2020-07-04 14:24
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екзотична екскурзия
Самолетни програми

Екскурзия до Индия - Златния триъгълник - Каджурахо

Дрийм Холидейс БГ
Видяна:
1279 пъти


Актуализирана на :
08-10-2015
16:31

Индия Индия
10 дни
799 евро
Индия снимки 2 Индия снимки 3 Индия снимки 4 Индия снимки 5

всички оферти от агенция Дрийм Холидейс БГ
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПРОГРАМА
Промо цена от 799 евро за резервации до 23.10.2015!
*редовна цена - 990 Евро

ПЪРВИ ДЕН 21.10.2015 - София - Истанбул - Делхи
Заминаване от Летище София, Терминал 2, с редовен полет на авиокомпания Турски Авиолинии, София – Истанбул – Делхи. Багажът се чекира директно до Делхи. Пристигане на следващия ден в 04.20 ч. /22.10.2015г./. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор.
Настаняване в избрания от вас хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН 22.10.2015 - Делхи
Закуска в хотела. Турът започва със старата част на Делхи, разглеждайки Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите), а след това с посещение на Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1658, с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава " джамия, командваща възгледите за света" . Размерите на джамията са 65м х 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници. Също така няма да пропуснем да посетим и Радж Гхат – паметник, посветен на Махатма Ганди.
Трансфер до избрания от вас хотел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 23.10.2015 - Делхи
Закуска в хотела.
Продължаваме приятната сутрин с посещение на модерната част на Делхи, където се намира импозантната Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война). След нея ще минем покрай сградата на Парламента и Резиденцията на президента, както и гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория Мугълски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско - Персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Следва посещение на Храмът Акшардам, построен само за 5 години. Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най-важното – общата цел – построяването на храма. За изграждането му са използвани 12 000 тона бял мрамор (в хинду религията този камък е символ на чистота и вечния мир) и розов камък (символ на разцвета), донесен от Раджастан. Градината в Акшардам излъчва спокойствие, смиреност и безвремие. Разхождайки се из изчистените ливади, сред красиви цветя и огромни палмови дървета, наслаждавайки се на уникални бронзови статуи на хора, деца, доблестни войни и национални герои вие може да поседнете на множеството пейки, където да си починете. В градинките може да видите насядали хора отдали се на медитация. След това ще продължим към Храмът Лотус (затворен в понеделник), който представлява Бхайски молитвен дом, построен през 1986г. Този храм е спечелил множество архитектурни награди, а за него може да намерите статии в стотици вестници и списания.
Трансфер до хотела.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 24.10.2015 - Делхи - Варанаси
Закуска в хотела. Трансфер до летището в Делхи за полет до Варанаси в 10.45 ч. Посрещане на летището във Варанаси от представител на фирмата – партньор и трансфер до избрания от вас хотел. Настаняване в хотела в 14.00 ч.

Варанаси – разположен по протежението на западния бряг на святата река Ганг в щата Утар Прадеш, градът е едно от най-старите свещени индуистки поклоннически места. Това е градът, който напълно утвърждава същността на индуизма – храмове, светилища и поклонници, разходки с лодки по изгрев слънце, цветни церемонии с традиционна музика и приятни разходки в гхатовете.

Следобяд продължаваме с разглеждането на необятната Индия, като ще посетим Храмът Каши-Вишванатх (известен също като Златният Храм), най-свещеният от всички храмове, посветени на бог Шива, най-висшият бог на града. Шива Лингам /*свещен речен камък, който се среща на едно единствено място на земята – Река Нармада, приток на р. Ганг, намираща се в централната западна част на Индия. Това е едно от седемте свещени места в Индия. Находището е достъпно само по време на сухия период, като камъните се събират от речното корито. Шива Лингам е една от свещените икони както на древния, така и на съвременния свят и е символ почитан от индусите като камък на плодородието, земно изображение на бог Шива/ може да бъде видян в храма, като пресъздава цялата харизма на Варанаси. Храмът е отворен само за индуси. Следващото място, което ще посетим е Бхарат Мата Мандир, открит от Махатма Ганди и посветен на „Майка Индия“. Вместо богове и богини, този семпъл храм изобразява по красив начин картата на Индия, издълбана от мрамор.
Вечерта предстои вълнуващо изживяване в гхат, където ще бъдете свидетели на Аарти Церемония – хиндуистки религиозен ритуал, при който пламъкът от фитил в свещено масло се предлага като дар от боговете. Този ритуал е съпроводен с изпълнение на мантри и песни, възхваляващи дадено божество и целящи привличането на неговата благословия върху онези, които участват в религиозната церемония.
Нощувка в избрания от вас хотел.

