2019-08-22 03:56
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екзотична екскурзия
Екскурзия в чужбина
Ваканция

Екскурзия из Мексико и Куба Октомври 2019

Рейна Тур
Видяна:
74 пъти


Актуализирана на :
02-07-2019
14:52

Мексико Мексико
13 дни
6298 лв.

всички оферти от агенция Рейна Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЕкскурзия из Мексико и Куба | Октомври 2019


Екскурзията е 13-дневна с 11 нощувки в Мексико Сити, Канкун, Хавана и Варадеро в хотели 4* и 5*. Самолетните билети и летищните такси са включени в цената. Групата е с водач от България.

Маршрут:  София - Истанбул - Мексико Сити: Шочимилко, Теотиуакан - Канкун: Чичен Ица - Хавана - Варадеро - Хавана - Истанбул - София

13 дни / 11 нощувки
Дата: 18.10.2019 г.
Редовна цена на човек в двойна стая:  6298 лв

13-дневната екскурзия до Мексико и Куба ще Ви отведе в Централна Америка и на Карибите.
Мексико – палитра от цветове и пейзажи, пустини, джунгли, руини и пирамиди, земя на изчезнали цивилизации, оставили неизброимо богатство на велики култури. Ще посетим Мексико Сити – един от най-големите градове в света, смесица на ултрамодерното с традиционното, и Канкун – най-луксозният курорт на Карибите, заобиколен от кристално чисти тюркоазени води, белоснежен пясък, покоряващо спокойствие и нестихващ нощен живот. Но Канкун предлага много повече – да се докоснете до наследтвото на великата цивилизация на маите, като посетите Чичен Ица.
Куба – все още автентична със своята божествена природа и извираща от сърцата на хората любов към живота, въплътена в страстни ритми, музика и танци, земя, за която напомнят ароматът на хаванските пури, вкусът на кубинския ром и чарът на кубинците. Куба – „Перлата на Карибско море”, покорява с красиви малки островчета, естествени заливи, рифове и полуострови, обградени от прозрачни синьозелени води, топъл бриз, естествени плажове и колониална архитектура. В старата част на Хавана, защитена като част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО, ще усетите очарованието на отминали епохи. В края на екскурзията Ви очаква Варадеро с прекрасния си плаж.

Има възможност за комбинация - мъж.


Цената включва:
•Самолетни билети София – Истанбул – Мексико Сити / Хавана – Истанбул – София с редовен полет на Turkish Airlines с включени такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 8 кг (55x40x23см);
•Самолетен билет Мексико Сити – Канкун с включени такси;
•Самолетен билет Канкун – Хавана;
•11 нощувки: 8 нощувки със закуски и 3 Аll Inclusive,
•1 обяд по време на екскурзията до Чичен Ица;
•Всички трансфери в Мексико и Куба;
•Всички екскурзии с местни екскурзоводи и включени входни такси:
- посещение на Националния антропологически музей, обиколка на Мексико Сити,
- разходка с лодка по каналите на „Шочимилко“,
- панорамна обиколка на Мексико Сити и разглеждане на площад „Сокало”,
- екскурзия до Теотихуакан,
- целодневна екскурзия с обяд до Чичен Ица и сенота Ик Кил,
- пешеходно разглеждане на историческата част на Хавана,
- екскурзия „по стъпките на Хемингуей“,
- посещение на Музея на рома с дегустация на „Хавана клуб”,
- панорамна обиколка на модерната част на Хавана,
•Медицинска застраховка с покритие от 30 000 щ.д.
•Водач преводач от агенцията


18.10.2019-пт 1 ден София → Истанбул → Мексико Сити
В 16:00 ч. полет TK 1032 от София. Кацане в Истанбул в 17:15 ч. В 20:55 ч. полет TK 181 от Истанбул, кацане в Мексико Сити в 04:10 ч. (след полунощ). Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

19.10.2019-сб 2 ден → Мексико Сити – Шочимилко (закуска)
Закуска. В 11:00 ч. посещение на Националния антропологически музей, представящ културите на Мексико: гигантските глави на Олмеките, съкровищата от гробницата на великия владетел Пакал, внушителните Атланти на толтеките от Тула, мономентални скулптури от Теотихуакан, посветени на Бога на водата и др. Следва модерната част на града: Световния търговски център с най-големия стенопис в света, наречен „Маршът на човечеството”, Олимпийския стадион, университетското градче и урбанистичния район с лавовите градини. В края на деня ‒ разходка с традиционна лодка по каналите на квартал Шочимилко (ЮНЕСКО). Всъщност, тук се е намирал доиспанският град Тепочтитлан, на мястото на който е построен съвремения град Мексико Сити. Системата от канали e създадена от ацтеките преди 1000 год. и от тях до днес са съхранени около 180 км. Преминаване през района „Кайокан“ с колониалните сгради от 16 век и църквата „Св. Йоан Баптиста”. Връщане в хотела. Нощувка.

