2018-04-21 07:02
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Last Minute
Екзотика
Самолетни програми

ПЕРУ - земята на инките

Сим - Травелс
Видяна:
1783 пъти


Актуализирана на :
05-01-2018
22:26

Перу Перу
16 дни
5950 лв.

всички оферти от агенция Сим - Травелс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЛИМА  - ПИСКО/ПАРАКАС – НАСКА -  АРЕКИПА – ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА - ПУНО - КУСКО - САКСАЙУМАН - ПИСАК -  ОЯТАЙТАМБО - МАЧУ ПИКЧУ- КУСКО - ЛИМА

19.10: В 5.00  среща на летище София – Терминал 2 за полет до Лима през Мадрид.
В 17.35 (местно врме) Пристигане в Лима.Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
20.10: Лима-Паракас. Закуска. Посещение на  най-големия в света частен музей на предколумбовите цивилизации на територията на Перу - Музея Ларко Ерера. След подробно запознаване с артефактите в музея отпътуване на юг по Транс- континенталната Тихокенска магистрала до полуостров  Паракас – раят на тихоокеанската фауна и флора.  Настаняване, нощувка.
21.10 : Ден посветен на островите Балестас и отпътуване за  Наска – 230км – ок. 03 h
Закуска.Екскурзия с корабче до островите Балестас, с наблюдаване на морски лъвове, пеликани, пингвини и други морски птици. По пътя обратно от корабчето може да се види „Канделабро”, гигантска фигура издълбана в пясъка в стила на рисунките в Наска.
Следобяд – отпътуване за Наска. По пътя посещение на оазиса Хуакачина. Обяд.
По желание  разходка с бъги сред пясьчните дюни и спускане със сендборд. Продължаване за Наска, пристигане  и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
22.10: Наска: Рисунките в Наска – Арекипа.
Ранна закуска, трансфер до летището в Наска, 30-минутен полет за разглеждане на рисунките от птичи поглед. В 13.30 отпътуване за Арекипа /640 км – ок.8-9 часа, по пътя – няколко спирки за почивка, обяд и наслаждаване на гледката. Пристигане в Арекипа – културната столица  Перу в нощта срещу Деня на вси светии. Нощувка.
23.10: Закуска. Ден посветен на  Арекипал. Разглеждане на забележителностите
Централния площад, Катедралата, църквата Ла Компаня, древен Йезуитски храм, манастирът Санта Каталина. Свободно време за обяд. Следобяд по желание посещение на местния музей, където се съхранява най-известната мумия в Америка – Хуанитa.
Нощувка.
24.10.: Ранна закуска. Отпътуване за района на каньона Колка един от най-дълбоките в света – ок. 4 часа до височина 3400 м над м.р. По пътя се минава Pampa Cañahuas в Националния резерват  Aguada Blanca National Reserve, където се срещат стада викуни и алпака – дивите роднини на Ламите. Срещат се и все още запазени пред- колумбови терасовидни терени за отглеждане на селскостопански култури. Обяд. След обяд настаняване в хотела. По желание посещение на термалните извори за едно чудесно СПА. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
25.10: Колка: Кръстът на Кондора
Закуска. Рано сутринта – отпътуване за Кръста на Кондора, където може да бъде наблюдавана най-голямата птица в света. По пътя обратно – разглеждане на колониалните градчета - Yanque, Coporaque, Achoma and Maca. ОБЯД в местен ресторант. Късно следобяд – връщане в хотела. Свободна вечер. Нощувка.
26.10. Арекипа – Хулиака/Пуно
Ранна закуска и отпътуване за  Пуно – 258 км. Пристигане и настаняване  в хотела. По пътя – посещение на  известните каменни гробници Силустани на племето Аймари и езерото Умайо и красивата лагуна - Lagunillas, където може да видите пастървови ферми, срещат се и Андински фламинго и други андински птици. Пристигане в Пуно. Отпътуване за еко-селище ячон на брега та езерето Титткака. Настаняване в еко-къщичка и вечеря. Нощувка.                                                                   
27.10: Езерото Титикака и плаващите острови на Уросите и остров Такиле.
Закуска, Екскурзия с моторна лодка по езерото Титикака и  плаващите  острови на Уросите, запознаване с жителите им и отпътуване  за един от двата големи и обитаеми от местни хора –говорещи на Кечуа жители, обяд в Текиле, разходка и запознаване с местната социална система, съществуваща от векове. Отпътуване за Пуно.Свободна вечер. Нощувка.
28.10.: Пуно / Куско (389 kms = 08 hrs )
Закуска и отпътуване за Куско. Пътят минава през Високото плато Кояо. Спирка в градчето Айянири, разглеждане на храмът Каласая и храмът на Инките, посветен на бог Виракоча, След 70 км спирка в ранчото Ла Рая, където може да се видят стада викуни и лами. Обяд. Пътят минава покрай езерото Вакарпей. Посещение на град Андахуайлилас и църквата Сан Педро де Андахуайлилас, известна като Сикстинската капела на Америка.
Пристигане в Куско и трансфер до хотела.Подготовка за посещение на фолклорна програма и вечеря. Нощувка.
                                                                                                                       
