2020-02-23 19:30
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия в чужбина

МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА и КУБА

Булкарт Травъл
Видяна:
4080 пъти


Публикувана на :
03-01-2012
12:48

Мексико Мексико
14 дни
2105 евро
Мексико снимки 2 Мексико снимки 3 Мексико снимки 4

всички оферти от агенция Булкарт Травъл
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЛюто, горещо, мариачи, текила.....Мексико. Страна на древните ацтеки и маи, величествени древни пирамиди, католически храмове и блестящи от стъкло съвременни небостъргачи, на неразкрити богатства. Място, което испанските конкистадори превръщат в невероятна смесица от културни традиции и модерни тенденции.
Пътуването започва с разходка с гондола из Ксочимилко - „Мексиканската Венеция”, след което ще разгледате столицата Мексико Сити. В Националния антропологичен музей ще се докоснете до най-голямата в света колекция от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи от древно Мексико. Ще посетите древните останки в Теотиуакан и Паленке, а Ушмал и Мерида разкриват още повече от загадките на тази отдавна изчезнала цивилизация. Следва посещение и Чичен Ица - на едно от новите седем чудеса на света-. В Канкун, един от най-луксозните курорти в света, ще почувствате освежаващо потапяне в съвремието и възможност за осмисляне на натрупаните впечатления.
Пътят води и до Гватемала - планинска държава с крайбрежни региони и обширни низини. Неголяма по площ, но изключително богата на архитектурни паметници и мистични руини. Страна, производител на едни от най-качествените кафе и ром в света. Усещане за магия създава екзотичната джунгла на Гватемала. Тикал е „мястото, където могат да се чуят гласовете на боговете“, където буйната растителност е обгърнала огромните пирамиди, опитала се да запази вековните тайни на маите и ацтеките.
Палми, салса, ром, пури...Куба...където всичко сякаш танцува под ритмите на любовта. Усмихнати, щастливи и доволни – това са лицата на кубинците, любезни и безгрижни, естествени и закачливи...обичащи. Изкусителни танцьорки, кършещи горещите си тела си под звуците на тарамбуката и маракасите, актьори на кокили, кокетни кафенета във виенски стил - това са улиците на Хавана. Един коктейл във Варадеро, препичане под жаркото слънце, разходка из курорта са едни от многото възможности за почивка. Каквото и да решите да направите, със сигурност ще бъдете заслепени от снежнобелите пясъчни ивици и кристално чистата вода... Слънце, пясък, музика и спокойствие, безкрайно като океана...Куба!

Доверете ни се и изберете „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” за осъществяване на Вашето пътуване до МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА И КУБА, защото:
- ще имате възможност да посетите места, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, в т. ч. Чичен Ица с Пирамидата на Пернатата змия - едно от новите 7 чудеса на света, Мексико Сити и Сочимилко, Теотиуакан, Паленке, Мерида и Ушмал, да се потопите в атмосферата на Канкун - най-известния туристически център в страната; да посетите световноизвестното шоу „Тропикана” в Хавана и да отдъхнете, макар и за кратко, на прочутия плаж Варадеро;
- предлагаме да се възползвате от специалния ни БОНУС при пътуването - посещение на най-святата за християните в Мексико базилика - “Богородица от Гуадалупе“;
- осигуряваме оптимално съотношение между цена и качество;
- нашите групи винаги се ръководят от представител на агенцията;
- екскурзоводското обслужване е на български език.
- получавате актуална и изчерпателна информация преди и по време на Вашето пътуване;
- програмата е наш продукт и е по-добрата на българския пазар;
- ние сме регистриран туроператор и туристически агент с 10-годишен опит.

ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ПРИЯТНО ЗАЕДНО!

Ден 1 София – Мексико Сити
Полети София-Мексико Сити. Посрещане, трансфер до хотел „Regentе” или подобен и настаняване. Нощувка.

