2019-10-14 01:15
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия Румъния
Предколедна програма
Екскурзия с автобус

ПРЕДКОЛЕДНИ БАЗАРИ в ТРАНСИЛВАНИЯ ОТ ВАРНА И ШУМЕН

Бенитур
Видяна:
8 пъти


Актуализирана на :
09-10-2019
11:39

Румъния Румъния
3 дни
255 лв.

всички оферти от агенция Бенитур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПредколедни базари в сърцето на Трансилвания
Синая - Замъка Пелеш -коледни базари Брашов - Сигишоара - коледни базари Сибиу - замъка Корвин в Хунедоара- коледни базари Алба Юлия - коледни базари в Букурещ

Отпътуване от Варна- Шумен-Разград-Русе
Отпътуване от * Добрич при минимален брой хора

3 нощувки със закуски

Дата: 12.12.2019 - 15.12.2019

Цена: 255 лв. от Варна/ 245 лв. от Шумен и Разград

Пакетната цена включва:
- Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
- 3 нощувки със закуски / 1 в района Брашов; 2 нощ. В Сибиу / в хотели 3 *
- Медицинска застраховка за лица до 65 год.
- Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя на български език
- Всички пътни такси
- Разглеждане на замъка ”Пелеш” в Синая / без включена входна такса/
- Разглеждане на град Брашов и Коледния базар в центъра
- Разглеждане на Сибиу и Коледния базар в центъра
- Посещение на Сигишоара с туристическа програма
- Разглеждане на замъка Корвин в Хунедоара / без включена входна такса /
- Разглеждане на град Алба Юлия и Коледния базар в града
- Кратка панорамна програма в Букурещ с посещение на коледен базар

Пакетната цена не включва:
• Входните такси за посещаваните обекти
• Разходи от личен характер

Допълнителна информация:
• медицинска застраховка за лица 66-79.99 год. - доплащане 6.00 лв.; за лица 80 - 85 год. - доплащане 10 лв
• 1 € =4.44 RON.
• В Румъния се плаща само в Румънски леи
Входни такси. Ориентировъчни цени:
• замъка “Пелеш” - 30 леи, пенсионери 15 леи, деца и студенти - 7.5 леи;
• Входна такса за замъка Корвин в Хунедоара - 30 леи възрастни; 10 леи пенсионери; Деца и студенти - 5 леи; доплащане при желание за снимки - 5 леи.

Програма

1 ДЕН / Варна - Букурещ - замъка Пелеш - Брашов - Коледен базар
Отпътуване от Варна от ул. Антим I в 04:00 ч. Отпътуване от Шумен в 05:00 ч. Отпътуване от Разград в 06:00 ч. Отпътуване от Русе 07:00 ч.

Преминаване на на българо - румънската граница през Дунав мост. Пристигане в Букурещ. Наричат Букурещ „най-добре пазената тайна на Европа”. Румънска легенда разказва, че градът е основан на бреговете на река Дъмбовица от хайдутина Букур, чието име означава „радост”. Ресторанти, барове, художествени галерии и музеи изникват на всеки ъгъл. И до днес “малкият Париж” е една от бързо развиващите се дестинации в Европа и винаги ще има с какво да ви изненада. Транзитно преминаване през града в посока Синая и Двореца “Пелеш” - един от най-карсивите и напълно запазени дворци в Европа. Дворецът е издигнат между 1873 г. и 1881 г. като лятна резиденция за първия румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елизабета. Привлича вниманието с еклектичната си архитектура, красивите градински тераси, украсени със статуи и фонтани. Разглеждане на основната част на Двореца - приемните зали. Отпътуване за град Брашов. Пристигане следобяд. Настаняване в хотел в Брашов и туристическа програма в града, отличаващ се със своята уникална архитектура: Черната църква, портата ”Екатерина”, църквата “Св. Николай”, първото училище, централния площад със старото кметство, където от 06 до 31 декември, се разполага третия по красота Коледен базар на трансилванска Румъния. Духът на средновековна атмосфера, в съчетание с уникална природа, превръщат Брашов в една малка зимна приказка. Площадът пред Старото кметство е приказен потънал в коледни светлини, а Черната църква, най-голямата готическа катедрала в Румъния, е домакин на големи тематични концерти. Украсеното коледно дръвче на площада е високо 28 метра и е „само” на 68-години, а мрежа от светлинни нишки покрива площада, на който са разположени 40-панаирни къщички и тематичен парк. Базарът в Брашов е организиран по подобие на този в Нюрнберг, Германия. Може да се насладите и на традиционни песни и танци. Свободно време на коледния базар в центъра на града. Прибиране в хотела. Нощувка.