ПЕТИ ДЕН 25.10.2015 - Делхи - Каджурахо
Рано сутринта ще имате възможността да се насладите на разходка с лодка по река Ганг. Една от главните атракции на Варанаси е низът от гхатове, служещи за къпане, които са подредени в редица в близост до западните гхатове на река Ганг. Четири километровата линия от гхатове представлява една уникална гледка, която е най-красива при зазоряване. Това сутрешно приключение с лодка ще ви предостави невероятен поглед към ритуалите на множеството поклонници, идващи при реката, за да отдадат почит на Бога Слънце. Ще преминем през гхатовете за къпане, където хиляди поклонници се потапят в свещената вода на река Ганг, както и през горящите гхатове, където се извършват кремациите.

Придвижване от хотела до река Ганг с рикша.
След това ще се върнем обратно в хотела за закуска.
Следобяд следва трансфер до летището за полет до Кхаджурахо в 12.40 ч.

Кхаджурахо – разположен в сърцето на Индия, в щата Мадхя Прадеш, Кхаджурахо лежи върху гористите равнини на района Бунделкунд и е световно известен със своята храмова архитектура и изящни скулптури. Построен по времето на династията Чандела между 950 г. и 1050 г. след Христа, в истински вдъхновен изблик на креативност, храмовете са прекрасни примери за индо-арийската архитектура. Гравюрите върху тези храмове са много чувствени и еротични, като изобразяват грациозни форми на интимни сцени в цялата гама на човешките емоции и взаимоотношения. Лирични поеми за любовта и страстта са издълбани върху камък и отразяват огромната благодарност на династията Чандела към изкуството.

Вечерта предстои Шоу Звук и Светлина в Кхаджурахо.

Нощувка в избрания от вас хотел.

ШЕСТИ ДЕН 26.10.2015 - Каджурахо - Джанси - Агра
Закуска в хотела.
Сутрешната обиколка започва с посещение на Източната Група храмове. Тази група се състои от два исторически Джейн храма – храмът Адинатх, пищно украсен с изваяни фигури, и храмът Парсванатх – най-големият Джейн храм, изваяни с чаровни детайли. Има и други светилища, като храм Вамана с апсари /*апсарите са красиви небесни създания, богини на облаците и водата. Те умеят да сменят своя външен вид и като господарки на водите, много приличат на нимфите от европейските приказки. Най известните от тях са Тилотама, Урваши, Менака и Рамбха./ в чувствени пози, както и храма Джавари, чиито порти са богато резбовани. Продължаваме към Западната Група храмове, които са изцяло индуистки и представят едни от най-добрите примери на Чандела изкуството от времето на върховите му моменти. Най-големият храм е Кандария Махадева, посветен на бог Шива, последван от гранитния храм – Чаусатх Йогини. Храмът Читрагупта е посветен на Бога Слънце, а храмът Вишванатх е окичен с триглавия образ на Брама – Създателят на Вселената. Храмът Лакшмана е отлично декориран, докато храма Деви Джагадамби е посветен на богинята Кали. Други храмове в Западната Група включват храма Вараха, който представя превъплъщение на Лорд Вишну с височина от цели 9 фута; храма Матангешвара с двуметров лингам, както и храма Брахма.

Следва отпътуване до Джханси (близо 180 км./ 4 часа път) за прикачване с влак (вечерен Шатабди Експрес) до Агра.
Отпътуване от Джханси в 18.44 ч. и пристигане в Агра в 21.10 ч.
Посрещане на гарата в Агра и трансфер до избрания от вас хотел.

Агра е световно известен като града на Тадж Махал. Но този кралски ярък град, в допълнение към легендарния Тадж, крие в себе си още много и различни паметници, символизиращи високата точка на мугхалската архитектура. Нито една обиколка в Индия може да бъде пълна без посещени на някогашната столица на мугхалите, както и града на Тадж Махал - най-обичаният монумент в света. Със своят спокоен начин на живот и огромното си архитектурно и занаятчийско богатство, Агра се нарежда сред най-забележителните градове в света.
Нощувка.

