2020-07-16 19:42
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия в чужбина

Индия - Златния Триъгълник и Рантамбор

Дрийм Холидейс БГ
Видяна:
1102 пъти


Актуализирана на :
08-10-2015
16:52

Индия Индия
8 дни
870 евро

всички оферти от агенция Дрийм Холидейс БГ
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата-100 Евро отстъпка за резервации до 23.10.2015!
*редовна цена - 970 Евро

-ПРОГРАМА

-ПЪРВИ ДЕН 25.11.2015 /сряда/ - ВТОРИ ДЕН 26.11.2015 /чевъртък/ - София - ДелхиАгра
Отпътуване от София до Истанбул в 10.05 ч. Пристигане в Истанбул в 11.25 ч. Следва полет Истанбул - Делхи в 20.00 ч. Пристигане в Делхи в 05.25 ч. на 26.11.2015 г. След митническите и имиграционни формалности, посрещане от представител на фирмата – партньор. Трансфер до Агра (близо 200 км./около 4 часа). Настаняване в избрания от вас хотел. Свободно време за дейности по личен избор. Нощувка
   
Агра  е световно известен като града на Тадж Махал. Но този кралски ярък град, в допълнение към легендарния Тадж, крие в себе си още много и различни паметници, символизиращи високата точка на мугхалската архитектура. Нито една обиколка в Индия може да бъде пълна без посещени на някогашната столица на мугхалите, както и града на Тадж Махал - най-обичаният монумент в света. Със своят спокоен начин на живот и огромното си архитектурно и занаятчийско богатство, Агра се нарежда сред най-забележителните градове в света.

-ТРЕТИ ДЕН 27.11.2015 /петък/ - Агра – Джайпур
Ранно посещение на Тадж Махал (по изгрев слънце).
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.

Трансфер до хотела за закуска.

След това, следва посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектура. Агра Форт – тук се е помещавала Мугълската Империя поколения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източниа бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати.

Следобяд отпътуване до Джайпур (близо 235км./около 5-6 часа).

По път, ще посетим Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години, изпълнен с дворци и джамии. Фатехпур Сикри е бил град, по-голям от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради.

- По желание:
-Abhaneri Village Exerience
Разходка с фургон с камили и програма с традиционни народни танци с включени алкохолни и безалкохолни напитки и лека храна, с продължителност 1 час/ abhaneristepwell.com/... - 30 евро;

Настаняване в избрания от Вас хотел в Джайпур. Вечеря. Нощувка.

Джайпур - живената столица на Раджастан, известна със своите крепости и дворци, е също така популярна с името си „Розовият град“, тъй като в старата му част, преобладаващите сгради са с розов цвят. Джайпур е идеалното място, което ще ви позволи да опознаете държавата. Това, което го отличава е фактът, че е първият ‘планиран‘ град в Индия, построен през 18 век от известния астроном Крал Савай Джай Сингх II. Джайпур е не само портал към държавата – той е и най-реалистичното място, което ще разкрие пред вас многобройните атракции на Раджастан – красивите му сгради, включително двореца на града, Амер Форт и забележителността Хава Махал, която задължително трябва да бъде видяна.

-ЧЕТВЪРТИ ДЕН 28.11.2015 /събота/ – Джайпур
Закуска.
Отпътуване към Амбър /старата столица/, като по пътя се разглежда “Дворецът на ветровете" , познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу. След това следва посещение на невероятната крепост Амбър. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот. Следва обзорна обиколка на град Джайпур.  Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес.
Вечеря и нощувка в хотела.

-ПЕТИ ДЕН 29.11.2015 /неделя/ – Джайпур – Делхи
Закуска в хотела. Отпътуване към Делхи (близо 260 км./около 6-7 часа). Настаняване в избрания от вас хотел.
Следобяд следва полудневна обиколка на новата част на Делхи. Продължаваме обиколката с посещение на  импозантната  Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война). След нея ще минем покрай сградата на Парламента и Резиденцията на президента, както и гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория Мугълски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско – Персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Ще преминем и през Кутаб Минар (Кула на победата) – построена, за да се установи силата на исляма и да се даде началото на мюсюлманското управление в Индия.
Вечеря и нощувка.
 
-ШЕСТИ ДЕН 30.11.2015 /понеделник/ – Делхи – Рантамбор
Закуска. Свободно време.
Следобяд  трансфер от хотела до ЖП гарата в Делхи за отпътуване до ЖП гара Савай Мадхопур в Рантамбор с влак Шатабди Експрес в 13.15 ч.  Пристигане в Рантамбор в 18.00 ч. Посрещане на ЖП гарата от представител на фирмата – партньор и трансфер до избрания от вас хотел в Рантамбор.
Настаняване, вечеря и нощувка.