20.10.2019-нд 3 ден Мексико Сити – Теотиуакан (закуска)
Закуска. Разглеждане на историческия център: площад Сокало (ЮНЕСКО), в близост до който се
намират руините на древен ритуален център на ацтеките и където се е издигала пирамидата „Темпло Майор“; главната католическа катедрала и президентския дворец, украсен с фреските на Диего Ривера, булевард „Реформа”, парка „Чапултепек” и най-луксозната зона на града „Зона Роса”. Отправяме се към Теотиуакан (ЮНЕСКО) – древен град в предколониално Мексико, религиозен и церемониален център, чието име в превод означава „място, където боговете са родени”. Основан е около I век пр.н.е, като през V-VII век достига своя разцвет и населението му достига 200 – 250 хиляди души, правейки го най-големият град на тогавашна Америка. Открити са обособени квар-тали на различни културни групи, което предполага, че градът е бил космополитен център, макар, че не е директно свързан с определена империя или култура. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век, а три века по-късно е „преоткрит“ от ацтеките, които изпол-зват храмовия комплекс за култови ритуали. Сред най-интересните обекти са пирамидата на Слън-цето – най-голямата, дворецът на ягуара, дворецът на Кецалкоатъл, улицата на смъртта, храмът на Пернатия змей и пирамидата на Луната – по-стара от тази на слънцето и посветена на Теотиуакан ‒ богинята на водата, плодородието и плодовитостта, земята и сътворението. Нощувка.

21.10.2019-пн 4 ден Мексико Сити → Канкун (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет от Мексико Сити за Канкун – най-предпочитаният курорт в Мексико, популярен с тюркоазените си води, безкрайни плажни ивици, луксозни хотели, нощен живот, богата история и невероятна природа. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

22.10.2019-вт 5 ден Канкун – Чичен Ица, Ик Кил – Канкун (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия с обяд до Чичен Ица (ЮНЕСКО), едно от новите 7 чудеса – главен град на маите, техен политически, културен и религиозен център. Разцветът на цивилизацията на маите е между 250 и 800 година, когато те контролират територии, простиращи се от съвременен Хондурас до централно Мексико. Етническата им група не изчезва и след упадъка на тяхната цивилизация и около 5 млн. души днес са носители на езици, произлезли от наречията на древните маи. В превод от езика на местните племена името Чичен Ица означава „Кладенецът на племето Ица“. Градът е основан през VIII-IX век, през X век става столица на толтекската държава, а в средата на XVI век по време на испанските завоевания е в развалини. Известен е с пирамидата Кукулкан (пирамидата на Пернатия змей), до която водят 365 стъпала, символизиращи дните в годината, а всяка нейна тераса представлява месец от техния годишен календар. В храма на върха на пирамидата са били принасяни в жертва на бог Кукулкан пленени войни от вражеските армии. Всяка година през пролетното и есенното равноденствие може да се наблюдава уникален спектакъл на Пернатия змей. Ще видим Храма на Ягуара с голямата тераса за наблюдаване на местната игра на топка “Пок-та-пок” и най-голямото открито досега игрище (166 м на 68 м). Според някои сведения отборът, който пръв вкарвал каучуковата топка в каменния ринг бил победител, а губещият отбор бил жертван на олтарите на Кукулкан, но до днес има спорове относно точните правила. Eдна от най-интересните сгради e Обсерваторията с вътрешно спираловидно стълбище и процепи в купола, които са служели за астрономически наблюдения, изчисления, определяне на времето на религиозните церемонии и за предвиждане кога да се засява реколтата. Под пирамидата има подземна река, която според маите е била център на Вселената „като дърво, разпространяващо своите корени под земята“. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. Посещение на сенота Ик Кил – едно от най-красивите подземни езера, където може да се къпете. Цветът на водата е изумителен, тя е толкова прозрачна, че се вижда дъното му. Дълбоко е 42 м, диаметърът му е 61 м, а разстоянието от водата до земята е 25 м. Езерото е образувано от пропадането на карстова пещера. В Юкатан има над 3000 сеноти. Плуването в тях е едно от най-вълнуващите преживявания, на които можете да се насладите в тази част на света. За маите те били магически и свещени, не само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символ на
подземния свят. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

23.10.2019-ср 6 ден Канкун (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

24.10.2019-чт 7 ден Канкун → Хавана (закуска)
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 13:50 ч. полет 4O 904 от Канкун, кацане в Хавана в 16:00 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. *По желание, концерт на Buena Vista Social Club. В продължение на два часа ще се наслаждавате на най-популярните песни на известната кубинска група, сред които „Чан Чан“, „Ла баямеса“ и други.