СЕДМИ ДЕН 27.10.2015 - Агра - Джайпур
Следва ранно посещение на Тадж Махал (по изгрев слънце).
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър. След това

Трансфер до хотела за закуска.
Следва посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектура. Агра Форт – тук се е помещавала Мугълската Империя поколения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източниа бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати.

Отпътувне до Джайпур (около 235 км. / близо 5-6 часа път)

По път, ще посетим Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години, изпълнен с дворци и джамии. Фатехпур Сикри е бил град, по-голям от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради.

По желание:
Abhaneri Village Exerience
Разходка с фургон с камили и програма с традиционни народни танци с включени алкохолни и безалкохолни напитки и лека храна, с продължителност 1 час/ abhaneristepwell.com/... - 30 евро;

Настаняване в избрания от Вас хотел в Джайпур. Вечеря. Нощувка.

Джайпур - живената столица на Раджастан, известна със своите крепости и дворци, е също така популярна с името си „Розовият град“, тъй като в старата му част, преобладаващите сгради са с розов цвят. Джайпур е идеалното място, което ще ви позволи да опознаете държавата. Това, което го отличава е фактът, че е първият ‘планиран‘ град в Индия, построен през 18 век от известния астроном Крал Савай Джай Сингх II. Джайпур е не само портал към държавата – той е и най-реалистичното място, което ще разкрие пред вас многобройните атракции на Раджастан – красивите му сгради, включително двореца на града, Амер Форт и забележителността Хава Махал, която задължително трябва да бъде видяна.

ОСМИ ДЕН 28.10.2015 - Джайпур
Закуска в хотела.
Следва отпътуване към Амбър /старата столица/, като по пътя се разглежда “Дворецът на ветровете" , познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу. След това следва посещение на невероятната крепост Амбър. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот. Следва обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес.

ДЕВЕТИ ДЕН 29.10.2015 - Джайпур - Делхи
Закуска в хотела.
Отпътуване към Делхи (близо 265 км. / 8 часа път)
Настаняване в избрания от вас хотел.Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН 30.10.2015 - Делхи - Истанбул - София
Ранно освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 06.55 ч. Пристигане в Истанбул в 10.35 ч. Обзорна екскурзия на Истанбул с вкючен обяд и трансфери. Следва полет Истанбул – София в 19.10 ч. Пристигане в София в 20.30 ч.

Цените са в Eвро, на човек в двойна стая и включват:

    Самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София;

    Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;

    4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* Делхи;

    1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* във Варанаси;

    1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Каджурахо;

    1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Агра;

    2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Джайпур;

    Всички входни такси по програмата;

    Екскурзовод на английски език;

    Представител на туроператора при мин. 20 души;

    Изкачване на слон в крепостта Амбер в Джайпур;

    Представител на фирмата - партньор в Индия.

    Обзорна екскурзия на Истанбул с включен обяд и трансфери;

    Всички трансфери с климатизиран автобус;


Цените Не включват:

    Летищни такси – 339 евро (подлежат на препотвърждение);

    Самолетни билети Делхи – Варанаси – Каджурахо – 220 евро (подлежат на препотвъждение);

    Виза за Индия – 105 лева;

    Бакшиши (около 5 щ.д. ден);

    Напитки;

    Разходи от личен характер;

    Доплащане за единична стая – 210 евро за хотел 3* / 330 евро за хотел 4*;


Забележка: Цените са калкулирани при курс Щатски долар - Лев – 1 USD = 1.70 лв. При промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление, туроператорът си запазва правото да променя цените.

Необходими документи за издаване на индийска виза:

    Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;

    2 снимки 5.08 см х 5.08см;


Полетно разписание:
Дата Летище излита Летище каца
21.10.2015 София Терминал 2 09.35 Истанбул 11.00
21.10.2015 Истанбул 19.55 Делхи 04.20
30.10.2015 Делхи 06.55 Истанбул 10.35
30.10.2015 Истанбул 19.10 София - Терминал 2 20.30
Дати:


21.10.2015- 30.10.2015

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.235.62.151 - us - us   _           
execution time : 0.19