2018-10-21 09:08
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия Гърция
Екскурзия в чужбина
Романтика за двама

Екскурзия до Атина със самолет

Рейна Тур
Видяна:
398 пъти


Актуализирана на :
05-09-2018
14:27

Гърция Гърция
4 дни
424 лв.
Гърция снимки 2 Гърция снимки 3

всички оферти от агенция Рейна Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЕкскурзия до Атина със самолет


Всяка седмица  до края на 2017 г Индивидуално пътуване !

Дати по ваш избор!

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Цена на човек при настаняване в хотел 3 звезди- от 212 евро

Цена на човек при настаняване в хотел 4 звезди – от 252 евро

Атина е един от най-значимите градове в историята на света. Град, боготворен от смъртните и прославян от боговете, люлка на цивилизацията и родина на безсмъртни легенди. В Атина се ражда демокрацията, там живеят и най-големите политици, философи и мъдреци на древността. Все още може да усетите славата на отминалите времена като се разходите по мраморните настилки на Акропола и на Партенона. Заради своето величие Акрополът продължава да бъде сред чудесата на съвременния свят. Няма човек, който да не е чувал за него и да не е виждал снимки на великолепните мраморни арки и гората от колони. Скалите на известия хълм били считани за свещени още от 5 в пр. Хр.- времето на „Златния век” на Перикъл. Атина преминала през периоди на разцвет и на упадък, но успяла да оцелее. През 1834 е избрана за столица на новосъздадената гръцка държава, а днес в мегополиса живият над 4, 5 милиона души
Програма
1. 1-ви ден:
Полет от София в 06:50 ч. Пристигане в Атина в 08:10 ч. Придвижване до хотела с метро от летището (или с индивидуален трансфер с доплащане). Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.  Разглеждане на Атина с автобуситеΗop on Ηop off Αthens - Discover Athens Now - athensopentour.com‎
По желание /срещу заплащане/ Пешеходна разходка в Плака и посещение на Акропола с екскурзовод на български език : Ще разгледате района на Акропола; Амфиотика - лабиринт от миниатюрни къщи, тесни улици и стъпала изградени в типичен островен стил /Циклади/, с характерното съчетание на бяло и синьо. Множество църкви, една от които " Свети Безсребърници" - метох на църквата в Божи гроб - Йерусалим /където се появява свещения огън на Великден/ и тук първо се донася със специален самолет и гвардейска част, които го пренасят от Божи гроб до Атина, а след това се разнася по останалите храмове в Атина. Постепенно се слиза към търговската улица " Адриану" -минаваме край монумента на Лизикрат/беседа за историята на улица " Триподон" и самия монумент/ и завършваме разходката на площад МОНАСТИРАКИ. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да посетите Площад Синтагма (Plateia Syntagmatos)- намира се в самото сърце на Атина, представлява огромен квадратeн площад, свързващ околните улици. На площада има големи сгради, които днес са банки, офиси, хотели, в близост се намира сградата на парламента; Олимпийският стадион се намира в местността Маруси в Атина. Той е основният стадион в гръцката столица и е домакин на всички лекоатлетически и футболни събития, както и на Олимпийските игри през 2004 година. Стадионът може да побере публика до 74 473 души. Или разходка до Пирея с надземно метро.
Нощувка.

4-ти ден:
Ранна закуска. Освобождаване и придвижване до летището. Полет за София в 08:35 ч. Пристигане в София в 09:55 ч.
Цената включва:
• Самолетен билет София - Атина - София ;
• Летищни такси;
• Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/;
• 1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см. /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/;
• 3 нощувки със закуски в хотел Parnon 3* или подобен;

Цената не включва:
• чекиран багаж до 15 кг - 30 евро на посока;
• цена на двупосочен трансфер -54 евро
• пешеходна разходка в Плака и посещение на Акропола с екскурзовод на български език - 35 евро на човек при минимум двама + входните билети за посещаваните обекти;


ВАЖНО!
За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Екскурзията е тип индивидуална без водач!
Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Предлагаме настаняване в следните 3 звездни хотели централно разположени:
-Parnon 3 *** , Solomou 3 ***, Hellenis 3 *** или подобни
Предлагаме настаняване в следните 4 звездни хотели централно разположени: Best Western Plus Embassy, Athenian Callerhof 4**** или подобни;

Полезна информация за Атина :

Акропол

Подобно на света на боговете, които господстват над света на хората, свещеният скалист хълм на атинския Акропол се издига над градския площад - агората.  Там е заседавал съдът, който раздавал правосъдие от ранни зори. Акрополът е светилище с храмове и олтари,   бил  е укрепление и обществен център, там се е пазела държавната хазна, имало е библиотека и картинна галерия.

