2020-08-12 07:15
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия
Екскурзия с автобус
Автобусни програми

По Пътя на Тракийските Царе

GP Travel BG
Видяна:
178 пъти


Актуализирана на :
13-07-2020
09:21

Казанлък Казанлък
2 дни
115 лв.

всички оферти от агенция GP Travel BG
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаДата: 28.11.2020
Престой: Двудневна
Цена: 115 лв.

1 ден София - Казанлък
Отпътуване от гр. София в 7:30 посока Казанлък. Присигане в столицата на Розовата долина. Разглеждане на Казанлъшката гробница - първото голямо откритие в Долината на тракийските царе, забележителен паметник на тракийското изкуство със световна слава, включен в списъка на ЮНЕСКО. Уникалните стенописи в коридора и купулното помещение са едни от най-добре запазените произведения на античната живопис. Следва посещение на " Музея на розата" .  Първата музейна експозиция за казанлъшката роза е открита през 1967 г., а през 1969 г. тя прераства в Музей на розата, който е уникален в световен мащаб. Музеят има богата колекция от предмети, документи и снимки, разкриващи историята на българското производство на маслодайните рози. Настаняване в хотела. Свободно време за обяд и разходка. Следобед пожелание посещение на Историческия музей в Казанлък, с интересни експозиции на намерените  съкровища в гробниците. Следва посещение на " Къща-музей Чудомир" . Тя е архитектурен паметник на културата от национално значение. В сегашния си вид музейният комплекс включва скромния Чудомиров дом с неговата неповторима атмосфера; художествено-документална експозиция, разположена в три зали с обща площ 300 кв. м.; модерно фондохранилище и уютна конферентна зала с мултимедийно оборудване. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден Казанлък – Шипка - Карлово - София
Закуска.  Отпътуване към град Шипка. По пътя ще посетим Тракийската могила - Голяма Косматка, намираща се на 1 км южно от град Шипка. Открита през 2004 г., гробницата е строена през втората половина на V в. пр. Хр. В нея са открити златният венец на владетеля, наколенници и шлем, златен киликс, апликации за конска амуниция, които са представени в Историческия музей в Казанлък.
Забележителна е ритуално погребаната, пред фасадата, бронзова глава от статуята на Севт III. Тя е важно свидетелство за тракийските орфически ритуали. Следва посещение на Храм-паметник  " Рождество Христово" , чиято църква е истински архитектурен шедовър, построен в традиционния стил на руските катедрали от 17 в. Манастирът е създаден в памет на руските войници и български опълченци, загинали през освободителната Руско-турска война от 1877-1878г. Църквата " Рождество Христово" е обявена за паметник на културата и блести отдалеч с многоцветната си мозаечна украса и позлатени куполи, напомняйки за безсмъртния подвиг. Свободно време за разглеждане на църквата и криптата. Отпътуване посока Карлово. Пристигане в град Карлово - родният град на Васил Левски. Свободно време за обяд и разходка. Пожелание посещение на Национален музей " Васил Левски" , където са съхранени вещи, програмни документи и писма свързани със семейството, живота и делото на Апостола. Пазят се почти всички научни биографични изследвания и литературни творби, посветени на Левски. В 16:00ч. отпътуване към София. Пристигане вечерта.

Цената включва:

    Транспорт с комфортен туристически автобус;
    1 нощувка със закуска и вечеря в хотел **/*** в района на Казанлък;
    Туристическа програма в Казанлък, Шипка и Карлово;
    Посещение на Могила Голяма Косматка;
    Екскурзоводско обслужване;
    Туристическа застраховка на ЗАД " Армеец" .


Цената не включва:

    Разходи от личен характер;
    Входни такси за посещаваните обекти:

            - Казанлъшката гробница - възрастни - 6 лв., ученици - 2 лв.;
            - " Музей на розата" - възрастни - 6 лв., ученици - 1 лв.;
            - Исторически музей " Искра" - възрастни - 3 лв., ученици - 1 лв.;
            - Къща - музей " Чудомир" - възрастни - 2 лв., ученици и пенсионери - 1 лв.;
            - Могила Голяма Косматка - възрастни - 3 лв., ученици - 1 лв.;
            - Национален музей " Васил Левски" - възрастни - 3 лв., ученици и пенсионери - 2 лв.


    Застраховка  Отмяна на пътуване - от 1, 5 до 3, 5% от пакетната цена. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София,   ул. „Стефан Караджа”  2.     


Отстъпки:

    Деца до 5, 99 г., настанени с двама възрастни в стая - минус 35 лв;
    Деца до 11, 99 г., настанени с двама възрастни в стая - минус 20 лв.


Доплащане:

    Настаняване в единична стая - плюс 30 лв.


Забележки:

    Минимален брой туристи: 40 човека;
    Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
    Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
    Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
    Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
    Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
    Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.Полезна информация:         
Необходими документи:

    Лична карта или паспорт.

ТO има сключена застраховка " Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на " ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. " Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка " Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД " Армеец" .
Дати:


28.11.2020

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.160.19.155 - us - us   _           
execution time : 0.54