2020-07-08 11:33
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Автобусни програми
Екскурзия
Екскурзия Германия

екскурзия Баварски замъци от Варна, Бургас и София

Енджой Холидей
Видяна:
607 пъти


Актуализирана на :
26-07-2018
17:11

6 дни
515 лв.

всички оферти от агенция Енджой Холидей
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЛЮБЛЯНА – ХЕРЕНХИМЗЕЕ – НОЙШВАНЩАЙН – ХОЕНШВАНГАУ –
ЛИНДЕРХОФ – МЮНХЕН – ЗАГРЕБ - БЕЛГРАД

Ден 1: Отпътуване на 27.08. от Шумен в 19:00ч – „5ти км“, от Варна в 20.00ч. – ул. Антим I; от Бургас в 22.30ч. – бензиностанция ОМВ до Метро.

Отпътуване на 28.08. от Стара Загора в 00:30ч. – бензиностанция Лукойл; от Пловдив в 01.30ч. – бензиностанция Шел на АМ Тракия, от София в 03.00ч. – бензиностанция ОМВ до Западен парк по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Загреб. Пристигане следобед в района на Любляна – впечатляващ град, съчетал най-хубавото от балканското и венецианското влияние, мястото, на което може да срещнем най-много дракони, защото тези митични същества са символ на столицата и техните статуи, графики и изображенията са навсякъде. Нощувка.

Ден 2 : Закуска. Пешеходна разходка – Централният площад, Тримостието – ансамбъл от три моста над река Любляница, Катедралата „Св. Николай“. Отпътуване за Германия. Посещение на двореца “Херенхимзее” /не включва входна такса и билет за корабче/ – най-богато украсеният и разкошен дворец, построен по поръчка и замисъл на баварския крал Лудвиг II. Дворецът се издига грандиозно и величествено на най-големият от островите в езерото в Химзее и до него се достига с корабче. Проектиран като копие на парижкия дворец Версай, “Херенхимзее” остава в историята като най-скъпият проект на “самотния” крал. “Новият Версай” съвсем заслужено достигнал по блясък, оригиналност, изящество и лукс френския си първообраз. Само за кратко успява да се порадва на новата си придобивка кралят преди да бъде открит мъртъв в езерото, при странни обстоятелства. Нощувка в района на Ландсберг/Пенцберг.

Ден 3: Закуска. Един ден посветен на най–известните замъци на Бавария, построени от най-загадъчния и романтичен баварски владетел Лудвиг II /доплащане 55 евро – включва транспорт, входни такси, ползване на аудиогид и такса резервация/. Разглеждане на замъците Нойщванщайн и Хоеншвангау – гордостта на Бавария. При посещение на Нойшванщайн, трябва да се има предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка), както и пешеходен преход около 30 мин от паркинга до входа на замъка. Има възможност за придвижване с файтони /цена при изкачване около 4.50 евро/ или с автобус – совалка /цена при изкачване около 2.50 евро).

Следва посещение на замъка Линдерхоф, изящен със своя стил барок – рококо, прекрасните му градини и изкуствената пещера – концертна зала. Нощувка в района на Ландсберг/Пенцберг.

Ден 4: Закуска. Пешеходна разходка в Мюнхен за разглеждане на църквата “Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен, бирарията „Хофбройхаус“ с неповторима баварска атмосфера, Мариенплац, Старото и Новото кметство. По желание посещение на „БМВ Музей“. Отпътуване за Залцбург. Разходка в града на Моцарт – градините Мирабел, с неповторима панорама към стария град и крепостта Хьоензалцбург – най-добре запазената средновековна крепост в Европа, улица “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, катедралата “Св. Петър”, “Резиденплац” и “Моцартплац„. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5: Закуска. Отпътуване за Хърватия – спирка в столицата – гр. Загреб. Пешеходна разходка – стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол, площад Бан Йосип Йелачич, където Горният и Долният град на Загреб се срещат, има огромно изобилие от оживени заведения с летни тераси, както и множество магазини. Нощувка в района на Белград.

Ден 6 : Закуска. Пешеходна разходка в Белград по търговската пешеходна улица „Княз Михайлова” до крепостта Калемегдан, от която се открива превъзходна гледка към мястото, където река Сава се влива в река Дунав. Отпътуване за България. Пристигане в София следобяд, Бургас и Варна – късно вечерта.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус 3*;

1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Любляна,

2 нощувки със закуски в хотел 2/3* или тип „гастхаус“ в района на Ландсберг – Бавария;

1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Залцбург,

1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Белград,

Посещение и разходка в градовете Залцбург, Мюнхен, Любляна, Загреб;

Представител – водач на туристическата агенция.


Цената не включва:
Пътни и магистрални такси – 30 евро;
Входни такси и билети за туристически обекти, корабчета и допълнителни видове транспорт при посещение на обектите посочени в програмата;
Входна такса за двореца Херенхимзее и двупосочен билет за корабче до Херенинзел, ползване на аудиогид, такса резервация – 25 евро;
Еднодневна екскурзия до замъците Нойшванщайн, Хоеншвангау и Линдерхоф – 55 евро /включва транспорт, входни такси, ползване на аудиогид и такса резервация/;
Медицинска застраховка за лица до 69 год. – 7 лв.;
Настаняване в единична стая – 160 лв.

ПОВЕЧЕ НА www.enjoyholiday.bg
Дати:


28.08. -  02.09.2018

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.239.149.34 - us - us   _           
execution time : 0.24