Византийският музей

Византийският християнски музей в Атина (Byzantine Museum) е основан през 1914 година. Сградата  е построена през 1848 от архитекта Стаматис  Клеантес. Превърната е в музей от архитект Аристотел Захос. Днес  музеят се  разширява в подземната му част по  архитектурния проект на  Манос Перакис.

Дионисиевият театър

Дионисиевият театър в Атина е издигнат през 534 г.  пр.н.е. по времето на Пизистрат  и с него се ражда едно ново изкуство в древна Гърция - драматургията. По времето на Пизистрат е извършено записването на Омировите поеми, а заедно с това той подарява на своя народ  и изкуството на театъра. Театърът се заражда от празниците, посветени на бог Дионис - Големите Дионисии и Ленеите. Част от тези празници били  драматичните представления и поетическите състезания. Дионис - като бог на плодородието, радостта, веселието и виното символизира  творческо-производителните сили в природата и обществото.

Олимпийски стадион

Олимпийският стадион се намира в местността Маруси в Атина.Той е основният стадион в гръцката столица и е домакин на всички лекоатлетически и футболни събития, както и на Олимпийските игри през 2004 година. Стадионът може да побере публика до 74 473 души. Тревната площ се състои от трева в модулни контейнери със системи за напояване и отводняване.

Статуята на Зевс - Храмът на Зевс

Статуята на Зевс е направена в построения храм в чест на бог Зевс около 457г. пр.Хр. в древния град Олимпия, където  през 776 г. пр. Хр. са се  състояли първите  Олимпийски игри.

Храмът и статуята  са изработени от великия Фидий. Храмът е бил с дължина 64 метра и широчина 28, а височината на вътрешното помещение била 20 м. Зевс бил изваян от слонова кост, седнал на трон, облечен  в златна роба. Главата на бога опирала тавана. Голият до кръста Зевс бил изработен от дърво. Тялото му покривали пластинки от бледорозова слонова кост, дрехите били от златни листове, в едната си ръка държал златна статуя на Нике - богиня на победата, а в другата - скиптър. Тронът бил украсен с берелефи от слонова кост и златни статуи на богове.

Aрката на Адриан

До храма на Зевс в Атина се намира арката на Адриан, издигната в чест на императора през  131 г. след като войските му завладяват града. 18-метровата врата е в коринтски стил и изработена от мрамор. Интересни са надписите от двете страни на арката. На тази, която гледа към Акропола пише: " Това е Атина, градът на Тезей" , а на другата - " Това е градът на Адриан, не на Тезей" . Арката е издигната на древен път, който някога е свързвал новият римски град със старата Атина.


Монастираки

Монастираки е  малък квартал на Атина, който се намира близо до централния площад Синтагма и е най-евтиното място в града. Монастираки е раят на сергиите. Тук се продават сувенири, дрехи, обувки, могат да се намерят най-много антиквариати, магазини за народно изкуство и традиционни сувенири. Търговците са гърци, сърби, руснаци, турци... Най-интересно е в неделя, когато атиняни масово купуват или продават нещо, ожесточено пазарейки се. Освен магазинчета, тук има и много работилници, наредени една до друга и  мястото поразително прилича на нашия " Етър" .

Площад Синтагма

Площад Синтагма (Plateia Syntagmatos) се намира в самото сърце на Атина, представлява огромен квадратeн площад, свързващ околните улици. На площада има големи сгради, които днес са са банки, офиси, хотели. В близост се намира сградата на парламента.

Кифисия

Кифисия (Kifissia) е елитно предградие на Атина, където се намират едни от най - скъпите имения и вили и хотели в града. Kifissia е търговски район, подходящо място за шопинг. Наоколо можете да намерите много кафенета на открито, където да си починете и да се насладите на архитектурата.

Пристанище Пирея

Пирея е древното пристанище на Атина, все още действа като главна точка на достъп до града по море от островите в Егейско море и Източното Средиземноморие. В близост се намира Археологическият музей на Пирея, основан през 1935 г. Музеят е малък по размер но притежава значими произведенията, сред които бронзови статуи на Аполон и Атина
Дати:


18.10.2018

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 3197 лв.  Рейна Тур
топ оферта 259 лв.  София Луксъри Травел
топ оферта 279 лв.  Травелмания - Данитравел
топ оферта 179 долара  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел
топ оферта 879 лв.  Домика Тур
топ оферта 319 лв.  Валенти 7

© 2005-2018 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.162.133.222 - us - us   _            
execution time : 0.35