2020-01-23 07:29
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия Италия
Почивка на море
Над 55 г.

ПОЧИВКА В ЛАЦИО, ИТАЛИЯ! СУПЕР LAST MINUTE: 587 ЛВ

Трип Адвайз
Видяна:
434 пъти


Актуализирана на :
13-05-2018
18:54

Италия
8 дни
587 лв.

всички оферти от агенция Трип Адвайз
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПочивка в Италия, РИМСКА РИВИЕРА, ЛАЦИО - хотел " Grand Hotel dei Cesari"


8 дни / 7 нощувки

Дати на заминаване през май, юни и септември 2018 г.

Пакетни цени от 939 лв

ПРОМО ЦЕНИ за туристи 55+ - от 587 лв

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА! Прекрасна морска ваканция на 50 км от РИМ! В близост до някои от ТОП забележителностите в ИТАЛИЯ!
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Ден 1

Отпътуване в 13:20 ч от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания " Wizz Аir" до Рим. Кацане на летище " Фиумичино" , Рим в 14:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Свободен ден. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Eкскурзия до Тиволи и посещение с местен екскурзовод на вила " Д\'есте" (около 6 часа; с включена входна такса за вила " Д\'есте" ) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Отпътуване за Тиволи – малко средновековно градче, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила " Д\'есте" , прочута със своите градини, включени в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.


Ден 3

Закуска. Свободен ден. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Рим и Ватикана с посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела (с включени такса резервация, входна такса и ползване на слушалки за Ватиканските музеи) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. Заявява се само предварително от България!

Отпътуване сутринта за Рим. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2½ ч): Върховният касационен съд; площад " Кавур" ; замъкa " Сант\' Анджело" , построен от император Адриан за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; храмa на Херкулес Непобедимия; църквата " Санта Мария ин Козмедин" , известна с мраморния си барелеф " Устата на истината" ; Авентинският хълм; арената " Циркус Максимус" ; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ООН; хълмът Челио; акведуктa на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата " Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад " Венеция" ; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата " Санта Мария ин Арачели" ; сградата на римската община; Капитолийските музеи. Посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма продължава с посещение на базиликата " Св. Петър" с местен екскурзовод.


Ден 4

Закуска. Свободен ден. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Рим – Римски площади и " Имперски Рим" (с включени такса резервация и входна такса за Колизеума, Палатинския хълм и Римския форум; ползване на слушалки) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Отпътуване за Рим. Пешеходна разходка до площад " Навона" – бароковата перла в сърцето на Рим с Фонтана на четирите реки по проект на Бернини; църквата " Света Агнезия в Агония" ; двореца " Памфили" ; Фонтана на Нептун и Фонтана на Мавъра; Сенатът на Република Италия; Пантеона – най-добре запазената антична сграда в Рим с гробовете на Виктор Емануил II, Рафаело Санцио, Умберто I; Виа дел Корсо – главната пътна артерия в каменното сърце на града; фонтана " Ди Треви" ; площад " Испания" с Фонтана на старата лодка и църквата " Санта Тринита дей Монти" . Свободно време за обяд.

Следобед – екскурзия " Имперският Рим" с местен екскурзовод: посещение на Палатинския хълм, Римския форум и Колизеума.


Ден 5

Закуска. Свободен ден. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Екскурзия " Кастели Романи" (около 6 часа) - Кастел Гандолфо с посещение на Апостолическия дворец и пешеходна разходка във Фраскати (с включена входна такса за Апостолическия дворец) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Отпътуване за района Кастели Романи. Районът на римските крепости включва малките градчета, разположени по хълмовете Албан, в древната територия на Latius Vetus. Историята на римските крепости започва след падането на Римската империя, когато семействата започват да строят укрепления, а в Средновековието - големи замъци извън раздирания от противоречия и битки Рим. Много жители на Рим, за да избягат от трудностите, които градът преживява около четиринадесети век, решили да потърсят убежище в замъците на богатите семейства като Савели, Анибалди, Орсини и Колона. Така районът придобил много бързо сериозна политическа и икономическа мощ. Екскурзията включва посещение на Кастел Гандолфо, разположен на брега на езерото Албано и известен от векове с Апостолическия дворец – лятна резиденция на папитe. Със своите изключително красиви природни пейзажи Кастел Гандолфо се счита за едно от най-вдъхновяващите места в Италия. През 17 век около езерото са построени много вили, които могат да бъдат видени и до днес. Освен лятната папска резиденция тук се намират два манастира, обсерваторията на Ватикана, различни ферми и градини. Според Латеранския договор от 1929 г. тази територия е собственост на Ватикана. Площта на градчето е 136 декара, с 27 декара повече от Ватикана. Посещение на Апостолическия дворец с местен екскурзовод. Отпътуване за Фраскати. Пешеходна разходка в града, известен със своите вили, построени през 16 век от римската аристокрация като символ на техния статут в обществото. Една част от вилите са реставрирани след като са пострадали сериозно през Втората световна война. Днес Фраскати е любимо място на столичани, където могат да се откъснат от шума на града, да се поразходят в историческия център и да дегустират от висококачественото бяло вино, с което е известен този район.


Ден 6

Закуска. Свободен ден. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Помпей и Неапол (с включени входна такса и слушалки за Помпей) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Отпътуване за Кампания. Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод (минимум 2 ч) – възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г. Днес Помпей е музей под открито небе, който през 1997 г. е внесен в Списъка за културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан от оските през 6 в. пр. Хр. и името му произлиза от думата " pumpe" (пет), заради сливането на пет по-малки селища. През следващите няколко века Помпей преминава под управлението на етруските, древните гърци, самнитите, а в края на 1 в. пр. Хр. става римска колония.

