2018-08-19 15:13
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия Русия

Великолепие на Русия МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ


Видяна:
115 пъти


Актуализирана на :
30-04-2018
15:13

Русия
8 дни
1999 лв.

всички оферти от агенция Травелмания - Данитравел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаВеликолепие на Русия МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ
8 дни, РУСИЯ, Самолет
Великолепие на Русия
МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ
20.08-27.08.2018
Акценти по програмата:
Една различна програма, изцяло адаптирана за хора, които искат да се запознаят със история и култура на Русия.Включени са всички основни забележителности на Москва и Санкт Петербург. Подбрани хотели с добра локация. Екскурзоводско обслужване се провежда на български език. Допълнително ще имаме и развлекателни мероприятия, които ще помогнат да усетите неповторима атмосфера на тези изключителни градове -в  Москва- ЛегендаренМосковски цирк на Никулин-вечерно представление-уникална шоу-програма, известна по целият свят. В Санкт Петербург-Океанариум - Планета Нептун-където ще видим невероятните жители на морския свят - на моретата и океаните на всички континенти .В Санкт Петербург -Вечеря в Литературното кафене –известен ресторант, който се намира в сърцето на града, на ъгъла на Невски проспект и кея на река Мойка, от който тръгнал на дуел А.С.Пушкин и бил смъртоносно прострелян. Тук ще опитаме кухнята от онова време и ще се потопим в атмосфера на Петербург от 19 век, слушайки руски романси и музика на живо.
20.08.2018 – 1 Ден .Отпътуване 15:15 ч в от летище София с полет на „Bulgaria Air”. 18:10 ч. - кацане в Москва на летище Шереметиево-2. Посрещане от български екскурзовод и трансфер от летището до хотела.  Настаняване в хотела.Свободно време. Вечеря*.Нощувка.
21.08.2018 – 2 Ден .Закуска.Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града:Храм Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи. Пешеходна екскурзия по Старый Арбат - една от основните забележителности на Москва, пешеходна улица с много сувенирни магазини, кафета и старинни сгради. Историята на Арбат започва преди 500 год. и обликът и` се променя до края на 19 в.  - Свободно време за обяд.Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. След това се отправяме към  легендарен Московски цирк на Никулин*-вечерно представление-уникална шоу-програма, известна по целият свят. Вечеря*. Връщане в хотела с Московското метро, попътно  ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“.  Нощувка.
22.08.2018 - 3 Ден.  Закуска в хотела.Посещение на Червеният Площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а - най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин. И след това продължаваме със екскурзия по територия на Кремъл . Кремъл  бил построен по заповед на Княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са  най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе.
По желание посещение на Алмазен фонд в Московски Кремл.В експозиция представлява уникална колекция на скъпоценности на Императорска фамилия, включително там се намират  Голяма и Малка императорски корони.
Отпътуване за хотела.По желание  посещение на музей на Космонавтика* и вечерна разходка в комплекс ВДНХ, който се намира срещу хотел Космос. Вечеря*. Нощувка.
23.08.2018 – 4 Ден .Закуска в хотела.Освобождаване на хотела и отпътуване за Коломеское .Посещение на Дворец-лятна резиденция на руските царе-най известен от тях Алексей Федорович Романов.Изцяло направен от дърво, с типично руски орнаменти от злато, той  много впечатлява с украсата си.Беседа в двореца, разглеждане на мъжката част на Двореца, свободно време за обяд в парка на комплекса.Отпътуване от Коломенское и трансфер до Ленинградската гара в Москва.Отпътуване за Санкт Петербург със високоскоростен влак – Сапсан - пътуване ще продължи 4 часа с скорост 250 км.в час.Пристигане в Санкт Петербург вечерта, настаняване в хотела. Свободно време в Санкт Петербург - столица на Руската империя, олицетворение на гордостта и славата на Руската държава. Този град на Нева е станал символ на новия етап в Руската история. В Петербург са се строили не отделни здания, а са се създавали великолепни пейзажи, които определят уникалността и неповторимостта на архитектурния облик на Северната столица.Вечеря*. Нощувка.
