2019-10-15 11:31
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Великден 2019
Автобусни програми
Промоция

Великденска екскурзия Солун – Аспровалта  – Кавала

Сън Травел
Видяна:
902 пъти


Актуализирана на :
15-01-2018
14:22

Гърция Гърция
3 дни
99 лв.

всички оферти от агенция Сън Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата07.04.2018 /Велика Събота/: Отпътуване от София в 7.30 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански –Кулата - Солун. Пристигане в Солун около обяд. Туристическа програма в града: Бялата кула – символ на Солун, построена от Сюлейман Великолепни и служила през вековете като отбранителна кула и затвор, а днес музей; паметника на Александър Македонски, по-известен като Александър Велики – един от най-великите пълководци в историята; Археологическия музей, комплекса Галериус, Агората; църквата “Св. Димитър” – най-голямата православна църква в Солун, където се намират мощите на Свети Димитър – покровителя на града; Ротондата- храм, посветен на Непобедимото Слънце, покровителя на Диоклециан и Галерий; главният площад „Аристотел“- на който са разположени най-известните солунски хотели, множество магазини и приятни кафенета; крайбрежният булевард на „Победата” и прочутата Солунска митница и др.. Свободно време за самостоятелно разглеждане, шопинг или обяд. Следобяд отпътуване за Аспровалта. Настаняване в хотел.
Късно вечерта, по желание участие във Великденската литургия в едно от най-забележителните места в Аспровалта - девическият манастир " Св. Лидия" . Куполът на църквата и манастирската обител са доста внушителни и се забелязват отдалеч. Манастирът е отворил порти през 1991 г. Построен е на мястото, на което според легендата Св. апостол Павел е проповядвал на група жени, заедно със Сила, Тихометий и Лука. Манастирът разполага с издателска база, в която се печатат много богословски книги, списания и др. Там са печатани Новият Завет и Псалтирът, „Нашата вяра” и редица други книги на български език. Храмът на обителта смайва окото с невероятната по своето изящество и красота нова иконопис и дърворезба. Христос Возскресе!  Нощувка.

08.04.2018 /Великден - неделя/: Свободно време за разходка и почивка в Аспровалта. По желание към 14.00 ч.  Празничен Великденски  обяд  в един от най-добрите ресторанти в центъра на града /срещу допълнително заплащане/. Свободно време. Нощувка.

09.04.2018 /Понеделник/: Сутринта отпътуване за Кавала. Туристическа програма: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд  и разходка. Ранния следобед отпътуване за България. Кратка спирка за пазаруване в гръцкия магазин ’’Цинцарис’’. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник.

Промоционална цена на основен пакет: 99 лв

Задължителни такси:
* пътни такси – 10 евро (заплащат се в деня на отпътуване)

Крайна промоционална цена на пътуването:
119 лв /осн.пакет + пътни такси/

Крайната цена включва:
* транспорт с лицензиран комфортен автобус – климатик, минибар и TV
* туристическа програма в Солун, Кавала 
* 2 нощувки  в студио в Аспровалта с климатик, телевизор и хладилник /включени в цената/
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* придружител от агенцията по време на цялото пътуване
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Допълнителни услуги по желание:
* Входни такси за туристическите обекти
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност  - 6 лв., за лица над 65 г. - 12 лв
* Разходи от личен характер
* Празничен Великденски обяд –  15 евро / 30 лв при минимум 20 човека

Примерно Меню за Празничен Великденски  обяд  08.04.2018
Гръцка салата /домати, краставици, чушки, маслини, фета сирене, лук, риган /
Печено Агнешко с картофи на фурна и зеленчуци
Десерт
Включена 1 напитка по избор: чаша бяло/червено вино, чаша узо или чаша ципуро

Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
Посочените в този раздел необходими документи са изискуеми за български граждани. Чужди граждани, пътуващи по програми на туроператора, следва да се информират сами за паспортния и визов режим на страните, през които ще се осъществи пътуването и да изпълнят съответните изисквания.При неспазване на тези изисквания, ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност.

Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
Дати:


07.04.2018 – 09.04.2018

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 335 лв.  Бенитур
топ оферта 399 лв.  Географски свят
топ оферта 1175 €  Рейна Тур
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.204.227.250 - us - us   _            
execution time : 0.32