2 ДЕН Брашов - Сигишоара - Сибиу / Коледен базар /
Закуска. Около 09:00 ч. отпътуване за Сигишоара. Крепостта Сигишоара прилича на декор на рицарски филми и е една от малкото обитаеми крепости в Европа, включена в списъка ЮНЕСКО. На територията на крепостта се разглеждат Часовниковата кула с височина 64 м, родната къща на Влад Цепеш Дракула, Флорентинската къща, Покритата стълба от 1642 г., която води към Немското гробище и Църквата на хълма, построена в готически стил с уникална подземна крипта. След пешеходната разходка из Крепостта ще имате свободно време за самостоятелно разглеждане, за да се потопите в невероятната средновековна атмосфера на града, да пиете кафе или да обядвате. Oтпътуване за Сибиу. Град изпълнен с история, романтика и красота в сърцето на Румъния. От историческа гледна точка Сибиу е бил пръв в много неща, за Румъния най-вече: първи театър в Румъния, първа болница, първа аптека, първа фабрика за хартия, първата книга на румънски език е отпечатана тук, първи музей, първи зоопарк, първо използване на електричество в Румъния. Разглеждане на град Сибиу - Крепостните стени, Големия площад, Малкия площад с Моста на лъжите, Католическата църква „Света Троица”, Протестантската църква, най-старата в Румъния Картинна галерия Брукентал (отвън), Кулата на съвета, Католическата църква „Света Троица“. Време за самостоятелна разходка по площадките. Свободно време на Коледния базар в Сибиу. Коледният пазар в Сибиу носи празнична атмосфера в сърцето на града. С откриването на базара започва празничният сезон в Румъния. Двадесет метрова елха и около сто сергии очакват посетители. Предлагат се домашни лакомства и ръчно изработени изделия. Хора от цялата страна и от чужбина идват, за да си купят нещо, да се повеселят и да пийнат греяно вино. Коледният базар в Сибиу е смятан за най-веселия и колоритен в Румъния. Пазарът събира 100 панаирни къщички, където търговци от над 25 държави предлагат стоките си, има и мини-панаир за деца, понита за разходка и разбира се... Дядо Коледа. Другите атракции включват традиционни изпълнения, сезонни ястия, хорови концерти, творчески работилници, дървени скулптури, ледена пързалка. В град Сибиу усещаме духа на Коледа по подобен начин, както в Австрия и Германия. Вечерта настаняване в хотел в Сибиу. Нощувка.

3 ДЕН замъка Корвин в Хунедоара и Алба Юлия / коледен базар в Алба Юлия /
Закуска. Отпътуване за Замъка Корвин в Хунедоара. Един от най красивите и впечатляващи дворцови комплекси в Европа, който до 1918 г. е бил част от Австро - Унгарската империя. Историята на замъка започва с построяването му от фамилията Анжу през 1320г. По късно в тъмниците на замъка е лежал седем години Влад Цепеш Дракула, заловен от Матиас Корвин при опит за нападение срещу турците в Трансилвания. Дракула е известен със жестокостта си, като в затворническата си килия любимото му занимание е било да обезглавява мишки и да набучва главите им на малки колчета, същото което е обичал да прави и с хората. Внушителните размери, както и архитектурните красоти на замъка го нареждат сред най-ценните паметници на средновековното изкуство, като пример за изключително сполучлива смесица от архитектурни стилове, като готически, Ренесанс и Рококо. Отпътуване за град Алба Юлия. Името на града се превежда като Белия Юлий, като се има предвид неговия основател - унгарския благородник Гюла (Юлий) от Х в. Градът е бил столица Трансилвания от 1541 до 1690 г. В този град на 1 декември 1918 г. е родена съвременната румънска държава. Най-посещаваните забележителности на града са Крепостта Алба Каролина и намиращите се в близост Църквата за коронации и Католическата катедрала Св. Архангел Михаил, в която е погребан Ян Хуниади и където е саркофага с тленните му останки. Катедралата е на повече от 1000 год. и приютява гробовете също на кралица Изабел и Йоан Зигмунд, първия принц на Трансилвания. Посещение на третия най-голям Коледен базар в Трансилвания. Площад „Обединение” е обхванат от огромна мрежа от светлини и коледно украсени кралски статуи, паметници, дворци, 600 кв.м ледена пързалка, къща на Дядо Коледа, панаирни къщички, предлагащи забавление за деца, концерти, греяно вино и др. Всичко това ще Ви пренесе в една незабравима коледна приказка. Свободно време на базара. Надвечер връщане в хотела в Сибиу. Нощувка.

4 ДЕН Сибиу - Букурещ / Коледни базари/- България
Закуска. Отпътуване за Букурещ. Кратка панорамна обиколка и посещение на Коледен базар в Румънската столица. По подобие на Коледните базари в Австрия и Германия, този в Букурещ не отстъпва по нищо. На коледния базар има около 100 коледни къщички, които предлагат най-различни неща - от коледни подаръци, греяно вино и играчки до типично румънски десерти и ръчно изработени вещи. Има за всекиго по нещо! На изградената сцена гостуват изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи. Богато украсените базари и цялата светеща столица Букурещ, създават невероятно Коледно настроение струящо от всякъде. Свободно време на базара и отпътуване обратно за България. Пристигане в съответния град късно вечерта.


ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ:
тел./факс: 052 641672, мобилен: 0888699525
e-mail: info@benitour.com
skype: benitour
гр.Варна, бул." Мария Луиза" 7

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 399 лв.  Географски свят
топ оферта 335 лв.  Бенитур
топ оферта 1175 €  Рейна Тур
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.239.160.113 - us - us   _            
execution time : 0.40