2020-02-24 21:40
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия Русия
Самолетни програми
Екскурзия в чужбина

Езерото Байкал - Очарованието на Руския изток

Радугатурс
Видяна:
2632 пъти


Актуализирана на :
05-02-2018
12:01

Русия Русия
10 дни
4200 лв.
Русия снимки 2 Русия снимки 3 Русия снимки 4 Русия снимки 5 Русия снимки 6 Русия снимки 7

всички оферти от агенция Радугатурс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЕзерото Байкал – Очарованието на Руския Изток

София - Москва - Улан Уде - Ацагат - Баргузинска долина - Чивъркуйски залив - Тарбагатай - Москва - София

Дати: 21.08.2018г
         

Този тур ще Ви разкрие богатствата на Република Бурятия. Несъмнено най-голямото чудо  на Борятия – това е Байкал – най-голямото езеро в света. Но тази земя е надарена и с множество други богатства, които няма да Ви оставят равнодушни : безкрайни степи, девственна тайга, заснежени върхове, долини, пълни с целебни минерални източници, древна и богата култура на множество велики народи от древността, населяващи тази Земя.


1-ви ден:
Обеден полет от София. Кацане на летище Шереметиево в Москва. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Свободно време. В 12:00ч освобождаване на стаите. Обзорна автобусна обиколка на руската столица. Трансфер до летището. В 20.15 ч. – полет за Улан Удэ, приблизително 6 часа.

3-ти ден:
Кацане в Улан Удэ в 07.10 ч.-местно време (5 часа разлика с Москва). Трансфер до хотела. Настаняване. Кратък отдих. Среща с екскурзовода на групата. Отпътуване за Иволгинский дацан – най-големият будистски манастирски комплекс, на 30 км. от Улан Удэ. В подножието на хребета „Хамар-Дабан”, в степите, в тих район, се намира духовната столица на будистската традиционна Саниха на Русия – Иволгинский дацан. В слънчево време ярко блестят позлатените храмове, посрещайки отдалече поклонници и посетители. На това място, Човек има усещането, че времето е спряло да тече, а въздухът е изпълнен с тръпчивия и осезаем аромат на цъфтящите треви. Иволгинский дацан е голям манастирски комплекс. Интериорите на неговите храмове впечатляват с оригинални произведения на изкуството. В него се намират: домът на Хамбо Лама – ръководителят на руските будисти; Будисткият Университет и домовете на ламите. Иволгинский дацан е под Егидата на държавата за паметник на религиозната архитектура. Връщане в Улан Удэ. Вечерна пешеходна обиколка на центъра на града. Вечеря.Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Екскурзия до с. Ацагат, на 50 км. от Улан Удэ. Село Ацагат е място, където старателно пазят и почитат древните традиции на бурятския народ. Бурятия е северната част на монголския свят, където хората са живяли по законите на Чингис-Хан. В степта, заобиколена от 3 свещени планини, Вие ще се потопите в живота на бурятите. Очакват Ви: тържествено посрещане по бурятски обичай; участие в национални игри; стрелба с лък и ще опитате национални ястия. Ацагат е и един от древните центрове на будизма – Родина на Хамбо Лама! За историята и развитието на руския будизъм, Вие ще научите от посещението си в Дома-музей на Агван Доржиев – един от видните деятели на будизма, философ и дипломат! Привечер – отпътуване към свещеното езеро БАЙКАЛ, по маршрут: Усть – Баргузин (340 км.). Пристигане – късно вечерта и настаняване в базата. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Обзорна автобусна екскурзия по Баргузинската долина – богата съкровищница на археологически и природни забележителности. Запознанство със Сувинска Саксония – живописни скали, които приличат на кули на замък; посещение при минерален извор; посещение на Бурхан – място за поклонение; посещение в Ининский Сад – живописен природен паметник на камъните. Обяд. Връщане в базата за нощувка. Свободно време. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Почивка на Баргузинския залив – най-големият залив на езерото Байкал, известен с дългите пясъчни плажове, заобиколени от борови гори. През лятото температурата на водата в Баргузинския залив достига до 20-22 градуса по Целзий. Възможност за екскурзия по желание, срещу допълнително заплащане: „Духа на древната земя – на гости при эвенките” : пътешествие по Баргузинската долина до курорта Алла (в превод от эвенкийски „рибно място”). В долината на река Алла има повече от 50 изхода на горещи извори. Реката тече в красива планинска долина, заобиколена от причудливите скали на Баргузинския Хребет. Ще Ви посрещнат от эвенкийския център „Юктэ”. Эвенките са народ, живеещ на Байкал от дълбока древност. Къде и кога се е появил този народ и досега не е ясно, но според учените, эвенките са преки потомци на културата от каменната епоха на Байкал. В эвенкийските семейства до ден днешен се предават древни митове и легенди, обичаи и вярвания, идващи от незапомнени времена. Обяд – национална эвенкийска кухня. Разходка из живописните околности на курорта. Връщане в базата за нощувка. Свободно време. Нощувка.