Ден 2 Мексико Сити – Ксочимилко – Мексико Сити (закуска и вечеря)
Отпътуване за Ксочимилко (под егидата на ЮНЕСКО) – “Мексиканската Венеция”, където има 180 км канали и достигането до плаващите градини-чинампас е възможно само с лодка. Връщане в Мексико Сити – столицата на Мексико (под егидата на ЮНЕСКО), разположена в подножието на действащия все още вулкан Попокатепетъл. Разглеждането започва с историческия център - площад „Сокало”, около който са разположени много от най-красивите сгради от колониалния период, музеи, дворци и католически църкви – Катедралата, Националният дворец, Кметството и др. Разглеждане на основните зали на Националния антропологичен музей, в който се намира най-голямата в света колекция от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи от древно Мексико, а също и обширна етнографска експозиция, посветена на народностите от съвременно Мексико. Сбирките на музея съдържат множество известни в цял свят експонати, като Камъка на Слънцето, наричан календар на ацтеките, гигантски каменни глави на олмеки, съкровища на маите от Чичен Ица и Паленке и др. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 Мексико – Теотиуакан – Мексико Сити (закуска и обяд)
Пътуване до Теотиуакан (под егидата на ЮНЕСКО), чието име в превод от езика науатъл означава “място, където се раждат богове”. Посещение на един от най-впечатляващите археологически ансамбли в света – Пирамидата на Слънцето (третата по големина пирамида в света), Пирамидата на Луната, площадите и улиците, Храма на Кетцалкоатл и др. Връщане в Мексико Сити. По пътя посещение на най-святата за християните в Мексико базилика - “Богородица от Гуадалупе” – покровителка на Мексико и религиозен символ на страната. Нощувка=

Ден 4 Мексико Сити – Вийаермоса – Паленке (закуска и вечеря)
Трансфер до летището и полет Мексико–Вийаермоса. Пътуване до Паленке (под егидата на ЮНЕСКО) и разглеждане на едни от най-важните паметници от времето на маите – Храма с надписите и гробницата на цар Пакал. Свободно време. Настаняване в хотел “Plaza Palenque” или подобен. Нощувка.

Ден 5 Паленке – Флорес (Гватемала) (закуска и вечеря)
Пътуване до град Флорес, Гватемала. Настаняване в хотел “Casona del Lago” или подобен. Нощувка.

Ден 6 Флорес – Тикал – Флорес (закуска и вечеря)
Посещение на Тикал (под егидата на ЮНЕСКО), което на езика на маите означава „място, където могат да се чуят гласовете на боговете“. Смята се, че в миналото мястото е град-държава със стотици храмове, дворци и жилища на маите. Най-голямата забележителност тук е храмовата пирамида, наречена «Храма на Големия ягуар», в основата на която е открита гробница със скелета на един от владетелите на Тикал. Връщане във Флорес. Нощувка.

Ден 7 Флорес – Кампече (Мексико) (закуска и обяд)
Отпътуване за Кампече, столица на едноименния щат, и обиколка на града, построен на мястото на старо рибарско селище на маите. Кампече очарова със своята архитектура от периода около 1700 г., днес е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обновените сгради и стари каменни фасади връщат колониалния чар на града. Нощувка в Кампече в хотел “Plaza Kampeche” или подобен.

Ден 8 Кампече – Ушмал – Мерида (закуска и обяд)
Пътуване до Ушмал (под егидата на ЮНЕСКО), считан за върхово архитектурно постижение на древните маи. Посещение на археологическите паметници – Храма на гадателите, Площада на монахините, Двореца на губернатора, Игрището за топка и др. Пътуване до столицата на провинция Юкатан - Мерида, където се съчетават привлекателността и изяществото на стара Европа с модерна космополитна култура - музеи, стари църкви, красиви правителствени сгради, паметници, сенчести площади, обградени от дървета. Свободно време. Нощувка в хотел “El Conquistador” или подобен.

Ден 9 Мерида - Чичен Ица – Канкун (закуска и вечеря)
Обиколка на историческия център на Мерида. Отпътуване за Чичен Ица (под егидата на ЮНЕСКО) и разглеждане на най-обширната археологическа зона в света на маите: Пирамидата на Пернатата змия (най-известната забележителност, едно от новите 7 чудеса на света), Игрището за топка, Обсерваторията, Площада с 1001 колони, Храма на ягуара, Свещения кладенец (според легендите, там маите са извършвали жертвоприношения в чест на бога на дъжда Чаак) и др. Пътуване до района на Канкун, най-известният туристически център в страната. Настаняване в хотел “Omni Cancun & Villas” или подобен. Нощувка.

Ден 10 Канкун – Хавана (Куба) (закуска)
Свободно време. Следобед трансфер до летището и полет до Хавана, Куба. Настаняване в хотел “Havana Libre” или подобен. Свободно време. Нощувка.

Ден 11 Хавана (закуска)
Панорамна обиколка на кубинската столица Хавана (под егидата на ЮНЕСКО) и разглеждане на забележителностите – Крепостта, Пласа де Армас, Площада на Революцията, известният крайбрежен булевард „ Малекон”, Катедралата, Националното събрание и др. Нощувка.

