20 туристи (максималният брой за една група за посещението на Диамантената зала е до 30 туристи)
резервация за посещението на Петродворец, която включва входна такса за парка и двореца, беседа на екскурзовод на български език – 38 EUR при мин. 20 туристи
резервация за посещението на Екатеринин дворец, която включва резервация, входна такса и беседа на местен екскурзовод на български език – 35 EUR при мин. 20 туристи
ЗАБЕЛЕЖКА:    Заявката за допълнителните екскурзии се прави при сключване на договора за пътуване и заплащането им е заедно с основния пакет по фиксинга на БНБ.

1 ден София – Будапеща
Отпътуване в 07.00 ч. от София от пл. Св. Александър Невски за Унгария по маршрут Калотина – Ниш – Белград - Будапеща. Пристигане вечерта в Будапеща. Вечерна панорамна обиколка на унгарската столица. Нощувка.

2 ден Будапеща – Краков
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Полша. Пристигане следобед в Краков, един от най-красивите градове в Централна Европа и сред основните туристически атракции в Полша. Пешеходна разходка из Стария град (UNESCO) – централният площад, който през Средновековнието е бил най - големият в цяла Европа, църквата Дева Мария (отвън). Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден Краков – Варшава
Закуска. Отпътуване за Варшава. Пристигане и начало на туристическата програма в града – възстановен в своя оригинален стил от XVII – XVIII в. след мащабните разрушения по време на Втората световна война. Пешеходна обиколка из Стария град: живописният стар търговски площад, заобиколен от ренесансови и барокови фасади, Кралският дворец (отвън) – някога резиденция на полските крале, днес музей на изкуствата, площадът с колоната на крал Сигизмунд III, кулите и средновековните стени, обграждащи някогашното сърце на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден Варшава – Вилнюс
Закуска. Отпътуване за Литва и нейната столица Вилнюс. Днес Вилнюс привлича туристи най – вече със свойте 65 църкви, издигнати през различни исторически периоди в различни стилове - от внушителната ажурена декорация на готическата църква Св. Ана до импозантния бароков стил на Вилнюската катедрала. За една от Вилнюските църкви Наполеон е казвал, че иска да я сложи на дланта си и да я отнесе в Париж. Начало на обзорната туристическата обиколка с местен екскурзовод: обширният исторически център (UNESCO), който като площ отстъпва само на Стара Прага, включващ булевард Гедиминас, Площадът с Катедралата, дворецът на Великите князе на Литва (отвън), Президентският дворец, Университетът от 1570 г., сградата на Парламента, църквите Св.Павел и Св.Ана, Кулата Гедиминас, хълмът с трите кръста. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден Вилнюс – Шяуляй - Талин
Закуска. Отпътуване за Естония с попътна спирка при Хълма на кръстовете в близост до Шяуляй - четвъртият по големина град в Литва, известен като Слънчевият град. Хълмът на Кръстовете, разположен на 12 км северно от града, е най - интересното и необикновено място в Шяуляй. На този малък хълм, център за поклонение в Литва, са разположени стотици хиляди кръстове, които изобразяват Християнската набожност. Пристигане вечерта в естонската столица Талин, разположена на южните брегове на Финския залив. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Талин
Закуска. Туристическа програма в Талин - старинен град с типични тесни средновековни улички, кули, градски стени, готически църкви, занаятчийски работилници и резиденции от XIII до XVII в. Въпреки многократните обсади и честата смяна на владетели, историческият център е добре запазен и привлича много туристи. Старата част е съхранила характерния облик на Северноевропейски търговски град и е запазила атмосферата на отдавна отминали времена. Следобяд свободно време. Нощувка.

