2020-12-05 04:30
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Last Minute
Екскурзия Израел
Екскурзия 55+

ИЗРАЕЛ – ОБИКОЛНА 03.11.2017

Four Seasons Travel
Видяна:
1436 пъти


Актуализирана на :
30-06-2017
15:48

Израел Израел
8 дни
1895 лв.

всички оферти от агенция Four Seasons Travel
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаИЗРАЕЛ – пътешествие из Обетованата земя
София - Тел Авив - ЙерусалимВитлеемЙерихонКумран – Мъртво море – Ярденит - КапернаумТабхаТверия – Кана – НазаретАкко - ХайфаКесария - Бат Ям/Нетания - Тел Авив – Лида
8 дни / 7 нощувки
Самолетни
Цена от: 1895.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
03.11.2017 от 1895.00 лв Резервирай1 ден София Тел Авив - Йерусалим
Полет на BULGARIA AIR/EL AL в 17.00 ч./*11.00 ч. за дата на тръгване 06.11. Кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив в 19.30 ч./*13.25 ч. Посрещане от представител на местната туристическа агенция. Отпътуване за Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. Забележка: за дата на тръгване 06.11. е предвидена туристическата програма от 8-я ден.

2 ден Йерусалим
Закуска. Целодневна програма, включваща разходка из Маслиновия хълм с панорама към целия Йерусалим, влизане в Католическия параклис Доминус Флевит, минаване покрай руската църква Мария Магдалена, Гетсиманската градина, посещение на базиликата на Всички Нации и на пещерата – църква с гроба на Дева Мария. Пешеходна обиколка на Стария град – от портата Св. Стефан се тръгва по Виа Долороса (Пътя на Страданието), по който е имало различни събития, които са спирали шествието според библейското предание, посещение на Храма Св. Ана и така през арабския квартал по стъпките на Исус до Голгота и Божи гроб с посещение на отделните части на църквата. Продължаване в посока Стената на плача и хълма Сион през еврейския квартал с посещение на мястото, на което се е състояла Тайната вечеря. Минаване през арменския квартал и покрай Цитаделата на Давид с кулата. Излизане през портата Яфо и връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Йерусалим - Витлеем - Йерусалим
Ранна закуска или сух пакет. Ранна литургия със Св. Причастие в Руския Горненски православен манастир в Еин Карем, издигнат на мястото на срещата между Св.Богородица и Елисавета и родно място на Йоан Кръстител. Отпътуване с автобус за Витлеем, мястото, на което се е родил Христос (в момента на Палестинска територия) и посещение на църквата Рождество. Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

4 ден Йерусалим – Йерихон – Кумран - Мъртво море - Йерусалим
Закуска. Отпътуване за Мъртво море със спирка в манастира на Св. Герасим, град Йерихон и планината на изкушенията с посещение на манастира Карантала, до който се изкачва с лифт. Посещение на археологическия център в Кумран, мястото, където случайно са намерени пергаментови свитъци с ръкописи на древноеврейски език на Стария Завет, наречени " свитъци от Мъртво море" или " Кумрански ръкописи" . Пристигане и свободно време за къпане в най - соленото море, най - ниската точка на земното кълбо, разположена на 400 м под морското равнище. Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

5 ден Ярденит - Капернаум – Табха - Тверия
Закуска. Отпътуване за Ярденит, мястото на кръщението на р.Йордан (препоръчваме ви да си подготвите бански и бели дрехи или да закупите специални бели роби от сувенирния магазин). Круиз с корабче по Галилейското езеро. Разглеждане на руините на древния Капернаум и къщата на Симон (Петър), в която е живял самият Исус. Пристигане в Табха, мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби. Последна спирка на планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученици измежду всички свои последователи. Пристигане вечерта в древния град Тверия – столицата на Галилея, разположена на 200 м под морското равнище. Основан от сина на цар Ирод и кръстен в чест на римския император Тиберий, заради горещите си извори и мек климат, той се превръща в предпочитан зимен курорт в тази част на древният свят. Класическите автори описват града, украсен с колонади, внушителни римски бани и храмове, направени от бял мрамор и широки мраморни стъпала, водещи във водите на езерето. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден Тверия - Кана Галилейска - Назарет – Тверия
Закуска. Целодневна екскурзия с посещение на Сватбената църква в Кана Галилейска – мястото на първото чудо, извършено от Исус, когато той превръща водата във вино, планината Тавор (Преображението на Христос), Назарет - “цветето на Галилея”с посещение на храма на Благовещението и гръцката църква, издигната на мястото, на което Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи благата вест, че тя ще роди Христос. Връщане в хотела в Тверия. Вечеря. Нощувка.

7 ден Акко –Хайфа – Кесария - Бат Ям/Нетания
Закуска. Отпътуване за Акко, град, който със своите романтични минарета, масивни крепостни стени и палмови дръвчета, е имал дълга е изпълнена със събития история. Пешеходна разходка из Стария град (UNESCO). Продължаване за третия по големина град в Израел – Хайфа, разположен в подножието на планината Кармел, свято място, свързано с борбата на пророк Илия с злото. Най – впечатляващите забележителности са Бахайският храм и градини, които представляват водопади от цветя, стилащи се по хълма, кипариси, каменни орли и пауни допълват великолепието на величествения паметник на основателите на Бахайската вяра. Посещение на храма с пещерата на пророк Илия. Продължаване за Кесария, грандиозният град на Ирод Велики /37 г. пр.н.е./, който построява това пристанище, за да си съперничи с Александрия и го нарича Кесария в чест на своя благодетел Август Цезар. Разкопките, които се виждат днес, са само една малка част от укрепения град. Спирка за фотопауза на Aкведукта. Пристигане вечерта в Бат Ям – курортната част на Тел Авив или курорта Нетания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8 ден Тел Авив - Лида Палестинска - София
Закуска. Отпътуване за Тел Авив. Начало на панорамната автобусна обиколка. Следва пешеходна обиколка на стария Яфо. Посещение на манастира Св. Георги в град Лида Палестинска /в днешно време гр. Лод/. Трансфер за летище Бен Гурион в Тел Авив. Обратен полет за България в 20.30 ч./*06.50 ч. на 13.11., предвидена е ранна закуска – кафе и сладки в фоайето на хотела. Кацане на летище София в 23.10 ч./*09.30 ч.

ЦЯЛАТА ПРОГРАМА можете да разгледате от активния линк:
fourseasonstravel.bg/...


• Резервации се приемат:
по телефона: 02 875 4 000 / 0879 177 990,
на имейл: office@fourseasonstravel.bg
или
на място в офиса на агенцията: София, ул. Цар Симеон, 130.
• Депозит в размер на 30% от пакетната цена и доплащане 14 дни преди отпътуването, освен ако не е упоменато друго в зависимост от конкретната програма;
• Плащане в брой в офиса на агенцията или по банков път:
Фор Сийзънс Травел
Банкова сметка
Райфайзен Банк
BIC:RZBBBGSF
IBAN: BG54RZBB91551002493130

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.214.23.30 - us - us   _           
execution time : 0.16