Ден 29.10: Куско – Обзорна екскурзия  пешеходна до  Главния площад, Катедралатаи Храма на Слънцето – Korikancha  - Агуас Калиенте. Закуска,   автобусна екскурзия  до свещенни храмове на инките -  Тамбочай, Пука Пукара и  Саксайуаман с огромните камъни, подземната пещера и храмът Кенко построен на хълм с панорама към Куско.
Следва отпътуване за Свещенната долина, посещение на местен типичен базар и обяд в етно-ресторант. Разглеждане на крепостта  Оятайтамбо, която  в миналото е охранявала подстъпите към Куско. От гарата тръгваме с легендарния влак към Агуас Калиенте 2 часа селце в подножието на Мачу Пикчу. Нощувка. 
30.10: Мачу Пикчу - Агуас Калиентес - Куско.
Ранна закуска и следва 20 минутно изкачване с автобус до Изгубения град на инките. Възможност за наблюдаване на изгрева. Обиколка  с местен гид. Възможност за изкачване на Уайна Пикчу- 360 м. над Мачу Пикчу, от където според преданията всяка сутрин е възвестявал изгрева Главния Жрец. В изкачването могат да участват максимум 200 човека на ден и при добро време може да се наблюдава изумителна панорамна гледка. Изкачването отнема около 2 часа.Връщане в Агуас Калиенте.  Свободно време за разходка из джунглата или Посещение на СПА в термалните извори. Вечерта в 17.00 с влака връщане обратно в Куско.

Ден 31.10: Куско. Закуска. Свободен ден за разглеждане на Меркадо Сан Педро, Катедралата и централната част на Куско. Нощувка.                                                                         

Ден 01.11: Куско-Лима. Отпътуване за България.
Закуска. Трансфер до летището в Куско, полет до Лима. Пристигане в Лима. Разглеждане забележителностите на Лима с гид. Обиколката включва: историческия център на Лима, площад Сан Мартин, централния площад, Правителствения дворец, Общината, Катедралата и музея за религиозно изкуство към нея, църквата Санто Доминго, с гробниците на Санта Роса и Сан Мартин де Порас, и балконите в колониален стил, Женският манастир и църква на Сан Франциско – образец на колониалното изкуство в Америка и паметник на културното наследство, Базиликата с 21 олтара, престижните квартали Сан Исидоро и Мирафлорес, Парка Ел оливар с маслинови дървета пренесени от Испания през XV век, Централния парк на Мирафлорес и Лакомар, с изглед към Тихия океан. Нощувка.
02.11.2017 - Свободен ден за разходка и подготовка за дългия полет.  Трансфер до Аерогарта  и в 21.05 часа отпътуване за България.
03.11.2017 -  На обяд пристигане в Мадрид. Вечерта  пристигане в България.
Цената включва:
В Лима: Обзорна екскурзия и посещение на музея Ларко Ереро;
В Паракас и Наска: Екскурзия до островите Балестас в Паракас, посещение на оазиса Хуакачина и полет за разглеждане рисунките в Наска;
В Арекипа: Обзорна екскурзия;
В Колка: Екскурзии по програмата;
В Куско: Обзорна екскурзия;
В свещената долина на инките: Екскурзия до Писак и Оянтайтамбо; .
В Мачу Пикчу: Посещение на крепостта с гид;
В Пуно: Екскурзия с лодка по езерото Титикака, посещение на Ячон, остров Такиле и плаващите острови; посещение на гробницата Силустани.
• Самолетен билет София – Лима- София без летищни такси;
• 14 нощувки
• 14 закуски, 8 обяда и 2 вечери с програма;
• Всички входни такси
• Всички трансфери и транспорт, включително обиколки на Лима и Пуно
• Билет за влака Куско-Агуас Калиентес-Куско
• Автобусен билет Пуно / Куско
• Самолетен билет /без летищни такси/  Куско / Лима
• Автобусен билет  Агуас Калиентес- Мачу Пикчу- Агуас Калиентес
• Всички такси
• Обслужване от месни  екскурзоводи с превод на български.
• Представител на туроператора по време на пътуването.

Цената не включва:
• Летищни такси в Европа – 138 ЕВРО към 05 януари 2018 г.
• Летищни такси в Лима-  $30.25 и $6.05 в Куско
• Портови такси $1- 2 при качване на корабче,
• Свръх багаж (Куско/Пуно автобус)
• Алкохолни напитки, сода, бутилирана минерална вода
• Разходи от личен характер
• Бакшиши – 40 щ. долара
• Международни и национални телефонни разговори
• Хранения, които не са описани под програмата за съответния ден
Дати:


19 октомври 2018

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 550 лв.  Валенти 7
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 559 €  Джон Лий Травел

© 2005-2018 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.80.87.250 - us - us   _            
execution time : 0.21