7 ден Талин – ФЕРИБОТ – Хелзинки
Закуска. Рано сутринта отпътуване с ферибот за Финландия (продълж. 2 ч.). Пристигане във финландската столица Хелзинки. Обграден от три страни с вода, градът е изпъстрен с много зеленина и се издига над дълбок залив, разположен много близо до Русия, но в културно отношение напълно скандинавски. Основан по заповед на шведския крал Густав Ваза и все още познат на шведите като Хелзингфорс. Жителите на града са известни като едни от най-образованите, най-добре облечените, най-добре нахранените и най - добре живеещите в света. По време на туристическата програма ще видите сградата на Финския парламент от розов финландски гранит, работно място на 200-те членове на еднокамарния Парламент /40 %, от който са жени/, Руската православна катедрала. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден Хелзинки – Санкт Петербург
Закуска. Отпътуване за Русия и за Санкт Петербург, старата столица на царете Романови. Няма много градове в света, които да съперничат на елегантността на Санкт Петербург. Когато Петър Велики основал града през 1703 г., той наел най - добрите архитекти, предприемачи и художници в Европа, за да го построят и декорират. Простиращ се на 100 острова и свързан от повече от 600 моста, той често е наричан „Венеция на Севера\'\'. Пристигане следобед и посещение на Исакиевия събор. Предлагаме ви разходка с корабче по р. Нева (~1 час) срещу допълнително заплащане, започваща от няколко места на бул. Невски проспект. От корабчето може да се насладите на забележителната архитектура на сградите, които се простират от двете страни на р. Нева и вливащите се в нея канали - най – голямата православна църква Исакиевски Събор, Петропавловската крепост, Зимният дворец, Търговската палата и великолепната църква Възкресение Христово. Настаняване в хотел. Нощувка.

9 ден Санкт Петербург – Царско село
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Екатеринин дворец в Царско село (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Следва полудневна панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод, включваща историческия център (UNESCO) в различни стилове – от барок до неокласика, минаване покрай Крепостта Св.Петър и Павел, Джамията на татарите, Марсово поле с паметника на Суворов, фотопауза на един от мостовете на р. Нева. Връщане в хотела. Нощувка.

10 ден Санкт Петербург - Ермитаж
Закуска. Посещение на известния музей Ермитаж (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най - големи музеи в света. Думата Ермитаж идва от френски и означава уединение. Именно като място за уединение на царското семейство и неговите близки, е използвана сградата на Зимния дворец, където били поставени 225 картини на известни европейски художници. От средата на XIX в. музеят е отворен за публиката, като днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Предоставяме възможност за комбинирано посещение с екскурзовод на основното крило на Ермитажа + Залата със скъпоценностите (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Нощувка.

11 ден Санкт Петербург – Петродворец - Рига
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Петродворец (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Петродворец е лятната резиденция на Петър Велики, намираща се на Финския залив на брега на Балтийско море, издигната по идея на самия Петър Велики, и разширяван впоследствие от неговите наследници. Често пъти комплексът е наричан „ руският Версай”, но според много от посетителите му това сравнение е неправилно, защото по своя разкош и изящество Петродворец надминава своя френски съперник. Многобройните 176 фонтана, прекрасни паркове с позлатени статуи на божества и митологични герои, богатият великолепно декориран интериор, го превръщат в най – блестящия за времето си дворцов комплекс. Отпътуване за Латвия и нейната столица Рига, важно пристанище на Балтийско море, разположено на устието на р. Даугава. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

12 ден Рига - Варшава
Закуска. Начало на обзорната туристическата обиколка на Рига с местен екскурзовод: Старият град (UNESCO) с неговите романтични улички, представящи голямото разнообразие на архитектурни стилове: готически, ренесансов, бароков и романски и такива исторически забележителности като Президентския дворец, Катедралата Св.Яков, църквата Св.Петър, сградата на Парламента, Паметника на свободата. Отпътуване за Полша и нейната столица Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.

13 ден Варшава - Братислава
Закуска. Отпътуване към Братислава. с попътна спирка за разходка из центъра на прекрасния Краков (престой 2 часа). Пристигане и вечерна разходка из центъра в словашката столица. Настаняване в хотел. Нощувка.

14 ден Братислава – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Парична единица на Русия:    100 RUB = ~2.80 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:    35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:    7 дни преди началната дата.
Необходими документи:    ксерокопие на задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване с 2 празни страници за полагане на визата, 1 цветна снимка 3.5/4.5 см, попълнен формуляр от Консулството, като туристите предоставят необходими данни за попълване му. Туристическата агенция съдейства при подготовката на документите. Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане:    депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна от пътуване“:    предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.232.62.209 - us - us   _           
execution time : 0.20