2020-02-18 00:12
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия

ЕКВАДОР, ПЕРУ, ЧИЛИ, АРЖЕНТИНА, БРАЗИЛИЯ

Орфей Травел
Видяна:
6105 пъти


Актуализирана на :
16-05-2012
16:35

Еквадор Еквадор
18 дни
2969 долара
Еквадор снимки 2 Еквадор снимки 3 Еквадор снимки 4 Еквадор снимки 5 Еквадор снимки 6 Еквадор снимки 7 Еквадор снимки 8 Еквадор снимки 9 Еквадор снимки 10

всички оферти от агенция Орфей Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ЮЖНА АМЕРИКА - ЕКВАДОР, ПЕРУ, ЧИЛИ, АРЖЕНТИНА, БРАЗИЛИЯ

ПЪРВИ ДЕН (понеделник) - ПРИСТИГАНЕ В КИТО
Отпътуване от летище София с прекачване в Европа. Пристигане в Кито. Посрещане на летището и транфер до хотела. Нощувка в Кито.

ВТОРИ ДЕН (вторник) – КИТО
Закуска. След кратко пътуване на север от столицата ще се озовем на географска ширина 0’ 0’ 0’, където се намира музеят „Интинян”, познат също като „Пътят на слънцето”. Ще се насладите на културата и традициите на Андите, след което ще имате възможност да разгледате улиците и централния площад на историческия център на Кито. Екскурзията ще завърши с посещение на църквата и манастира „Санто Доминго”.
По желание – полудневна екскурзия до Археологическия музей на Кито или посещение на фондацията „Гуаясамин” и музея към нея.
Археологическият музей се намира в Двореца на културата и разполага с над 1800 предмета от керамика и злато, маски и скулптури, които представят културно-историческото развитие на жителите на Еквадор между 4000 г. п. Хр. и идването на конкистадорите през 1534 г. Някои от ритуалите от епохата преди инките, за които разказва музеят, все още са водещи в културата на местните племена.
Фондацията и музея „Гуаясамин” разполагат с 3 отделни музея: Археологическият музей на доколумбовите култури, Музеят на съвременното изкуство с произведенията на известния художник Освалдо Гуаясамин и Музеят на колониалното изкуство с Училището по изкуствата към него. Параклисът, разположен в близост, разказва за болките, битките, мечтите и героизма на хората от Латинска Америка, и е изцяло декориран със стенописи и скулптури от Освалдо Гуаясамин.
Нощувка в Кито.

ТРЕТИ ДЕН (сряда) – ОТАВАЛО - КИТО
Закуска. Отпътуване за Отавало. На север от Кито на 2530 м надморска височина се намира плодородната провинция Имбабура, наречена „Земята на езерата”, известна със своите културни и занаятчийски традиции. Ще посетим живописното селце Отавало. Неговите жители са запазили тъкачните си традиции от епохата преди идването на конкистадорите. Обяд в местно заведение, включващ типични за региона ястия. Връщане в Кито.
Вечерта – по желание обиколка на града – чудесна разходка из района със запазена колониална архитектура с неговите църкви, къщи, манастири и площади.
Нощувка в Кито.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН (четвъртък) - ЛИМА
Закуска. Трансфер до летището за полет до Лима. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела. Следобед – обиколка на историческия център на Лима – Градът на царете. Ще посетим Централния площад с Правителствената сграда, Кметството, Катедралата и Епископията. Оттам ще продължим към манастира Санто Доминго – едно истинско архитектурно бижу от 16-и век. Обиколката ще продължи с посещение на модерните резиденциални райони Сан Изидро и Мирафлорес, където в „Парка на Любовта” ще се насладите на очарователните гледки към Тихия океан. Накрая ще посетите музея Ларко, в който се съхранява най-голямата частна колекция от перуанско изкуство от доколумбовия период, включваща около 45 000 експонати от злато, сребро, керамика, текстил, камък, дърво, събрани от перуанския археолог Рафаел Ларко Ерера. Музеят е известен и с колекцията си от еротична керамика. Нощувка в Лима.

ПЕТИ ДЕН (петък) - КУСКО
Закуска. Трансфер до летището за полет до Куско. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела. Следобед - посещение на Имперския град, жив пример за смесицата между местната и испанската култури. Обиколката започва с посещение на храма Кориканча и древния дворец на инките – главен култов център на Бога на Слънцето. Върху него са построени църквата и манастирът Санто Доминго. Продължаваме към Централния Площад, където се намират Катедралата и красивата Църквата на Христовите ученици. Отправяме се към крепостта Саксайуаман – впечатляващ пример за военната архитектура на инките. Накрая ще посетим останките на Кенко, Пука-Пукара и Тамбомачай, разположени на североизток от Куско. Нощувка в Куско.

