2020-07-16 19:07
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Есен

ЕКСКУРЗИЯ КИТАЙ И ХОНГ КОНГ


Видяна:
748 пъти


Актуализирана на :
25-07-2017
11:03

Китай Китай
12 дни
1998 евро

всички оферти от агенция Welcome Travel
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПАЛИТРА ОТ ДРЕВНА КУЛТУРА И УЛТРАМОДЕРЕН ЛУКС 27.10.2017

Програма:

1 ден /27.10.2017/ СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
Полет от София с Турски авиолинии в 21:40ч. Кацане в Истанбул в 23:05ч.

2 ден /28.10.2017/ ИСТАНБУЛ - ПЕКИН
Полет от Истанбул в 01:25 и кацане в Пекин в 15:25ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* (www.beijingplazahotel.com) или подобен. Свободно време. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

3 ден /29.10.2017/ ПЕКИН
Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Посещение на Небесния храм – това е един от най- значителните исторически паметници на Китай, свидетелстващ за високото равнище, до което е достигнала средновековната китайска архитектура. Тук китайските императори отдавали почит към небето и се молели за добра реколта. Това е най-големият архитектурен комплекс, почитащ небето в света. Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли - традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря. Връщане в хотела. Допълнителна екскурзия: Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (35евро/69 лева).Нощувка.

4 ден /30.10.2017/ ПЕКИН - ЖЕНГЖОУ
Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Следва фото пауза пред Олимпийският парк – там през 2008 г. за първи път в Китай се провеждат олимпийски игри. Най-впечатляващият спортен обект е Пекинският национален стадион, който е наречен „Птичето гнездо“ заради специфичната му конструкция. Следобед - трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Zhengzhou. (3, 5 часа), 2\'ра класа. Пристигане късно вечерта в Женгжоу, посрещане от местния представител на фирмата, настаняване в хотел Zhengzhou Holiday Inn Express Hotel 3* (www.hiexpress.com/...) или подобен в Женгжоу. Нощувка.

5 ден /31.10.2017/ЖЕНГЖОУ - ШАО ЛИН - ЛОЯН - СИЯН
Закуска, напускане на хотела. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на на кунг-фу демонстрация. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Трансфер до гарата. Oтпътуване от Лоян около 15 ч. с влака стрела за Сиян (2 часа), 2\'ра класа. Пристигане в Сиян. Настаняване в хотел Skytel Xian Hotel 4* (www.skytelhotelxian.com/... или подобен. Свободно време. Нощувка.

6 ден /01.11.2017/ СИЯН – ШАНХАЙ
Закуска, напускане на хотела. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Обиколката продължава минавайки край добре запазените стари градски стени (ЮНЕСО) и Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Следва Bell and Drum Tower square (площада на на двете кули на камбаната и барабана), известен с двете сестри сгради – едната известна като „сутрешна камбана”, другата като „вечерен барабан”. В древен Китай, особено от времето на династията Юан (1271- 1368), барабаните са били използвани, за да сигнализират за отброяване на времето и като аларма при извънредни ситуации. При свободно време разходка в арабския квартал. Трансфер до летището в Сиян за вечерен полет до Шанхай (около 2 часа). Късно кацане и настаняване в хотел Zhoungxiang hotel Shanghai 4* (www.zhongxianghotelshanghai.com/... или подобен. Нощувка.

7 ден /02.11.2017/ ШАНХАЙ
Закуска. Шанхай– деловата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Туристическата обиколка на Шанхай започва с посещение на Нефритения Буда, Историческия музей на Шанхай и известната Телевизионна кула, наричана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна гледка над града. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Следва посещение на Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад, и фабрика за коприна. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време за вечеря. Допълнителна екскурзия: Разходка с корабче по р. Хуан Пу (25 евро/49 лева). Нощувка.

8 ден /03.11.2017/ ШАНХАЙ – ЖУЖИЯО – ШАНХАЙ
Закуска. След закуска свободно време или по желание екскурзия до Zhujiajiao – около 6 часа (70 евро/137лева)– Венеция на изтока, нарича се така заради многото канали, разделящи града. Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с водни канали, с много старинни живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години, става преуспяващ с производството на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Има включен обяд по време на екскурзията. Следобед завръщане в хотела. Свободно време за вечеря. Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (35 евро/69 лева). Нощувка.

9 ден /04.11.2017/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ
Закуска. Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова. Трансфер до хотела в Хонг Конг и при възможност настаняване – Hong Kong Regal Oriental Hotel 4* (www.regalhotel.com). Панорамната обиколка на града заппочва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Следва посещение на залива Репълс бей с колоритния парк и плажа известен с пъстрия даоистки храм. Свободно време. Нощувка.

10 ден /05.11.2017/ ХОНГ КОНГ - МАКАО
Закуска. Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (145 евро/285 лв.). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао (не е включен обяд). Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Нощувка.

11 ден /06.11.2017/ ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ
Закуска. Освобождаване на хотела и оставяне на багажа в стая за багаж. Свободно време. Вечерен трансфер до летището и полет с Турски авиолинии в 23:15ч.

12 ден /07.11.2017/ ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Кацане в Истанбул в 06:10ч. Полет за София в 08:45 и кацане в София в 09:10ч.
Дати:


27.10.2017

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.236.74.69 - us - us   _           
execution time : 0.27