2020-06-06 01:07
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Австрия
Екскурзия Германия
Автобусни програми

Баварски Замъци и Остров Майнау

Радугатурс
Видяна:
930 пъти


Актуализирана на :
05-02-2018
13:04

Германия Германия
6 дни
639 лв.
Германия снимки 2 Германия снимки 3 Германия снимки 4

всички оферти от агенция Радугатурс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаБаварски Замъци и Пъстроцветната феерия на Остров Майнау

6 дни/5 нощувки

Пловдив – София – Загреб – езерото Блед – Инсбрук - Ватенс - замъка Линдерхоф- замъка Нойшванщайн - замъка Хоеншвангау - езерото Бодензее - остров Майнау - КонстанцМюнхен – Замъка Херенхимзее – Любляна - София - Пловдив

Дати: 05.04.2018г; 01.05.2018г; 23.05.2018г; 18.06.2018г; 05.09.2018г; 20.09.2018г; 10.10.2018г 


1-ви ден:  Отпътуване от Пловдив в 06.00 ч. от Колелото на Централна гара и в 09:00ч от Централна Автогара Сердика (Трафик Маркет) в София. Пристигане вечерта в Загреб. Настаняване в хотел в Загреб или околности. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Отпътуване към езерото Блед - една от най-популярните и живописни дестинации в Словения със спиращи дъха алпийски пезажи. Освен езерото, друга основна забележителност е замъкът Блед, който се извисява на 130м скала над езерото, а на острова в средата на езерото може да бъде видяна часовниковата кула Успение. Фотопауза. Отпътуване за Инсбрук - Столицата на Тирол. БОНУС по пътя се спира за посещение на Музея на световно известните кристали Сваровски в град Ватенс, намиращ се на 20 км. от Инсбрук /Входната такса за музея се заплаща допълнително/. Продължаване към Инсбрук. Разглеждане на забележителностите на стария град - Къщата със златния покрив - символ на града; Градската кула; Катедралата Св.Яков; Колоната на Света Ана. Свободно време. Настаняване в хотел в Инсбрук или околности. Нощувка.

3-ти ден : Закуска. Еднодневен тур - Баварски замъци. Отпътуване за Двореца Линдерхоф - умаленото копие на Версай, намиращ се в живописната алпийска долина Грасвангтал, построен от Баварския крал Лудвиг II /Входните такси на замъците се заплащат допълнително и по желание/. Продължаване към известните дворци на баварските херцози Нойшванщайн и Хоеншвангау. Замъка Нойшванщайн, наричан още ”Приказния замък” е разположен върху усамотена скална тераса сред спиращ дъха пейзаж, това е замъка емблема в Спящата красавица и по-късно и в Дисниленд. Това е замъка, който вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”. Замъка Хоеншвангау - замък от 12 век и една от перлите на средновековното строителство, построен върху останките на крепостта Швангау.
Потегляне към Боденското езеро - езеро на река Рейн, лежащо на границата между Германия, Швейцария и Австрия. Настаняване в хотел около Бондезее. Нощувка.

4-ти ден:  Закуска. Отпътуване към пристана на Бодензее, откъдето по желание с корабче се отпътува към остров Майнау, където се намира най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро. Тук е събрано на едно място пъстра палитра от цветя и растения и деликатната нежност на десетки видове пеперуди. Свободно време на острова. /Билетът за корабчето до Майнау и входната такса не е включен в пакетната цена на екскурзията/. Връщане на пристана и отпътуване за Констанц – град, разположен в 2 държави: Германия и Швейцария. Разходка в красивото градче. Свободно време. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел в Мюнхен или околности. Нощувка.

5-ти ден:  Закуска. Разглеждане забележителностите в старата част на баварската столица: Катедралата Фрауенкирхе или Катедралата Света Богородица - символ на града, а от 99-метровите и готически кули се разкрива най-красивата гледка към града и Баварските Алпи; Карлсплац (Щахус), Михаелскирхе, Английската градина; Мариенплац - централния площад на Мюнхен, наречен на името на Божията майка и намиращ се в центъра на пешеходната зона. На площада се намира и сградата на Новото кметство - интересно за тази сграда е, че на кулата има часовник с движещи се фигури. Всеки ден точно в 11 и 12 часа когато звънът на камбаните се понася над площада, вратите на часовника се отварят и фигури на танцьори и рицари започват да се движат. Те пресъздават две събития от миналото на Мюнхен: турнира проведен на Мариенплац и танца на бъчварите. Свободно време. По желание обяд в Хофбройхаус - Мюнхен е световна бирена столица, а Хофбройхаус е най-известната бирария в света и може би най-посещаваната туристическа атракция в града. През вековете тук са се отбивали знаменитости като австрийското императорско семейство Франц Йосиф и Сиси, Ленин, Михаил Горбачов и много др. Моцарт е написал дори стихотворение, посветено на любимата кръчма, наречено Хофбройхаус . По обяд отпътуване за двореца Херенхимзее, който се извисява грандиозно и величествено на остров Херен - най-големият остров в красивото езеро Химзее /до двореца се стига с корабче/. Свободно време за самостоятелна разходка в града или посещение на Двореца със златното съкровище. Отпътуване за Любляна. Настаняване в хотел. Нощувка.

6-ти ден:  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

Цена: 639лв

Цената включва:
- Транспорт с лицензиран туристически автобус;
- 5 нощувки с 5 закуски в хотели 2/3*;
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
- Медицинска застраховка;
- Водач от РадугатурсРАДУГАТУРС
гр.Пловдив, ул.Иван Вазов 61Б
Тел. 032 620484/ 0878 639889
www.radugatours.com

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.232.62.209 - us - us   _           
execution time : 0.25