ШЕСТИ ДЕН (събота) – СВЕЩЕНАТА ДОЛИНА НА ИНКИТЕ
Закуска. Отпътуване за Свещената долина. По пътя спиране за панорамни снимки на долината Урубамба. Пристигане на пазара в Писак, откъдето можете да купите уникални ръчно-изработени сувенири. Продължаваме към град Урубамба за обяд. Накрая посещение на Ойантайтамбо – живописен град на инките с каменни улички и забележителна за времето си канализация. Във високата му част се извисява религиозен център на култа към водата и крепост, която е пазела входа към вътрешността на долината. Нощувка в Свещената долина.

СЕДМИ ДЕН (неделя) – МАЧУ ПИКЧУ
Закуска. Отпътуване с влак за Мачу Пикчу – „Изгубеният град на инките” – едно от новите седем чудеса на света. По време на пътуването ще можете да се насладите на невероятните гледки към Свещената долина Урубамба. След пристигане в Агуас Калиентес, нашият представител ще Ви качи на автобуса за Цитаделата на инките (Мачу Пикчу), която ще разгледате с екскурзовод. След това - свободно време. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка в Куско.

ОСМИ ДЕН (понеделник) - САНТЯГО
Закуска. Трансфер до летището за полет до Лима. След това – полет до Сантяго. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела.
По желание – вечерна обиколка на града, вечеря и фолклорно шоу с оркестър и танци, характерни за народа от Рапа Нуи (Великденския остров).
Нощувка в Сантяго.

ДЕВЕТИ ДЕН (вторник) - САНТЯГО
Закуска. Полудневна обиколка на Сантяго – от кварталите в колониален стил до Санхатън (игра на думи от Сантяго + Манхатън). Първо ще посетим Университетския квартал. Ще продължим към историческия и финансов център, където се открояват сградата на Министерския съвет (La Moneda) и централният площад със заобикалящите го сгради в колониален стил. След това ще посетим Горския парк, където се намира Музеят на изящните изкуства. Най-накрая – бохемския квартал Бейависта.
По желание – полудневна разходка до лозовите насаждения Конча и Торо, които се намират в района Пирке. Ще разгледаме парковете, имението – някогашна лятна резиденция на семейство Конча и Торо и подземните изби. Ще дегустираме 3 световно известни вина: “Terrunyo” Sauvignon Blanc, “Casillero del Diablo” Carménère и “Marqués de Casa Concha” Merlot.
Нощувка в Сантяго.

ДЕСЕТИ ДЕН (сряда) - САНТЯГО
Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Виня дел Мар и Валпараисо. Рано сутринта – отпътуване от Сантяго през красивата долина на Касабланка до пристанището на Валпараисо, признато от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Ще продължим към хълма Алегре и ще посетим Музея на открито, чиито стени и стълби са изрисувани от местните художници. Накрая – панорамна разходка из балнео-селището Виня дел Мар. Нощувка в Сантяго.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН (четвъртък) – БУЕНОС АЙРЕС
Закуска. Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела.
По желание – вечеря и посещение на танго.
Нощувка в Буенос Айрес.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН (петък) - БУЕНОС АЙРЕС
Закуска. Полудневна обиколка на Буенос Айрес – Площада на Конгреса (Пласа де Майо), където се намират сградите на Конгреса, Градския съвет и Катедралата. След това ще се разходим из Сан Телмо – най-старият квартал в града и Ла Бока – кварталът, известен с цветните си къщи. Ще посетим елегантния Северен квартал по пътя за гробището „Реколета”. Накрая ще разгледаме квартал Палермо и красивите му къщи и паркове. Нощувка в Буенос Айрес.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН (събота) – БУЕНОС АЙРЕС
Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Санта Сусана, разположена в една от най-плодородните равнини на света, известна с производството на житни култури и месо. Пристигане и обяд с „емпанада” (местни хлебчета с месо или риба), месо на грил и чудесно аржентинско вино. Ще се насладите на фолклорно представление на коренното население от племето гаучо и ще наблюдавате конна езда или играта „carrera de sortija” („надбягване за пръстен” - местна игра, в която ездачът преминава на кон разстоянието от 100 метра, а на финала трябва да промуши тънка пръчка през пръстен, висящ на 2-3 метра над земята). Нощувка в Буенос Айрес.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН (неделя) – ИГУАСУ
Закуска. Трансфер до летището за полет до Игуасу. В североизточната част на Аржентина се намира гъста гора, обитавана от над 400 вида птици. В нея се намират и водопадите Игуасу. Различни наблюдателни площадки ще Ви позволят да се насладите на невероятните гледки, най-впечатляващата от които е Дяволското гърло, където водите на река Игуасу падат от 80 метра височина. Нощувка в Игуасу.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН (понеделник) – БРАЗИЛСКАТА ЧАСТ НА ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Закуска. Отпътуване с автобус за Националния парк „Бразилски водопади” (Игуасу). Обиколката започва от информационния център на парка, където ще ни бъде предоставена информация относно екосистемата му. Ще направим незабравима разходка около водопадите, ще ги наблюдаваме от специална платформа и от панорамния асансьор. Трансфер до летището за полет до Рио де Жанейро. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Рио де Жанейро.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН (вторник) – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Закуска. Целодневна обиколка на Рио де Жанейро. Сутринта – отпътуване с автобус през един от най-красивите квартали - Косме Велю. Автобусът ще ни остави на станцията на лифта, който води към върха на хълма Корковадо. Там на 710 м височина се издига едно от новите чудеса на света – статуята на Христос Спасител, висока 40 м. От върха на хълма ще се насладите и на чудесна гледка към океана, плажовете, града и залива Гуанабара. Ще продължим към квартала Урка и по-специално – към плажа Прая Вермеля, откъдето ще вземем лифта за хълма с причудлива форма Pão de Açúcar – 396 м (познат у нас като Захарната глава или Захарната бучка). Отново ще се радвате на чудесна гледка към океана, плажовете, града и залива Гуанабара. Връщане с автобус в хотела.
Вечерта по желание – вечеря и самба шоу в местен ресторант.
Нощувка в Рио де Жанейро.

