2020-07-11 14:49
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Автобусни програми

ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ - 25.09.13 - Гърция, автобус

Булпартнерс травел
Видяна:
2045 пъти


Актуализирана на :
27-06-2013
14:36

Гърция
5 дни
295 лв.

всички оферти от агенция Булпартнерс травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ: 22 МАЙ; 25 СЕПТЕМВРИ

1 ДЕН: Отпътуване от София в 22:00 ч от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –СолунВерияКозаниЙоанинаИгуменицаПревеза. Нощен преход.

2 ДЕН: Сутринта пристигане в Игуменица и кратък отдих за чаша сутрешно кафе.Следва попътно посещение на град Парга – едно невероятно живописно градче на йонииския бряг. Свободно време в Парга. Отпътуване за Превеза и настаняване в хотел Preveza Beach /на 17 км северно от града/ към обяд.След обяда – свободно време за отдих и плаж. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Свободен ден или по желание * Круиз 7 Йонийски острова / целодневен /. Един незабравим ден, в който ще имате възможност да посетите: Лефкада - ще поплувате на най-хубавия му плаж Порто Кадзики, Кефалоня – най-големият от Йонийските острови, Итака – о-вът на Одисей, Скорпиос, Спарти и Кастри – островите на Онасис, Мадури и Меганиси. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН: Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия „Тайните на Епир” / целодневна /. Една прекрасна разходка назад във времето.От Залого – един от символите на свободата на Епир от турско робство до дълбините на гръцката Митология – река Ахерон, водеща до подземното царство на Хадес и „Оракулът на Смъртта” – Некромантео. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН: Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на древния град Никополис – основан от Октовиан Август.Пристигане в София вечерта.


Цена на човек, за пакет, в лева

Редовни цени 295.00 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

♣ Транспорт с комфортен автобус;

♣ 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Preveza Beach - www.prevezabeach.com;

♣Екскурзия до град Превеза и разглеждане останките на древния римски град Никополис;

♣ Медицинска застраховка с “Асистанс” и покритие от 5000 евро / лица над 65 г. имат доплащане /;

♣ Пътни, входни и магистрални такси;

♣ Водач през цялото пътуване;


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

♫ Круиз 7 Йонийски острова – 38 €, деца до 11.99 г. – 50%;

♫ Екскурзия „Тайните на Епир” - 35 €, деца до 11.99 г. – 50%; / с включени входни такси и лодка по Ахерон/


За осъществяването на екскурзиите: Круиз 7 Гръцки о-ва и „Тайните на Епир” е необходим минимум от 20 туриста.

Екскурзиите се заявяват и заплащат само на място !!!


Круиз 7 Йонийски / Гръцки острова. Сутринта трансфер с автобус до остров Лефкада, селището Нидри / едно от любимите места за почивка на Мария Калас /. Към 10:00 се взема кораб, който отплава към южната и западната части на о-ва. По пътя се виждат няколко прекрасни селища на Кефалоня - Poros, Syvota, Vasiliki и др. От източната страна кораба спира в близост до един от прекрасните плажове на Лефкада – Porto Katsiki достъпен само откъм море. Възможност за къпане и плаж. След това корабът се отправя към най-големия от Йонийските острови – Кефалоня и по – специално селището Fiscado /единствено запазило се от голямото земетресение 1957 г./. Тук можете да се насладите на един обяд. Корабът се отправя към митичния остров Итака. Ще имате възможност да изпиете по кафе или да закупите сувенир в селището Kioni, което е приятно рибарско селце от северната страна на острова. Круизът продължава на север към островите на Онасис, като по пътя корабът спира за снимки в пещерата Papanikolis на остров Meganisi. Следва възможност за плуване до най-големия от островите на Онасис – Scorpios. Пътят минава покрай другите два негови острова Sparti и Skorpidi, както и острова на великия гръцки поет Aristotelis Valouritis – о-в Madouri, които се намират съвсем близо до Нидри, където започва и завършва прекрасния круиз в Йонийско море. Следва трансфер до Превеза.

Препоръчват се удобни обувки, шапка, очила, бански костюм, хавлии и дрехи за преобличане.

„Тайните на Епир” – Открийте скритата красота на Епир и се върнете назад във времето. Турът започва с посещение на местността ЗАЛОГО – място, свързано с историята, символ на жертвоприношението и любовта към свободата. През 1803 г. след падането на Сули, Али Паша тръгва да гони група сулини заедно с 63 жени. От този връх жените се хвърлили в пропастта, танцувайки и пеейки, с бебета на ръце, само за да не станат турски робини. Паметникът е издигнат в тяхна чест. До него се достига посредством 410 стълби, започващи от манастира Св. Димитър. Продължаваме с посещение на устието на река река АХЕРОН и разходка с лодка по реката, която според Гръцката Митология води до подземното царство на бог Хадес. Тук може да се насладите на прекрасната природа – птици, водни костенурки, пеперуди и др. В живописното селце Амудия можете да се насладите на вкусен обяд край реката. НЕКРОМАНТЕО – друга забележителност на р. Ахерон – Оракул, като този в Делфи и Додони, но със свой уникален характер и история. Наречен „Оракулът на смъртта” той е построен на вратата на Хадес и е ползван в древността от живите да комуникират със свои починали близки и роднини, да получат отговори на въпроси и помощ от тях. / Има входна такса от 2 евро за възрастен, 1 евро за дете /. Прекрасната екскурзия продължава покрай кристалните води на р. Ахерон към нейните извори. Според митологията долината на р. Ахерон е била място за отдих и дом на душите. От тук ги е вземал Хадес и прекарвал с лодка в своето подземно царство. Екскурзията е целодневна, автобусна, препоръчват се удобни обувки.


МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.
Дати:


25 СЕПТЕМВРИ 2013

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 35.168.112.145 - us - us   _           
execution time : 0.22