2020-08-12 06:43
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Last Minute
Автобусни програми
Екскурзия

Екскурзия до Татул, Ивайловград, вила Армира, Мезек

Крис Тур
Видяна:
1394 пъти


Актуализирана на :
29-05-2020
11:37

Ивайловград Ивайловград
2 дни
75 лв.
България снимки 2 България снимки 3 България снимки 4

всички оферти от агенция Крис Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаДвудневна екскурзия -  Кътчета, които не сме посетили….
            Татул – Ивайловград – вила Армира - Мезек –Александрово – Узунджово – Хасково от                   
                                                                  Пловдив

                                                  Дата: 13.07.2019г.
                                                      Цена: 75 лв.

ПРОГРАМА:

Първи ден – Отпътуване от спирката на ОББ срещу х. Тримонциум  в 07.30 ч. по маршрут: Асеновград -  с.Татул - Ивайловград.
Посещение на един от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи - Тракийското светилище край село Татул. Светилището представлява скален масив, а върхът му - пресечена пирамида от края на V и началото на ІV хил. пр.Хр. Отпътуване за Ивайловград. Пристигане в Ивайловград - южната приказка на България, където реките Армира и Арда събират водите си и бързат към Егейско море. Градът на лозите и хубавото вино... Разглеждане на забележителностите на Ивайловград: Църквата " Преображение Господне" , Исторически и етнографски музей. Сред паметниците от времетo на Римската империя са останките от градските и извънградските  къщи на заможните римляни. Извънградските вили представлявали центрове на земевладелски имения. Такова жилище е вила Армира, близо до Ивайловград, открита през втората половина на XX в. Посещение и разглеждане на вила Армира с местен екскурзовод - построена през I в. и преустройвана няколко пъти.
Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
Възможност за организирана  вечеря в ресторанта на хотела с музика и танци.       

Втори ден - Закуска в ресторанта на хотела. В 9.30ч отпътуване за крепостта “Мезек”-обявена за Народна старина и архитектурно - строителен паметник от Античността и Средновековието още през 1927 г. Посещение на куполната гробница Мезек от 4 в. пр. Хр. – от ІV в. пр.н. е. – най-дългата в България и на Балканския полуостров тракийска гробница – една от малкото запазени в автентичния си вид. Дегустация на вино в Мезек – възможност за закупуване.
Отпътуване за село Александрово. Посещение на Тракийската гробница и разглеждане на музейния център „Тракийското изкуство в Източните Родопи“ с местен екскурзовод. Музейната експозиция е копието на Тракийската гробница от 4 в. пр. Хр, открита през 2000 г.
Отпътуване за Узунджово. Посещение на църквата „Успение Богородично“, част от някогашен голям комплекс, включващ религиозен храм, Кервансарай, Имарет и други обществени сгради. Село Узунджово е известно в Османската империя с големия панаир, провеждащ се всяка година до Освобождението.                   
Отпътуване за Хасково. Разглеждане на Монумента " Света Богородица" - издигаща се над града статуя на Света Богородица с Младенеца - считаната за покровителка на града. Монументът притежава сертификат от Книгата на световните рекорди на Гинес. Посещение на Камбанарията, от където се открива незабравима гледка към града. Свободно време за почивка и кафе. Отпътуване за Пловдив. Пристигане вечерта.

Цената включва:

Транспорт с комфортен автобус;
1 нощувка със закуска в хотел в Ивайловград;
Посещение на Тракийското светилище край село Татул;
Посещение на вила Армира;
Посещение на крепостта „Мезек”;
Посещение на музейния център в село Александрово;
Посещение на църквата „Успение Богородично“в с.Узунджово;
Посещение на Хасково;
Беседи с местни екскурзоводи в посещаваните обекти;
Екскурзовод по време на цялото пътуване;

Цената не включва:

Входни такси на посещаваните туристически обекти;
Медицинска застраховка;
Организирана вечеря в ресторанта на хотела;
Доплащане за самостоятелна стая – 15 лв;

Входни такси:
Татул: възрастни - 3.00 лв./ деца- 1.00 лв.
Вила Армира: възрастни- 5лв/деца -3 лв.
Мезек: възрастни - 2.00 лв./ деца- 0.50 лв.
Александровска гробница: възрастни - 4.00 лв./ деца- 2.00 лв.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com
Гарант на Крис тур по смисъла на чл. 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Алианц България” АД, застрахователна полица №13160163070000019/21.05.2017г.
Дати:


13.07.2019г.

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.160.19.155 - us - us   _           
execution time : 0.22