2019-08-22 03:09
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия в чужбина
Ваканция
Есен

Гранд тур на Кавказ, Азербaйджан, Грузия и Армения

Рейна Тур
Видяна:
90 пъти


Актуализирана на :
17-05-2019
16:08

Грузия Грузия
12 дни
4398 лв.

всички оферти от агенция Рейна Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаГранд тур на Кавказ, Азербaйджан, Грузия и Армения
София – Москва – Ереван – Гарни – Ереван – Ечмиадзин – Ереван – Тбилиси – Казбеги – Гудаури – Тбилиси – Гори – Уплисцихе – Баку – Гобустан – Баку
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН1


София – Москва – Ереван

Отпътуване от летище София в 12:25 ч. Пристигане на летището в Москва в 15:35 ч. Отпътуване за Ереван в 20:40 ч.
2


Ереван – Гарни

Пристигане в Ереван в 00:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка. Закуска. Панорамна обиколка на Ереван, известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден: площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Посещение на Музея на ръкописите (наричан Матенадаран), Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гохт (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка.
3


Ереван – Ечмиадзин 

Закуска. Посещение на манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е широко известен заради своята история. От там се открива прекрасна гледка към свещената планина Арарат – безсмъртния символ на Армения. Обяд и кратък готварски курс с телевизионната звезда Зара Карапетян, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Посещение на Ечмиадзин - духовният център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Връщане в Ереван.  Вечеря в типичен ресторант. Нощувка.
4


Ереван

Закуска. Отпътуване за Татев. Манастирът се намира на ръба на плато, до което се стига с лифта „Крилете на Татев“. Лифтът е включен в книгата за рекордите на Гинес, тъй като е най-дългата двойна лифтова линия без междинни стълбове в света. Посещение на манастирският комплекс. Отпътуване към спа курорта Джермук. Вечеря. Нощувка.
5


Тбилиси

Закуска. Отпътуване в 07:30 ч. към езерото Севан. Възможност за обяд или самостоятелно посещение на манастира в Севан. Круиз по езерото Севан - едно от най-големите високопланински езера в Армения. Отпътуване и посещение на Дилижан. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отпътуване към Садахло (граница). Пристигане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6


Тбилиси

Закуска. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности - църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии. Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Екскурзия до езерото на костенурката. Свободно време в центъра на Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
7


Тбилиси – Казбеги – Гудаури

Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, по пътя разглеждане на замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще имате възможност да наблюдавате един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Отпътуване за Гудаури. Вечеря. Нощувка.
8


Гудаури – Тбилиси

Закуска. Отпътуване към Мцхета, древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Следва посещение на Джвари – манастир от 6-ти век. Връщане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Свободно време в центъра на града. Вечеря в ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.
9


Гори – Уплисцихе – Баку

Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия, изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр.Хр. до Късно Средновековие. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Полет за Баку. Настаняване в хотел късно вечерта. Нощувка.
10


Баку – Гобустан

Обяд. Отпътуване към Гобустан. Гобустан е исторически и архитектурен резерват под открито небе с уникални пещерни рисунки, датиращи от епохата на неолита. В него има над 6 000 петроглифа на възраст над 12 000 години. Тези рисунки отразяват живота на хората от каменната епоха – лов, забавления, танци под звуците на „Гавалдаш“ ( скала издаваща дълбок резониращ звук). Благодарение на високите скали там се образуват множество пещери, които са служили за убежище на древните хора и са им помагали да оцелеят при тежки природни условия. Посещение на новоизградения високо-технологичен музей Гобустан. Връщане в Баку. Посещение на храма на огнепоклонниците Атежгах – древна култова сграда, построена на място, където блика природен газ. Този храм е част от зороастрийските хроники и символизира култа към Вечния Огън. В бившите килии, където поклониците от цял свят са отсядали, сега се помещава музей с уникална експозиция. Разглеждане на музея на килима отвън. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
11


Баку

Закуска. Туристическа програма в Баку - смятан за един от топ 5-те градове с уникална архитектура. Посещение на централната част на Баку, като ни показва най-забележителните исторически и архитектурни обекти, както и любимото място за разходка на местните жители и гостите на града – Баку булевард. Пешеходна разходка из „Стария“ град, известен с множеството исторически и архитектурни паметници – дворeца на Ширван Шах, символа на Баку – Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай... Продължаваме към Янардаг. В близост до малкото селище на полуостров Абшерон се намира хълмът Янардаг. На езика на азерите това означава „Горяща планина“. Това е една от най-невероятните природни забележителности не само в Абшерон, но и в целия Азербайджан. Представлява горящ планински склон, който не може да бъде погасен от дъжд, или покрит с пясък, тъй като тлее от хилядолетия. За този феномен има много просто обяснение – в горния слой на почвата се отделя природен газ, който се превръща в пламък при контакт с кислорода. Вечеря с шоу спектакъл. Тръгване към летището.
12

Ранен трансфер до летище Баку. Отпътуване за Москва в 05:10 ч. Пристигане на летището в Москва в 07:15 ч. Отпътуване за България в 08:20 ч. Пристигане на летище София в 11:35 ч.
НАСТАНЯВАНЕДвойна стая със спалня


включено в цената


Двойна стая с отделни легла


включено в цената


Единична стая


+592 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИВиза за Азербайджан 
$30Такса обработка на документи за виза 
40 лв.Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплаща се задължително в България) 
100 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:


Самолетен билет София - Москва - Ереван и Баку - Москва - София с включени летищни такси на авиокомпания " Aeroflot"

Всички описани в програмата трансфери

3 нощувки със закуски и вечери в хотел " Double Tree by Hilton Yerevan" **** (или подобен) в Ереван, Армения

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел " Best Western Bohemian Resort Hotel" **** (или подобен) в Севан, Армения

3 нощувки със закуски и вечери в хотел " Astoria Tbilisi" **** (или подобен) в Тбилиси, Грузия

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел " Guduari Inn" **** (или подобен) в Гудаури, Грузия

2 нощувки със закуски и вечери в хотел " Central Park Hotel Baku" **** (или подобен) в Баку, Азербайджан

2 обяда

Описаната туристическа програма в Ереван, Гарни, Гехард, Хор Вирап, Нораванк, Ечмиадзин, Севан + езерото, Дилижан, Садахло, Тбилиси, Ананури, Казбеги, Гудаури, Мцхета, Гори, Уплисцихе, Баку, Гобустан, Янардаг

Круиз по езерото Саван

Круиз по Бакинския залив

Дегустация на бренди в Ереван

Местни екскурзоводи по целия маршрут

Водач-преводач от България

Медицинска застраховка с ЗК " Модиал Асистанс" покритие 10 000 евро.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:


Виза за Азербайджан

Такса обработка на документи за виза

Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплаща се задължително в България)

Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка " Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ


При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.

Часово време: България 12 ч., Армения, Грузия, Азербайджан +2 ч.

Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:


Виза за Азербайджан

Такса обработка на документи за виза

Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплаща се задължително в България)

Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка " Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Азербайджан, Армения, Грузия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Азербайджан: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена електронна виза. Агенцията оказва съдействие за получаване на електронна виза. Необходими документи: попълнен визов формуляр, цветно копие на паспорта в JPEG-формат – предоставят се най-късно 40 дни преди датата на отпътуване.

Армения: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Грузия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Дати:


01.09.2019

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 389 лв.  Валенти 7
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.226.251.81 - us - us   _            
execution time : 0.25