Неапол е живописно разположен на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори. Панорамна обиколка на Неапол с местен екскурзовод (минимум 1 ч): крайбрежието; кметството; Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия " Умберто I" ; операта " Сан Карло" , която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа; площад " Плебишито" .


Ден 7

Закуска. Свободен ден. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до Остия Антика (с включена входна такса и слушалки) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.

Отпътуване за Остия Антика - древното пристанище на Рим. Исторически факти сочат, че тук е била първата римска колония и пристанище, основани през 4 в. пр.Хр. и служещи за военно укрепление. Постепенно се превръща във важно пристанище и стратегически търговски център, основен пункт на морската търговията със стоки за Рим. По времето на император Адриан Остия е богат и престижен град, в който живеят около 100 000 жители.


Ден 8

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летище " Фиумичино" в Рим. Отпътуване за България в 15:05 ч с директен полет на авиокомпания " Wizz Air" . Кацане на летище София, Терминал 1 в 18:05 ч.
ПАКЕТНИ ЦЕНИ /за турист в двойна стая/:
Дати /  Grand Hotel dei Cesari 3* / Grand Hotel dei Cesari 4*
19.05 / -                                  / 1015  / 637 (турист 55+)
26.05 / 939 / 587 (турист 55+)  / 1019 / 637 (турист 55+)
02.06 / 939 / 587 (турист 55+)  / 1019 / 637 (турист 55+)
09.06 / 945                              / 1025
16.06 / 945                              / 1025
01.09 / 945                              / 1025
08.09 / 945                              / 1025
15.09 / 939                              / 1019
22.09 / 939                              / 1019
29.09 / 935                              / 1015ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

    Самолетен билет за директен полет София - Рим - София на авиокомпания " Wizz Air" с включени летищни такси
    Ръчен багаж до 10 кг (55x40x23 см) и чекиран багаж до 20 кг
    Трансфер летище - хотел - летище
    7 нощувки в стандартни стаи в хотел " Grand Hotel dei Cesari" с избраната от Вас категоризация 3* или 4*
    7 закуски на блок маса и вечери със сервиране с включени 1/4 л вино и 1/2 л вода по време на вечерята
    Застраховка " Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания " Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
    Асистанс на български език по време на целия престойЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

    Туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена.
    Допълнителни услуги и екскурзии по програмата
    Градски транспорт
    Разходи от личен характер
    Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
    Бакшиши за екскурзовод/ шофьор
    Ползване на Wi-Fi интернет в 4-звездната част на Grand Hotel dei Cesari: 1 EUR за 1 час; 2 EUR за 1 ден. В 3-звезданата част на хотела няма интернет.
    Достъп до басейна, слънчевата тераса и частния плаж пред хотела + ползване на шезлонг (басейнът работи от средата на май до 30 септември, а плажът е отворен от 1 юни до 30 септември): 6 EUR на турист ден; 14, 50 EUR на турист за 3 дни; 27, 50 EUR на турист за 6 дни. Не е задължително дните да са поредни!
    Ползване на плажна кърпа: 3 EUR при вземане и за всяка смяна
    Бебешка кошарка: 10 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела)
    Застраховка " Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
    За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премияДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Eкскурзия до Тиволи и посещение с местен екскурзовод на вила " Д\'есте" (около 6 часа; с включена входна такса за вила " Д\'есте" ). Провежда се на български език и при минимум 20 записани туристи. от 17 г. - €51; от 2 г. до 16 г. - €43
Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Рим и Ватикана с посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела (с включени такса резервация, входна такса и ползване на слушалки за Ватиканските музеи). Провежда се на български език и при минимум 20 записани туристи. Заявява се само предварително от България! oт 18 г. - €89; от 6 г. до 17 г. - €80; от 2 г. до 5 г. - €73
Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Рим – Римски площади и " Имперски Рим" (с включени такса резервация и входна такса за Колизеума, Палатинския хълм и Римския форум; ползване на слушалки). Провежда се на български език и при минимум 20 записани туристи. от 18 г. - €82; от 2 г. до 17 г. - €68
Екскурзия " Кастели Романи" (около 6 часа) - Кастел Гандолфо с посещение на Апостолическия дворец и пешеходна разходка във Фраскати (с включена входна такса за Апостолическия дворец). Провежда се на български език и при минимум 20 записани туристи.
от 18 г. - €50; от 2 г. до 17 г. - €45
Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Помпей и Неапол (с включени входна такса и слушалки за Помпей). Провежда се на български език и при минимум 20 записани туристи.
от 17 г. - €96; от 2 г. до 16 г. - €86
Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до Остия Антика (с включена входна такса и слушалки). Провежда се на български език и при минимум 20 записани туристи. от 18 г. - €50; от 2 г. до 17 г. - €42
Пакет от 3 екскурзии: Рим и Ватикана; Рим – Римски площади и " Имперски Рим" ; Тиволи. Екскурзиите се провеждат на български език и при минимум 20 записани туристи.
от 18 г. - €204; от 2 г. до 17 г. - €184
Специална услуга: Нощувка в хотел " Хемус" 3* след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в единична стая) - 54 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел " Хемус" 3* след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая) - 30 лв.
Пълноцветен пътеводител за Рим на български език на National Georgraphic (270 стр.)   - 19.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.)   - 24.90 лвПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

    По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение.
    Деца под 2 години, без да ползват легло и седалка в самолета, заплащат само такса за полета в размер на 100 лв. Деца на 2 навършени години (2 - 2, 99 г.), без да ползват легло, заплащат 322 лв.
    Резервации: депозит 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
    Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена.
    Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Дати:


Дати на заминаване през май,  юни и септември 2018 г.

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.227.2.246 - us - us   _            
execution time : 0.27