-СЕДМИ ДЕН 01.12.2015 /вторник/ - Рантамбор
Рано сутринта отпътуване за националния парк за сафари с тигри. Въпреки, че паркът е сравнително малък, той има богато разнообразие от флора и фауна. В допълнение към тигрите, ще срещнете също различни видове елени, сърни и индийски газели, както и голямо разнообразие от птици. Рантамбор е известен най-вече с голямата си популация на тигри. Поради големият ръст на туристи в парка през последните години, се увеличава и населението на съседните села. Това води до увеличаване на размера бракониерството. Индийското правителство стартира проект Тигри през 1972г. с разпределена площ от 60м2. По-късно е разширен, за да стане това, което сега се нарича - Национален парк Рантамборе. Освен тигри, резервът е населяван и от птици с популация от над 270 различни вида. През 2005 г. резерватът е обитаван от 26 тигри, през 1982 г. от 44. През 2008 г. са били регистрирани повече от 14 тигърчета. Това до голяма степен се дължи на постоянните усилия от страна на горските служители за ограничаване на бракониерството. На селяните в региона се дават стимули, за да стоят извън парка, далеч от камерите за наблюдение, монтирани в целия резерват. Индийското правителство инвестира 153 милиона щатски долара тук.   
Връщане в хотела за закуска.
Следобяд предстои посещение на крепости и храмове.
Вечеря и нощувка.
 
-ОСМИ ДЕН 02.12.2015 /сряда/ - Рантамбор
Рано сутринта предстои отново отпътуване за националния парк за сафари с тигъри.
Връщане в хотела за закуска.
Следобяд – свободно време.
Вечеря и нощувка.
 
-ДЕВЕТИ ДЕН 03.12.2015 /четвъртък/ - Рантамбор - Делхи
Ранен траснфер до ЖП гарата за отпътуване до Делхи в 07.05 ч.  Закуската ще Ви бъде дадена в сух пакет от хотела. Пристигане в Делхи в 12.30 ч. Посрещане на ЖП гарата в Делхи от представител на фирмата – партньор, след което следва полудневна обиколка на старата част на Делхи. Ще разгледаме Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1658, с помощта на 5000 занаятчии.  Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава " джамия, командваща възгледите за света" . Размерите на джамията са 65м х 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници.  Следва посещение на Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите), а след това няма да пропуснем да посетим и Радж Гхат – паметник, посветен на Махатма Ганди.
Трансфер до избрания от Вас хотел и настаняване. Вечеря и нощувка.

-ДЕСЕТИ ДЕН 04.12.2015 /петък/ – Делхи – Истанбул -  София
Ранен трансфер до летището в Делхи за полет до Истанбул в 06.55 ч. Пристигане в Истанбул в 10.35 ч. Обзорна екскурзия на Истанбул с вкючен обяд и трансфери. Следва полет Истанбул – София в 19.10 ч. Пристигане в София в 20.30 ч.

-ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
|Дата|Летище|Излита|Летище|Каца|
|25.11.2015|София Терминал 2|10.05|Истанбул|11.25|
|25.11.2015|Истанбул|20.00|Делхи|05.25*|
|04.12.2015|Делхи|06.55|Истанбул|10.35|
|04.12.2015|Истанбул|19.10|София|20.30|

-Цените са в Eвро, на човек в двойна стая и включват:
*Самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски авиолинии;
*2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* Делхи;
*1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Агра;
*2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Джайпур;
*3 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Рантамбор;
*2 джип сафарита в Рантамбор;
*Билет за влак Делхи – Савай Мадопур – Делхи;
*Всички входни такси по програмата;
*Всички трансфер по програмата с климатизиран автобус;
*Екскурзовод на английски език;
*Представител на туроператора при мин. 20 души;
*Изкачване със слон до крепостта Амбер в Джайпур;
*Представител на фирмата - партньор в Индия;
*Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
*Обзорна екскурзи на Истанбул с включен обяд.

-Цените не включват:
*Летищни такси – 339 евро (подлежат на препотвърждение);
*Виза за Индия – 105 лева;
*Бакшиши – 40 щ.д.;
*Напитки;
*Разходи от личен характер;
*Доплащане за единична стая – 190 евро за хотел 3* / 320 евро за хотел 4*;

- Забележка: Цените са калкулирани при курс Щатски долар - Лев – 1 USD = 1.70 лв. При промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление, туроператорът си запазва правото да променя цените.

-Необходими документи за издаване индийска виза:
*Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;
*2 снимки 5.08 см х 5.08см;

-Допълнителни екскурзии:
-В Делхи
*Обяд в ресторант “Chor Bizzare” www.chorbizarre.com/... - 15 eвро
*Разходка с рикша в Старо Делхи по време на екскурзията - 5 евро

-В Джайпур
*Abhaneri Village Exerience /разходка с фургон с камили и програма с традиционни народни танци с включени алкохолни и безалкохолни напитки и лека храна, с продължителност 1 час/  [abhaneristepwell.com/...] - 30 евро
*Обяд в индийско семейство - 25 евро
*Йога сесия - 12 евро
*Преобличане в пагди и типично индийско облекло – курта – пижама - 12 евро

-В Рантамбор
*Посещение на местно село - 30 евро на човек /цената е валидна при мин. 2 души/
*Посещение на местната крепост и индуски храм –  30 евро на човек /цената е валидна при мин. 2 души/
Дати:


25.11.2015- 04.12.2015

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.236.74.69 - us - us   _           
execution time : 0.28