7-ти ден:
Закуска. Екскурзия до Чивъркуйския залив – едно от най-уникалните места на Байкал (предвижване с автомобил + катер)! Заливът е разположен в северната част на полуострова „Свещен Нос” и влиза в състава на Прибайкалския природен национален парк. Този обособен ъгъл на Байкал, с живописните брегове, топла и чиста байкалска вода, своеобразен уют и „изолацията” от Света, предразполага туриста за почивка. Връщане в базата за нощувка. Свободно време. Нощувка.

8-ми ден:
Закуска. Свободен ден за почивка на Баргузинския залив. Последният ден на Байкал е предвиден да се насладите на тишината, спокойствието и неговото Величие. Нека тази тишина, топлина и спокойствие, останат задълго във Вашите души! Нощувка.

9-ти ден:
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Отпътуване за с.Тарбагатай – 320 км. Екскурзия „На гости при Семейските”. Семейски са староверци – много ярко и древно разклонение на руския народ – частица от Допетровска Русия – времето преди Петър I. Те били преселени в Сибир през Втората половина на 17-ти век. До наши дни потомците на тези преселници в Бурятия са съхранили уникалната руска народно-битова култура и самобитната духовна култура. Вас Ви очаква: запознанство с Музея на бита на старообредниците; посещение на древен православен храм; среща със староверците и запознанство с техните обреди, обичаи и уникално многогласово пеене и изпробване на блюда от староруската кухня. Отпътуване за Улан Удэ (70 км.). Настаняване в хотел. Нощувка.

10-ти ден:
Закуска. 08.30 ч., местно време – полет за Москва. Кацане в Москва в 09.55 ч., Московско време. Свободно време. Вечерен полет за България.


Цена: 4 200лв

Цената включва:
-Самолетни билети: София-Москва-София, с включени летищни такси (към 15.09.2017)
-Самолетни билети: Москва–Улан Удэ–Москва, с включени летищни такси (към 15.09.2017);
-Трансферите в Москва;
-1 нощувка с 1 закуска в хотел 3/4* в Москва;
-2 нощувки с 2 закуски в хотел 2/3* в Улан Удэ;
-5 нощувки; 5 закуски и 5 обяда в Туристическа база в района на езерото Байкал;
-Екскурзия до Иволгинский дацан – будистски манастирски комплекс;
-Посещение на с. Ацагат в Бурятия;
-Посещение на с. Тарбагатай;
-Екскурзия до Чивъркуйския залив;
-Екскурзия по Баргузинската долина;
-Екскурзоводско обслужване на руски език;
-Автобусна обзорна екскурзия на Москва;
-Водач от България

Цената не включва:
-Туристическа руска виза - 120 лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
-Медицинска застраховка;
-Допълнителни екскурзии по желание;
-Разходи за градски транспорт и от личен характер

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.204.191.0 - us - us   _            
execution time : 0.22