2019-11-22 09:53
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия Израел
Нова година
Самолетни програми

НОВА ГОДИНА 2020 В ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - 7 HB включе


Видяна:
51 пъти


Актуализирана на :
28-09-2019
09:19

8 дни
2298 лв.

всички оферти от агенция Сънрайз 7
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаНОВА ГОДИНА 2020 В ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ с Акаба, Ейлат и Масада-                                     
                                      7 HB- включена
                                      Новогодишна вечеря                                                                                     
      София - Тел Авив - Витлеем - Йерусалим - Масада* - Ейлат - Акаба - Петра - Шобак - Мъртво море - Аман - Джераш - Мадаба - Небо - река Йордан - Табха - Капернаум - Тиберия - Назарет - Яфо - Тел Авив - София   
                                                                       
          Продължителност:8 дни / 7 нощувки
                                                             
        самолетна програма на база ПОЛУПАНСИОН, с полет на България Еър

                        включена Новогодишна вечеря

                      Дата на отпътуване: 26.12.19

                            Цена от:  2298 лв.
                  (с включена Новогодишна вечеря)

Период на пътуване:
26 декември 2019 - 02 януари 2020

8 дни/7 нощувки
самолетна програма на база ПОЛУПАНСИОН, с полет на България Еър


ПЪРВИ ДЕН: 26.12.2019, София - Тел Авив - Нетания
Среща на летище в 14:00ч. Полет София - Тел Авив на АК България Еър. Излита в 16:00ч. Каца на летище Бен Гурион в 18:30ч. Отпътуване за Нетания. Вечеря и нощувка в Нетания.
ВТОРИ ДЕН: 27.12.2019, Нетания - Кесария - Хайфа - Акра - Назарет - Кана - Тиберия
Закуска. Отпътуване към Кесария - столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел - Хайфа: уникалния храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет - разглеждане на църквата Св. Благовещение, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска - мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в Тиберия.
ТРЕТИ ДЕН: 28.12.2019, Тибeрия - Капернаум - Табха - планината на Блаженствата - Витлеем
Закуска. Отпътуване за Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. Ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на " Чудото с умножаването на рибите и хляба" , посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от IV век. Отпътуване към планината на Блаженствата - мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Посещение на река Йордан - Ярденит. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка във Витлеем.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 29.12.2019, Витлеем - Йерусалим - Витлеем
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим - разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му (днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години); Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм - названието й идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) - гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос - Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.
ПЕТИ ДЕН:30.12.2019, Йерихон - Небо - Мадаба - Петра
Закуска. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Аленби”. Посещение на планината Небо - прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Мадаба - градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква Св. Георги, известна с Уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка в Петра.
ШЕСТИ ДЕН: 31.12.2019, Петра - Шобак - Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра - столицата на Набатейците. През 2007г. е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (Долината на Мойсей). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000г. пр.Н.Е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра (" камък" на гръцки). Розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) - построен от тамплиерите през 1116г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Отпътуване за Аман. Настаняване в хотел. Празнична новогодишна вечеря. Нощувка в Аман.
СЕДМИ ДЕН: 01.01.2020, Аман - Джераш - Аман - Мъртво море - Йерусалим - Витлеем
Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър - Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр. Н.Е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Кратка панорамна обиколка на Аман. Отпътуване за Израел през граничния пункт „Аленби”. Следва Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел /отвън/. Вечеря и нощувка във Витлеем.
ОСМИ ДЕН: 02.01.2020, Витлеем - Лод - Тел Авив - Яфо - Бен Гурион - София
Закуска. Посещение на църквата с гроба на Св. Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо - един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет Тел Авив - София на АК България Еър. Излита в 19:30ч. Каца в 22:25ч.
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Дата на    отпътуване 26.12.2019                                                                                  
Възрастен  в двойна стая                            2298 лв.                                                                                                               
Единична  стая                             2625 лв.                                                                                                                               
Трети  възрастен  в двойна стая                2298 лв.                                                                                                                       
Дете  6 до 10, 99г. в стая                            2098 лв.                                                                                                      с двама възрастни

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 30 ДУШИ


ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
Самолетни билети София - Тел Авив - София с АК Bulgaria Air с вкл. 1 брой чекиран багаж на пътник и летищни такси;
7 нощувки със закуски в хотели 3*/4*:
2 нощувки във Витлеем - хотел Paradise Betlehem 3* или подобен;
1 нощувка в Акаба - хотел City Tower Aqaba 4*  или подобен;
1 нощувка в Петра - хотел Amra Palace Petra 3* или подобен;
2 нощувки в Аман - хотел Rawa`A Suite Hotel Amman 4* или подобен;
1 нощувка в Тиберия - хотел King Solomon Tiberias 3* или подобен;
6 вечери в ресторантите на хотелите;
1 Новогодишна вечеря в хотела в Аман, без включени напитки;
Трансфери по програмата;
Транспорт с луксозен автобус с безплатен WI-FI;
Богата екскурзионна програма:
Посещение на Витлеем и пешеходна обиколка на Йерусалим;
Посещение на светите места, Ейлат и Масада (без включена входна такса);
Еднодневна екскурзия до древния град Петра;
Входна такса за Петра;
Екскурзия до Мъртво море, фотопауза при Шобак и панорамна обиколка на Аман;
Туристическа обиколка на Джераш, посещение на Мадаба и планината Небо;
Посещение на река Йордан, Капернаум, Табха и планината на Блаженствата;
Разглеждане на Назарет, църквата с гроба на Свети Георги в Лод и стария град Яфо;
Местен екскурзовод на български/руски език;
Входни такси за обектите, посещавани по програма;
Слушалки по време на беседите;
Виза за Йордания/Входно-изходни гранични такси в размер на 50 щат. долара;
Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
Свидетелство за хаджийство;
Медицинска застраховка с Асистънс към ЗАД Армеец с покритие 10000 евро.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входна такса за Масада - прибл.  25 щат. долара / около 43 лв. (цената е променлива според броя на туристите, заплаща се на място);
Бакшиши/Такса обслужване за шофьорите и за местните екскурзоводи - по 5$ на ден / прибл. 40 щат. долара / около 68 лв. общо на турист (заплащат се задължително на място);
Допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи на място;
Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години - 16 лв.;
Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години - 32 лв. (туристи над 74г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“ - Моля консултирайте се с наш представител;
Разходи от личен характер.УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Копие от международен паспорт
Депозит от 700 лева на човек
Доплащане - 1 месец преди датата на заминаване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
при повече от 60 дни преди датата на отпътуване - неустойка не се удържа;
между 59-тия и 31-вия ден преди датата на заминаване - размерът на внесения депозит;
между 30-тия и 15-тия ден преди датата на заминаване - 75% от стойността на екскурзията;
при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване и при неявяване - 100% от стойността на екскурзията
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Визи и визови изисквания за български граждани при пътуване по програмата - няма визови изисквания при пътуване в Израел; виза за Йордания - полага се на място, необходимо е поне една цяла свободна страница в паспорта.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
Дати:


26 декември 2019 -  02 януари 2020

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 1175 €  Рейна Тур
топ оферта 419 лв.  Географски свят
топ оферта 355 лв.  Бенитур
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.204.203.142 - us - us   _            
execution time : 0.39