2020-08-12 10:11
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Last Minute
Автобусни програми
Уикенд

Двудневна екскурзия до старите столици на България

Крис Тур
Видяна:
1084 пъти


Актуализирана на :
21-07-2020
10:29

Плиска Плиска
2 дни
95 лв.
България снимки 2

всички оферти от агенция Крис Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаДвудневна екскурзия до старите столици на България от Пловдив

          Пловдив – Плиска – Мадара – Шумен - Велики Преслав - Котел – Жеравна

Дати:01.08; 29.08; 26.09.2020
Продължителност: 2 Дни / 1  Нощувка
Цена: 95 лв.

ПРОГРАМА:
1  ДЕН: Пловдив – Плиска – Шумен
Отпътуване в 7:00 часа от Пловдив към историко - археологическия резерват Плиска - част от Стоте национални туристически обекта. В периода от основаването на Българската държава от хан Аспарух през 681г. до 893г. Плиска е не само столица, но и един от най-големите богати градове в Европа и света. Градът впечатлява по онова време с архитектурата си.

Посещение на двора на кирилицата в град Плиска. Дворът на кирилицата напомня за царственото място, където най-значимите исторически личности определят с кирилското слово духовния път на много националности и култури. Всеки посетител тук усеща духа на миналото, неговото величие и се изпълва с гордост, че, познавайки кирилските букви, той е  част от културното наследство, създадено на това свещено място. Дворът на кирилицата е мястото, където кирилските букви се завръщат у дома, след като са дарили светлина и познание на една значителна част от човечеството.

Отпътуване за местността Мадара и разглеждане на уникалния скален барелеф „Мадарски конник”, включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Скалният релеф, който се счита за най-старият по рода си в Европа, представлява триумфиращ владетел - символ на мощта на Първата Българска държава. Свободно време за обяд.

Посещение на Исторически музей - Шумен. Основан през 1857г. като училищна музейна сбирка от възрожденеца Сава Доброплодни - една от най-ранните в днешните български земи, днес той е научен и културно-просветен институт с девет отдела и обособена научна група. Фондовете му съхраняват над 150 000 движими паметника на културата от халколита до наши дни.
Посещение на Томбул джамия - най-големият мюсюлмански храм в България. Единственият много добре запазен ислямски култов ансамбъл в България, където ясно личи пренесената от Мала Азия архитектурна традиция.
Разглеждане на Шуменската крепост, разположена в Шуменското плато над града. През вековете е била владение на траки, римляни, византийци и българи. Разкопките показват, че мястото е било обитавано още през XII в. пр. Хр. от траките, а по време на Първата Българска държава крепостта вече играе важна историческа роля заради близостта си до Плиска и Преслав. Днес е историко-археологически резерват и един от 100-те национални туристически обекта.
Разглеждане на монумент " Създатели на българската държава" , извисяващ се в най-високата част на Шуменското плато, издигнат по случай 1300-годишнината от създаването на Българската държава. Паметникът пресъздава основни моменти в нашата история между VII и X в. Мащабни скулптурни композиции и мозаечни пана разказват за най-значителните моменти от ранната ни история.
Настаняване в хотел в Шумен. Възможност за вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ДЕН: Шумен - Велики Преслав – Котел – Жеравна – Пловдив - 332 км - 4ч. 30 мин.
Закуска.  В 8:30 часа отпътуване  за  Велики Преслав - обявен за столица на Българската държава от цар Симеон I през 893 г. Посещение на археологическия музей и след това историко-археологическия резерват, който съхранява реставрирани и консервирани части и предмети от средновековния български град - Царската резиденция, Златната базилика, Южната порта, Патриаршията и т.н.
Отпътуване към град  Котел, който е разположен в Източна Стара планина. Посещение на " Кьорпеевата къща" , Експозиция " Котленски възрожденци  - градски бит" ,   " Галатанско училище" , Експозиция " Старокотленски килими и тъкани" .  Историята на града започва в древността. Намерените археологически находки, тракийските култови комплекси и скални гробници в местностите Чобрата и Талим Таш, свидетелстват, че този край е бил обитаван от траки.
Отпътуваме към архитектурно исторически резерват Жеравна. Ще имаме възможност да се потопим в неповторимата, нереална сякаш атмосфера на приказно красиви старовремски дървени къщи и уютни цветни градини. В селото се намира родната къща на Йордан Йовков, в която е живял до 13-тата си годишнина. Други интересни обекти за туристите представляват къщата-музей " Сава Филаретов" , " Руси чорбаджи" , както и много други възрожденски къщи и църкви.  Свободно време за обяд.
Отпътуване за Пловдив.

Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус
1 нощувка със закуска в хотел в Шумен
Екскурзоводско обслужване по маршрута
Посещение на Плиска
Посещение на Мадара
Посещение на Исторически музей - Шумен
Посещение на Томбул джамия
Посещение на Шуменската крепост
Посещение на монумента “Създатели на българската държава”
Посещение на Велики Преслав
Посещение на Котел
Посещение на Жеравна

Цената НЕ включва:
Разходи от личен характер и входните такси
Медицинска застраховка за лица до 65 г - 1 лв. на ден, за лица над 65 г – 2 лв на ден.

Входни такси за музеи и резервати: Плиска - 5 лв. (възрастни), 2 лв (учащи); Мадара - 4 лв. (възрастни), 2 лв. (учащи);   Шуменска крепост - 3 лв. (възрастни), 1 лв. (учащи, пенсионери); Томбул джамия - 4 лв. (възрастни), 2 лв. (учащи); Велики Преслав - 5 лв. (възрастни), 3 лв. (пенсионери), 2 лв. (учащи) и др.

Доплащане за единична стая - 20 лв.
Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com
Гарант на Крис тур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Алианц България” АД, застрахователна полица №1826813150000651785/20.05.2019г.
Дати:


01.08;  29.08;  26.09.2020

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.207.108.191 - us - us   _           
execution time : 0.26