24.08.2018 – 5 Ден.Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад,   Василевски остров и Невски проспект. Посещение на Крепостта „Петър и Павел“.Свободно време за обяд. След това ще се отправим към Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Свободно време в центъра на града или посещение на музеи Фаберже*
Вечеря в Литературното кафене* –известен ресторант, който се намира в сърцето на града, на ъгъла на Невски проспект и кея на река Мойка, от който тръгна на дуел А.С.Пушкин и бил смъртоносно прострелян от Дантез.Тук ще опитаме кухнята от това време, и ще се потопим в атмосфера на Петербург от 19 век, слушайки руски романси и музика на живо.  Нощувка.
25.08.2018 – 6 Ден .Закуска.Отпътуване за Eкатерининския дворец и парка в Царско село. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората Световна Война.Свободно време за обяд.Посещение на Петергоф - извън градският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Връщане в Санкт Петербург.Нощувка.
26.08.2018.г – 7 Ден .Закуска. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд. След това ще посетим църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки.След това ще посетим Океанариум-Планета Нептун-където ще видим невероятните жители на морския свят - на моретата и океаните на всички континенти.Свободно време в центъра на града. Вечеря*Нощувка.
27.08.18 – 8 Ден
Закуска.Отпътуване за Москва със скоростен влак Сапсан.Пристигаме в Москва около обяд.
Трансфер до Летище Шереметиево-2 за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София в 22.00 ч.
Цени-1999лв.в двойна/тройна стая до 15.06.18 г.Цена-2099 лв след 15.06.18г.Доплащане за настаняване в единична стая 300-лв. за целият престой;
Цената включва:
•        Самолетен билет София – Москва – София с „Bulgaria Air” с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг и летищни такси;
•        3 нощувки със закуски в хотел - Космос  3*  в Москва и 4 нощувки със закуски в хотел Достоевски4*  в Санкт Петербург;
•        Билет за скоростен  влак САПСАН по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;  
•        Всички трансфери по маршрута;
•        Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод по програмата;
•        Входни такси за посещаваните обекти, Третяковска галерия, Кремъл и една от Кремълските катедрали в Москва, Исакиевския събор църквата „Възкресение Христово“, „Ермитажа“, Eкатерининския дворец и парка на Петергоф в Санкт Петербург;
Цената не включва:
•        Разходи от личен характер;
•        Допълнително  се в офиса и се заплащат в България -
•          Вечери -около 10 евро на вечер;
•        1 Вечеря в Ст.Петербург-Литературное кафе по меню-25 лв;
•        Входен билет-Московски цирк в Москва-42 лв;
•        Входен билет –Алмазен фонд-Кремл- при самостоятелно посещение-500 руб.-възрастни, 100 руб.ученици и студенти;
•        Музей на Космонавтика в Москва-500 руб.-възрастни, 100 руб.ученици и студенти;
•        Океанариум в Ст.Петербург-около 20 лв;
•        Музей на Фаберже в Ст.Петербург-около 20 лв;
•        Ползване на метро-билет около 1 евро.
•        Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат.
•        Стойността на застраховката-21 лв.за руската виза с покритие 30 000 евро-по изискване на визов център на Руското посолство.
•        Разчет направен при курс 70 руб.за 1 евро-при драстично покачване на курса, допълнителните екскурзии подлежат на доп.калкулация.
Необходими документи за издаване на руска виза:Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи,   който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата; Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя; Цветна снимка 3, 5 x 4, 5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.
Полетното разписание е в местни времена.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма.

Условия за анулация:В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 29 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 29  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
• Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
Дати:


20.08- 27.08.2018

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 665 лв.  Бенитур
топ оферта 785 лв.  Рейна Тур
топ оферта 455 лв.  Нирамар Травел
топ оферта 169 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2018 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.196.98.96 - us - us   _            
execution time : 0.18