2020-02-18 00:31
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия

ЧУДЕСАТА НА ЮЖНА АМЕРИКА - ПЕРУ, АРЖЕНТИНА, БРАЗИЛИЯ

Орфей Травел
Видяна:
4772 пъти


Публикувана на :
16-05-2012
16:26

Перу Перу
16 дни
2495 долара
Перу снимки 2 Перу снимки 3 Перу снимки 4 Перу снимки 5 Перу снимки 6 Перу снимки 7 Перу снимки 8 Перу снимки 9 Перу снимки 10 Перу снимки 11 Перу снимки 12 Перу снимки 13

всички оферти от агенция Орфей Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПЪРВИ ДЕН (събота) - ПРИСТИГАНЕ В ЛИМА
Отпътуване от летище София с прекачване в Европа. Пристигане в Лима. Посрещане на летището и транфер до хотела. Нощувка в Лима.

ВТОРИ ДЕН (неделя) – ЛИМА
Закуска. След това - обиколка на историческия център на Лима – Градът на царете. Ще посетим Централния площад с Правителствената сграда, Кметството, Катедралата и Епископията. Оттам ще продължим към манастира Санто Доминго – едно истинско архитектурно бижу от 16-и век. Обиколката ще продължи с посещение на модерните резиденциални райони Сан Исидро и Мирафлорес, където в „Парка на Любовта” ще се насладите на очарователните гледки към Тихия океан. Накрая ще посетите музея Ларко, в който се съхранява най-голямата частна колекция от перуанско изкуство от доколумбовия период, включваща около 45 000 експонати от злато, сребро, керамика, текстил, камък, дърво, събрани от перуанския археолог Рафаел Ларко Ерера. Музеят е известен и с колекцията си от еротична керамика. Нощувка в Лима.

ТРЕТИ ДЕН (понеделник) – КУСКО
Закуска. Трансфер до летището за полет до Куско. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела. Следобед - посещение на Имперския град, жив пример за смесицата между местната и испанската култури. Обиколката започва с посещение на храма Кориканча и древния дворец на инките – главен култов център на Бога на Слънцето. Върху него са построени църквата и манастирът Санто Доминго. Продължаваме към Централния Площад, където се намират Катедралата и красивата Църква на Христовите ученици. Отправяме се към крепостта Саксайуаман – впечатляващ пример за военната архитектура на инките. Накрая ще посетим останките на Кенко, Пука-Пукара и Тамбомачай, разположени на североизток от Куско.
По желание – вечеря и фолклорно представление в Куско.
Нощувка в Куско.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН (вторник) - СВЕЩЕНАТА ДОЛИНА НА ИНКИТЕ
Закуска. Отпътуване за Свещената долина. По пътя спиране за панорамни снимки на долината Урубамба. Пристигане на пазара в Писак, откъдето можете да купите уникални ръчно-изработени сувенири. Продължаваме към град Урубамба за обяд. Накрая посещение на Ойантайтамбо – живописен град на инките с каменни улички и забележителна за времето си канализация. Във високата му част се извисява религиозен център на култа към водата и крепост, която е пазела входа към вътрешността на долината. Нощувка в Куско.

ПЕТИ ДЕН (сряда) – МАЧУ ПИКЧУ
Закуска. Отпътуване с влак за Мачу Пикчу – едно от новите седем чудеса на света. По време на пътуването ще можете да се насладите на невероятните гледки към Свещената долина Урубамба. След пристигане в Агуас Калиентес, нашият представител ще Ви качи на автобуса за Цитаделата на инките (Мачу Пикчу), която ще разгледате с екскурзовод. След това - свободно време. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка в Куско.


ШЕСТИ ДЕН (четвъртък) – ПУНО
Закуска. Отпътуване с автобус за Пуно. По пътя ще се насладите на величествените гледки към Южната долина на Куско. Посещение на Андауайлийас, известен с църквата си от 17-и век и нейния удивителен орган, украсен с фигури на ангели и херувими. Спиране при руините на Ракчи, познати като „Храма на бог Виракоча”. Обяд в ресторант по пътя. Ще продължим към Пуно и ще спрем в Пукара и Ла Райа – най-високата точка по пътя между Пуно и Куско, от където ще можете да направите чудесни панорамни снимки. Следобед - пристигане в Пуно. Нощувка в Пуно.

СЕДМИ ДЕН (петък) – ТИТИКАКА
Закуска. Отпътуване за езерото Титикака - най-високото плавателно езеро в света. Посещение на островите Урос, наречени „Плаващите села”. Построени са от вид тръстика и са дом на местното население, което използва лодки от същия материал, за да се придвижва между тях.
По желание – посещение на остров Такиле, където местните ще Ви изненадат с пъстрите си облекла и гостоприемство. Те също така са и невероятни майстори-занаятчии. Обяд. Връщане в Пуно.
Нощувка в Пуно.

ОСМИ ДЕН (събота) - ЛИМА
Закуска. Трансфер до летището за полет до Лима. По пътя се посещават руините на Сиюстани – археологически комплекс, разположен на 34 км северно от Пуно. Ще видите известните Чуйпас – каменни погребални кули с кръгли етажи, високи 12 м, използвани, както от племето койа, така и от инките. Под кулите се намира красивото езеро Умайо. Пристигане в Лима, трансфер и настаняване в хотела.
По желание вечерта – посещение на бохемския квартал Баранко – резиденция на най-известните писатели и художници на Перу и място за забавление на младежта. Вечеря в ресторант с изглед към океана.
Нощувка в Лима.

ДЕВЕТИ ДЕН (неделя) – БУЕНОС АЙРЕС
Закуска. Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела.
По желание – вечеря и посещение на танго.
Нощувка в Буенос Айрес.

