2019-05-21 12:03
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия

Шри Ланка – Малдиви

Виктори
Видяна:
1569 пъти


Актуализирана на :
07-01-2014
15:37

Малдиви
10 дни
1884 евро

всички оферти от Самолетни билети Виктори
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаКоломбо- Негомбо 1н - Пинавела - Дамбула / Сигрия 1н - Канди 1н - Нувара Елия 1н - Коломбо - Малe 3н  - Шри Ланка – древна слава и екзотика
Малдиви – раят на земята

10 дни, 7 нощувки, 7 закуски, 3 обяда, 7 вечери

1 ден.  30.03.2014-нд  София > Истанбул 
Полет TK 1030 София – Истанбул 21:45 – 23:10

2 ден. 31.03.2014-пн  Истанбул > Коломбо – Негомбо (-/-/В)
Полет TK 730 Истанбул – Коломбо 01:05 – 14:05. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване в хотела в  Негомбо. Почивка. Свободно време за плаж. Вечеря.  Нощувка.

3 ден. 01.04.2014-вт  Негомбо – Пинавела - Дамбула (З/-/В)
Закуска. Тръгване за Пинавела Елефант – най-големият в света център за отглеждане на изоста-вени в джунглата и ранени слончета. Ще наблюдаваме как слоновете закусват и след това се къпят, а ако имаме късмет, ще видим как хранят бебетата слончета с биберон. Приютът е основан през 1975 г. и първоначалната му цел е била да се грижи за 7 малки слончета, загубили майките си. В последствие се развива, за да защити слонове в опасност. Първото слонче се ражда през 1984 г., а днес вече има 3-то поколение – общо около 100 слона. Режимът им е максимално доближен до този в природата – денем стадото се разхожда спокойно, но се спазват определени часове за хранене, къпане и спане. Поради недостига на храна, ежедневно се доставят огромни количества кокосови орехи, плодове от хлебно дърво, тамаринд и трева. Настаняване в хотел в Дамбула / Хабарана / Сигрия. Посещение на „Златната скала” (ЮНЕСКО) с храма Раджа Маха Вихара - един от най-вну-шителните скални храмове в света. Простира се в 5 пещери и съхранява най-голямата колекция от статуи на Буда. В него  има над 200 кв.м. изрисувани стени и тавани със 153 изображения на Буда и сцени от неговия живот – раждането, отричането от кралския живот, пробуждането, проповяд-ването и постигането на Нирвана. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 18м. Във втората- най-голямата и красива пещера има множество изображения на Буда и 150 статуи в реален ръст на будистки божества. Според легендите храмът е от 1 в. пр. Хр. когато намиращият се в изгнание крал Валагамбаху превръща пещерата в храм, който изпол-зва за скривалище от нахлуващите индийски войски. След като си възвърнал престола, кралят пос-троил най-импозантният скален храм на острова. По-късно крал Ниснака Мала позлатява инте-риора и започват да наричат храма „Ран Гири” (Златната скала). От тук през 1848 г. монасите започват националното движение срещу британците. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден. 02.04.2014-ср  Дамбула – Сигрия – Полунарува - Канди (З/-/В)
Закуска. Посещение на Сигрия (ЮНЕСКО) – „Небесната крепост”, позната като „Лъвската скала”, защото портата й била охранявана от гигантски лъв – символ на кралството. До върха на скалата се стига по уникално стълбище, изсечено между лапите, гърлото и челюстта на лъва, от който днес са останали само лапите и зидария, която е част от стълбата. Изкачвайки се по нея ще видите знаменитите „Небесни девойки”. Със своята тройна защита от ровове,   огромната цита-дела се издига 200 м. над непроходимата джунгла върху невероятно красива и недостъпна плато-видна скала, която  обгражда 70 хектара укрепен град. На върха й се намират останките от вели-колепен дворец, построен от крал Кашапа (477-495г.), който бил покрит с мрамор, скъпоценни камъни и ограден от градини с фонтани и басейни.  Отпътуване за Канди. Посещение на градината с попдправки в Матале – разходка в плантацията сред насажденията от канела, кардамон, черен пипер и други подправки, от които може да си купите. Разглеждане на Канди (ЮНЕСКО)–„град-градина”, последната столица на кралете на Шри Ланка. Преминаване около езерото, създадено от последния крал на Синхала – Шри Викрама Раджасинг през 1798 г. Смята се, че малкият остров в средата му е бил свързан с двореца чрез подводен тунел и кралските жени често го използвали да се разхладят през нощта. Разглеждане на храма Далада Малигуа, съхраняващ една от най-почитаните будистки реликви – свещения зъб на Буда. Според легендата, зъбът е взет малко преди да започне погребалната церемония и е внесен тайно в Шри Ланка през 313 г., скрит в косите на принцеса Хемамали. Зъбът се съхранява върху златен лотос в 2-етажен вътрешен олтар, пред който има 2 големи слонски бивни, посещение на пазара, центъра за изкуства и занаяти и работилница за скъпоценни камъни. В края на деня – програма с традиционни танци. Вечеря. Нощувка.