25.10.2019-пт 8 ден Хавана – Варадеро (закуска, AI)
Закуска. Разглеждане на Хавана - историческия център (ЮНЕСКО) и посещение на 4-те площада: Стария площад, който е служил както за пазар за роби, така и за публични екзекуции; площада на Катедралата, площада на Оръжията и площада Сан Франциско. Продължаваме „по стъпките на Хемингуей“ – ще посетим хотел „Амбос Мундос“, за да разгледаме стаята, където е живял известният американски писател Ърнест Хемингуей и ще се отбием в неговия любим бар „Ла Бодегита дел Медио“, откъдето неговият любим коктейл мохито придобива своята популярност. Следва посещение на музея на рома, където ще се запознаем с производството на емблематичната напитка и ще дегустираме " Хавана клуб" . Ще спрем в известния бар-ресторант „Ла Флоридита“ – „рожденното място“ на дайкирито. Трансфер до курортния град Варадеро, известен с дългата си плажна ивица, тюркоазени води и коралови рифове. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

26.10.2019-сб 9 ден Варадеро (AI)
Свободен ден за плаж и почивка. *По желание – целодневна екскурзия “Трите града“: Сиенфуегос – Тринидад – Санта Клара. Нощувка.

27.10.2019-нд 10 ден Варадеро (AI)
Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

28.10.2019-пн 11 ден Варадеро – Хавана (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж. Трансфер до Хавана. Панорамна обиколка на модерна Хавана: преминаване през Пето Авеню – най-бляскавият и скъп булевард на Хавана, който се явява непосредствено продължение на 7-ма улица и Малекон и е дълъг около 11 км. Широкият и представителен булевард, по който минават всички дипломатически ескорти, е със зелен пояс в средата, палми и паметници, а от двете му страни са разположени повечето посолства. Следва Площада на Революцията – мястото, където се провеждат всички важни чествания в страната, и където Фидел Кастро произнася знаменитите си многочасови речи. До площада се извисява най-високото здание – 112-метровия паметник на Хосе Марти, националният герой на Куба. Около него са разположени всички важни институции и министерства, като върху някои от тях са изобразени лицата на лидерите на Кубинската революция Камило Сиенфуегос, Фидел Кастро и Че Гевара. Продължаваме към Университета и хотел „Хавана Либре“, където ще посетим известния магазин за пури. После по крайбрежния булевард Малекон се отправяме към колониална Хавана и Музея на Революцията с известния кораб Гранма, минаваме покрай Сентрал парк, Гран Театро, националния Капитол – един от символите на Куба. Той е почти точно копие на американския Капитолий във Вашингтон. Завършен е през 1929 г. Преди Революцията служи като парламент, а след това е седалище на Кубинската Академия на Науките и на няколко музея. Под неговия купол има диамант, от които се измерват разстоянията по пътищата до градовете на Куба. *По желание, спектакъл в Кабаре Тропикана с ретро автомобил – един от най-известните нощни клубове в целия свят. В продължение на два часа ще бъдете свидетели на представление с латино-американски танци, в което участват над 150 артисти, съпроводено от горещата кубинска музика, изпълнена от оркестър на живо пред Вас. Нощувка.

29.10.2019-вт 12 ден Хавана → (закуска)
Закуска. В 07:30 ч. трансфер до летището. В 10:30 полет TK 183 от Хавана.

30.10.2019-ср 13 ден → Истанбул → София
В 10:00 ч. кацане в Истанбул. В 14:45 ч. полет TK 1031 от Истанбул. Кацане в София в 15:05 ч.


група  18.10.2019 – 30.10.2019 
в двойна стая  в единична стая  3-ти възрастен  дете до 11, 99 г. с 2-ма възрастни 
3220 € / 6298 лв.  3774 € / 7381 лв.  3180 € / 6220 лв.  2945 € / 5760 лв. 


хотели 
18.10 – 21.10  3н  Мексико Сити  Royal Reforma 4* 
21.10 – 24.10  3н  Канкун  Krystal Cancun 4* 
24.10 – 25.10  1н  Хавана  H10 Panorama 4* 
25.10 – 28.10  3н  Варадеро  Ocean Vista Azul 5* 
28.10 – 29.10  1н  Хавана  H10 Panorama 4* 

Допълнително се заплащат:
Виза за Куба ‒ 60 лв.
Екскурзии по желание, които се заплащат с доплащането:
- концерт на Buena Vista Social Club – 158 лв.
- Кабаре Тропикана, трансфери с ретро автомобил, спектакъл и напитки – 270 лв.
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 32 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 88 лв.
По желание, застраховка „Отмяна на пътуване“ – от 2, 7% до 1, 5% от общата цена по договора.

Цената не включва:
Екскурзия по желание, която се заплаща на място в Куба: „Трите града“: Сиенфуегос – Тринидад - Санта Клара – 93 CUC/EUR
Непосочените в програмата хранения, напитки, коктейли (около 3-6 CUC), допълнителни посещения, такси, бакшиши за носачите на багаж, пикола, камериерки и други лични разходи.

Записване и плащане:
При записване: данни по лична карта, паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане (след 01.05.2020) и 3 свободни страници, 2 цветни снимки паспортен формат, данни за формуляра за кубинска виза и аванс 2000 лв.
Дати:


18.10.2019 г

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 389 лв.  Валенти 7
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.226.251.81 - us - us   _            
execution time : 0.25