Ден 12 Хавана (закуска и обяд)
Посещение на прочутия плаж Варадеро. Свободно време. Връщане в Хавана. По желание - посещение на световноизвестния бар-вариете „Тропикана”. Над 200 артисти, танцьори и музиканти, както и огромен оркестър в стил 50-те ще Ви забавляват от голяма открита сцена и ще Ви дадат възможност да се потопите в кубинските музика и танци - от ча-ча до мамбо, от сон до салса и афро-Куба. Нощувка.

Ден 13 Хавана (закуска)
Свободно време, за да се насладите на атмосферата на кубинската столица. Трансфер до летището за полети до София.

Ден 14 София
Пристигане в София.


Цена: от 2 105 €
Специална цена при пълно плащане до 4 месеца преди датата на пътуване – от 2 055 €
Цена за пенсионери и учащи – от 2 065 €

Цената е за група от минимум 20 туристи и включва:
• самолетен билет Мексико сити–Вийаермоса;
• самолетен билет Канкун–Хавана;
• трансферите летище-хотел-летище;
• транспорт в Мексико, Гватемала и Куба с автобус;
• 3 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Regente” 4* или подобен в Мексико Сити;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Plaza Palenque” 4* или подобен в Паленке;
• 2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Casona del Lago” 4* или подобен във Флорес;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Plaza Campeche” 4* или подобен в Кампече;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „El Conquistador” 4* или подобен в Мерида;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Omni Cancun & Villas” 4+* или подобен в Канкун;
• 3 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Habana Libre” 4* или подобен в Хавана;
• 12 закуски;
• 4 обяда;
• 5 вечери;
• туристическа програма в Ксочимилко;
• туристическа програма в Мексико сити;
• туристическа програма в Теотиуакан;
• туристическа програма в Паленке;
• туристическа програма в Тикал;
• туристическа програма в Кампече;
• туристическа програма в Ушмал;
• туристическа програма в Мерида;
• туристическа програма в Чичен Ица;
• туристическа програма в Хавана;
• екскурзия до Варадеро;
• входни такси на посещавани по програмата обекти;
• водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
• екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:
• самолетни билети София–Мексико сити и Хавана-София - от 940 € (ранното записване и сформиране на група гарантира по-ниски цени);
• виза за Куба;
• медицинска застраховка;
• шоуто в прочутия бар-вариете ”Тропикана” в Хавана (Куба);
• доплащане за единична стая – 395 €;
• бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори.

Отстъпки:
• пътувалите минимум 3 пъти с „Булкарт Травъл” ползват допълнителни отстъпки.


Задължително се заплащат при окончателното плащане на пакета:
• медицинската застраховка;
• доплащането за единична стая;
• шоуто в прочутото вариете ”Тропикана” в Хавана (Куба);
• бакшишите.

Допълнителни изисквания:
• паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
• за посещение на Куба се изисква виза;
• туристи над 65 г. възраст доплащат за медицинска застраховка;
• цената на екскурзията е определена при курс 1 щат.дол. = 1, 40 лв. При увеличение на курса на щатския долар към българския лев над 1 щат.дол. = 1, 45 лв. „Булкарт Tравъл” си запазва правото на промяна в цената;
• записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 50 % от пакетната цена и представяне на фотокопие на първите страници на паспорта; окончателното плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди отпътуване;
• след направена резервация на самолетен билет, цената му се заплаща в срок, според условията на авиокомпанията;
• „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на виза от страна на посолството;
• при отказ на виза таксата за услугата и цената на визата не се възстановяват;
• местата в автобуса/микробуса се определят при внасяне на пълната сума за пътуването;
• при група от 15-19 туристи цената е от 2 275 € ; при група от 10-14 туристи цената е от 2 470 €.

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.

Туроператорът има сключена застраховка № 10 902 12150000152053/ 03.01.2011 г. със ЗАД ”Армеец”,
ул. ”Ст. Караджа” № 2, София, тел. (02) 81 19 100, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
«Булкарт Tравъл» запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора се извършва по курс 1 € = 1, 956 лв. и може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка:
BG27 UNCR 9660 1009 3041 09 – УниКредит Булбанк – София ,
„Булкарт Травъл” ООД
Дати:


10.04.2012- 23.04.2012
16.11.2012- 29.11.2012


  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 35.175.113.29 - us - us   _            
execution time : 0.29