СЕДЕМНАДЕСЕТИ ДЕН (сряда) – ОТПЪТУВАНЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
Закуска. Трансфер до летището за полет до София с прекачване в Европа.

ОСЕМНАДЕСЕТИ ДЕН (четвъртък) - Пристигане в България.


ЦЕНИ:
Настаняване в хотели 3***:
Цена на човек в двойна стая (мин. 2 души) – 2969 щ.д.
Доплащане за единична стая – 765 щ.д.

Настаняване в хотели 4****:
Цена на човек в двойна стая (мин. 2 души) – 3376 щ.д.
Доплащане за единична стая – 1154 щ.д.

Цената включва:
- Нощувки и хранене според програмата;
- Всички трансфери и екскурзии (осъществяват се с автобус и с влак до Мачу Пикчу);
- Екскурзоводско обслужване на английски език.

Цената не включва:
- Вътрешни и международни самолетни билети;
- Държавни такси при напускане на посещаваните държави (Еквадор – ~41$; Перу – ~31$; Чили – ~18$; Аржентина – ~29$; Бразилия – ~36$).
- Напитки;
- Бакшиши.

Цените са платими в лева по курс „продава” на „Прокредит Банк” АД в деня на плащането.

Цени на допълнителни екскурзии и услуги (при минимум 2 души):
- Еквадор - Кито – полудневна екскурзия до Археологическия музей на Кито или посещение на фондацията „Гуаясамин” и музея към нея – 64$;
- Еквадор - Кито – вечерна обиколка на града – 71$;
- Чили - Сантяго - вечерна обиколка на града, вечеря и фолклорно шоу – 96$;
- Чили - полудневна разходка до лозовите насаждения Конча и Торо – 62$;
- Чили - целодневна екскурзия до Виня дел Мар и Валпараисо – 92$;
- Аржентина - Буенос Айрес - вечеря и посещение на танго – 138$;
- Аржентина - целодневна екскурзия до Санта Сусана – 138$;
- Бразилия - Рио де Жанейро - вечеря и самба шоу – 180$;
- Бразилия - Рио де Жанейро – допълнителна нощувка в хотел 3*** - 73$ на човек/двойна стая;
- Бразилия - Рио де Жанейро – допълнителна нощувка в хотел 4*** - 101$ на човек/двойна стая.

Забележка: Цените на допълнителните билети и такси са валидни към момента на изготвяне на офертата и могат да бъдат променяни. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат при записване за екскурзията.

Цена на самолетните билети – предоставя се по заявка („Орфей Травел” се ангажира да Ви предложи най-изгодния ценови вариант в момента, в който правите резервацията. Колкото по-рано резервирате, толкова по-евтини биха били Вашите самолетни билети).
Дати:


23.04.2012;
28.05.2012;
11.06.2012;
13.08.2012;
10.09.2012;
26.11.2012;
03.12.2012.

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.233.215.231 - us - us   _            
execution time : 0.23