5 ден. 03.04.2014-чт  Канди – Нувара Елия (З/-/В)
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Парадения – в миналото любимо място за разходки на кралските особи, считана за една от най-красивите в света и известна с колекцията си от орхидеи (над 300 вида). В нея растат редки цветя, застрашени ендемични видове, подправки, билки и палмови дървета. Продължаваме през живописни планински райони покрити с чаени храсти към Нувара Елия, известна като „Малка Англия”, родината на чая– половината от най-добрия чай в света се отглежда тук. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден. 04.04.2014-пт  Нувара Елия – Коломбо > Мале (З/-/В)
Закуска. Посещение на чаена плантация и фабрика за чай, където може да дегустираме и да си закупим пресен цейлонски чай. Продължаване към летището през най-живописната част на страната наслаждавайки се на изумителни пейзажи. Ще видим най-широките водопади „Сент Клер”, и „ Девон”, също и мястото, където през 1956 г. е заснет филма „Мостът над река Квай”, носител на Оскар. Местността е избрана заради високите скали и брегове покрити с висок бамбук. Полет за Мале. Посрещане и трансфер до пристанището, а от там около 45 мин. с моторница до курортното селище. Ако имаме късмет на път за острова може да видим делфини. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ден. 05.04.2014-сб  / 8 ден. 06.04.2014-нд  Малдиви  (З/О/В)
Малдивските острови са разположени на екватора на юг от Шри Ланка и представляват архипелаг от 1 190 коралови островчета, обединени в 26 атола (островни групи), които се простират на територия от 90 000 кв. км. по продължението на 960 км. дълга подводна планинска верига, издигаща се от дълбините на Индийския океан. Само 203 острова са обитаеми, повечето от тях са обкръжени от коралови рифове и белоснежни пясъчни ивици. Времето е топло и слънчево през всичките дни на годината. Температурата на водата е около 280С.
Дните са за плаж, релаксация, разходки по белоснежния плаж, до кораловия риф и наблюдаване на морския свят, къпане в тюркоазените води около острова, тих отдих и наслади сред тропичната островна екзотика. Тишина, усамотяване, приятна вечер с чаша коктейл в бара под въздействието на отпускаща музика, шумът на океанските вълни на брега, круиз по залез слънце или романтична вечеря със свещи...
Закуска, обяд и вечеря. Нощувка.

9 ден. 07.04.2014-пн  Малдиви - Мале (З/О/-) >
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Трансфер до Мале и разглеждане на най-големият остров, единственият град, пристанище и едноименна столица на Малдивите: Двореца на Султана, Главната джамия, Националния музей, рибния, плодовия и зеленчуковия пазари и магазинчета с огромен асортимент сувенири. Трансфер до летището. Полет TK 731 от Мале 23:40 

10 ден. 08.04.14-вт  > Истанбул > София
05:35 пристигане в Истанбул.  Полет ТК 1027 Истанбул – София 07:30 – 08:45.

Цена на човек при настаняване в стая по в избор на Малдивите

Embudu village
                                  стандартна стая водно бунгало с прозрачно дъно
двойна стая              3685 лв / 1884 € 3910 лв / 1999 €
трети възрастен         3545 лв / 1812 € 3734 лв / 1909 €
индивидуална стая  4258 лв /  2177 € N/A
Хотелите в Шри Ланка са еднакви и за двата варианта

Цената включва:
самолетен билет София - Истанбул – Коломбо / Мале – Истанбул – София
самолетен билет Коломбо - Мале
7 нощувки в хотели 4*: 4 в Шри Ланка и 3 на Малдивите
7 закуски, 7 вечери и 3 обяда
всички входни такси за туристическите обекти: Сигрия, Пинавела, Дамбула, Полунарува, Храма на Свещения зъб,   Парадения, фолклорен спектакъл
всички трансфери
местни екскурзоводи
водач от фирмата при 15 ч
медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:
виза за Шри Ланка 30 $
летищни такси (към 20.08.2013) 771 лв / 394 €

Записване – краен срок: 
31.01.2014  или до изчерпване на местата
необходимите документи и аванс 500 лв

Доплащане: 
до 31.01.2014 – 2000 лв   
до 14.02.2014 – до 100%

Необходими документи:  задграничен паспорт с 6-месечна валидност с 2 свободни страници
1 цветна фотография и необходимите данни за виза

Примерни хотели:
Негомбо: Club Hotel Dolphin  www.serendibleisure.com/...
                    Jetwing Sea www.jetwinghotels.com/...
                    Jetwing Beach Hotel  www.jetwinghotels.com/...
Хабарана : Sarowwa  Resort – www.sorwwa.com/...
Kaнди: Randholee Resort - www.randholeeresorts.com/...
Нувара Елиа:  St. Andrews Hotel -  www.jetwinghotels.com/...
Малдиви:  Embudu Village Resort - www.embudu.com/...

Информация:
* За посочените в програмата места  - не се изискват ваксинации.
*Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна на програмата.
*Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати  до 10 дни преди пътуването.
*Предлага се допълнителна застраховка „анулиране на пътуване“, която е по желание и се сключва при подписване на договора за организирано пътуване и авансовото плащане.


Victory Travel Agency
Tel. Office 1: +3592/9532704;   Office 2: 9273737
Tel./Fax Office 1: +3592/9532703;   Office 2: 9273739
e-mail:victory_ltd@abv.bg
web:www.victorytravelbg.com
Дати:


30.03 -  08.04. 2014

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 230 лв.  Велбург
топ оферта 799 лв.  Рейма Травел
топ оферта 459 лв.  Валенти 7
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.207.82.217 - us - us   _            
execution time : 0.25