ДЕСЕТИ ДЕН (понеделник) - БУЕНОС АЙРЕС
Закуска. Полудневна обиколка на Буенос Айрес – Площада на Конгреса (Пласа де Майо), където се намират сградите на Конгреса, Градския съвет и Катедралата. След това ще се разходим из Сан Телмо – най-старият квартал в града и Ла Бока – кварталът, известен с цветните си къщи. Ще посетим елегантния Северен квартал по пътя за гробището „Реколета”. Накрая ще разгледаме квартал Палермо и красивите му къщи и паркове. Нощувка в Буенос Айрес.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН (вторник) – БУЕНОС АЙРЕС
Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Санта Сусана, разположена в една от най-плодородните равнини на света, известна с производството на житни култури и месо. Пристигане и обяд с „емпанада” (местни хлебчета с месо или риба), месо на грил и чудесно аржентинско вино. Ще се насладите на фолклорно представление на коренното население от племето гаучо и ще наблюдавате конна езда или играта „carrera de sortija” („надбягване за пръстен” - местна игра, в която ездачът преминава на кон разстоянието от 100 метра, а на финала трябва да промуши тънка пръчка през пръстен, висящ на 2-3 метра над земята). Нощувка в Буенос Айрес.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН (сряда) - ИГУАСУ
Закуска. Трансфер до летището за полет до Игуасу. В североизточната част на Аржентина се намира гъста гора, обитавана от над 400 вида птици. В нея се намират и водопадите Игуасу. Различни наблюдателни площадки ще Ви позволят да се насладите на невероятните гледни, най-впечатляващата от които е Дяволското гърло, където водите на река Игуасу падат от 80 метра височина. Нощувка в Игуасу.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН (червъртък) – БРАЗИЛСКАТА ЧАСТ НА ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Закуска. Отпътуване с автобус за Националния парк „Бразилски водопади” (Игуасу). Обиколката започва от информационния център на парка, където ще ни бъде предоставена информация относно екосистемата му. Ще направим незабравима разходка около водопадите, ще ги наблюдаваме от специална платформа и от панорамния асансьор. Трансфер до летището за полет до Рио де Жанейро. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Рио де Жанейро.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН (петък) – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Закуска. Целодневна обиколка на Рио де Жанейро. Сутринта – отпътуване с автобус през един от най-красивите квартали - Косме Велю. Автобусът ще ни остави на станцията на лифта, който води към върха на хълма Корковадо. Там на 710 м височина се издига едно от новите чудеса на света – статуята на Христос Спасител, висока 40 м. От върха на хълма ще се насладите и на чудесна гледка към океана, плажовете, града и залива Гуанабара. Ще продължим към квартала Урка и по-специално – към плажа Прая Вермеля, откъдето ще вземем лифта за хълма с причудлива форма Pão de Açúcar – 396 м (познат у нас като Захарната глава или Захарната бучка). Отново ще се радвате на чудесна гледка към океана, плажовете, града и залива Гуанабара. Връщане с автобус в хотела.
Вечерта по желание – вечеря и самба шоу в местен ресторант.
Нощувка в Рио де Жанейро.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН (събота) – ОТПЪТУВАНЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
Закуска. Трансфер до летището за полет до София с прекачване в Европа.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН (неделя) – Пристигане в България.

ЦЕНИ:
Настаняване в хотели 3***:
Цена на човек в двойна стая (мин. 2 души) – 2495 щ.д.
Доплащане за единична стая – 689 щ.д.

Настаняване в хотели 4****:
Цена на човек в двойна стая (мин. 2 души) – 2939 щ.д.
Доплащане за единична стая – 985 щ.д.

Цената включва:
- Нощувки и хранене според програмата;
- Всички трансфери и екскурзии (осъществяват се с автобус и с влак до Мачу Пикчу);
- Екскурзоводско обслужване на английски език.

Цената не включва:
- Вътрешни и международни самолетни билети;
- Държавни такси при напускане на посещаваните държави (Перу – ~31$; Аржентина – ~29$; Бразилия – ~36$).
- Напитки;
- Бакшиши.

Цените са платими в лева по курс „продава” на „Прокредит Банк” АД в деня на плащането.

Цени на допълнителни екскурзии и услуги (при минимум 2 души):
- Перу – Куско – вечеря и фолклорно представление – 30$;
- Перу – полудневна екскурзия до остров Такиле с включен обяд – 90$;
- Перу – Лима – вечерна разходка през осмия ден от прорамата – 95$;
- Аржентина - Буенос Айрес - вечеря и посещение на танго – 138$;
- Аржентина - целодневна екскурзия до Санта Сусана – 138$;
- Бразилия - Рио де Жанейро - вечеря и самба шоу – 180$;
- Бразилия - Рио де Жанейро – допълнителна нощувка в хотел 3*** - 73$ на човек/двойна стая;
- Бразилия - Рио де Жанейро – допълнителна нощувка в хотел 4*** - 101$ на човек/двойна стая.

Забележка: Цените на допълнителните билети и такси са валидни към момента на изготвяне на офертата и могат да бъдат променяни. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат при записване за екскурзията.

Цена на самолетните билети – предоставя се по заявка („Орфей Травел” се ангажира да Ви предложи най-изгодния ценови вариант в момента, в който правите резервацията. Колкото по-рано резервирате, толкова по-евтини биха били Вашите самолетни билети).
Дати:


10.03.2012;
05.05.2012;
09.06.2012;
14.07.2012;
11.08.2012;
08.09.2012;
06.10.2012;
01.12.2012.

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.233.215.231 - us - us   _            
execution time : 0.46