2020-02-17 23:17
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екзотична екскурзия

Бразилия и Аржентина с водопадите Игуасу


Видяна:
2334 пъти


Актуализирана на :
26-02-2014
15:01

Бразилия Бразилия
10 дни
1969 долара
Бразилия снимки 2 Бразилия снимки 3 Бразилия снимки 4 Бразилия снимки 5

всички оферти от агенция Обиколи Света
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаБразилия и Аржентина с водопадите Игуасу
              Рио де Жанейро - водопадите Игуасу - Буенос Айрес
                                        10 дни / 7 нощувки
                                        Цена: 1969.00 USD


1 ден - Отпътуване от летище София, терминал 2 за полет до Бразилия.

2 ден -  Пристигане на международното летище в Рио де Жанейро. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотел Orla Copacabana 4* или подобен. Настаняване. Свободно време. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

3 ден - Закуска. Отпътуване към планината Корковадо (в превод от португалски corcovado означава гърбица). Високият 710 метра гранитен връх е разположен в Националния парк Тижука, 8154 акра гора в сърцето на града. Отправяне към станция Косме Вело, прекосявайки съседните Леблон и Лагоа. Изкачването на планината (около 20 минути) на стръмните склонове започва от района Косме Вело с влакче. Панорамната гледка е изумителна, това е и най-подходящото място за наблюдаване на Рио де Жанейро, където се намира статуята на Христос Спасителя - едно от Новите седем чудеса на света. Построена е през 1931 г. от железобетон и е облицована с несмлян талк, устойчив на въздействието на климатичните условия. Височината ѝ е 38 м. Днес статуята се е превърнала в символ на града и цяла Бразилия. В края на екскурзията се преминава през плажовете Копа Кабана, Ипанема и Леблон. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден - Закуска. Целодневна обиколка на Рио де Жанейро, в превод от португалски името на града означава " Януарска река" . Той е втори по големина град в Бразилия след Сао Пауло и служи за столица на страната от 1764 г. до 1960 г., когато столицата е преместена в град Бразилия. През 1808 - 1821г., градът е столица на великата Португалска империя. Рио, както го наричат местните, е един съвременен мегаполис, съхранил в себе си традициите на отминалите епохи и успешно утвърдил се като модерен град. Посещение на един от символите на Рио - " Захарната глава" с обзорна обиколка на района Ботафого и на кокетния район Урка, откъдето с кабинков лифт се изкачва хълма Урка с връх Захарната глава - 395 м. Панорамната гледка, която се открива от върха, е несравнима - от една страна са заливът Гуанабара, центърът на Рио и моста Нитерой, а от друга - Корковадо с величествената статуя на Христос в контраст с Атлантическия океан и изящната усмивка на плажа Копа Кабана. Разглеждане централната част на града - градския театър и площад Синеландия, голям централен булевард, където по времето на португалската колонизация в страната е бил построен женски манастир. Посещение на катедралата Сан Себастиан - строена в периода 1964 и 1979 г. в модернистичен стил. Сградата има конусовидна форма с вътрешен диаметър 96 м, външен диаметър 106 м и височина 75 м. Вътре могат да се поберат до 20 000 души. Дължината на правоъгълните виражи (стъклописи) достига до 64 метра. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден - Закуска. Трансфер до летището в Рио за полет до Игуасу. Пристигане и трансфер до бразилската част на Националния парк. Огромен и пленителен, водопадът Игуасу се състои от 275 различни по големина водопади, които се разполагат по протежение на едноименната река. Намира се на границата между бразилския щат Парана и аржентинския щат Мисионе, а в превод от езика на местното племе Гуарани, името му означава " Голяма вода" . Водопадът разделя реката на долна и горна част, като по най-високата му част - Дяволското гърло, минава границата между Аржентина и Бразилия. Обиколката на бразилската част от водопадите започва от административните офиси на Националния парк с автобус или микробус. По време на пътуването информация за природната среда е предвидена на английски, испански и португалски език.  Пътуването по пътя към водопадите през Националния парк Игуасу продължава с открити микробуси, от които има възможност да се наблюдава естествения декор: орхидеи, палми, бромелиеви растения (многогодишни цъфтящи растения), вековни дървета, както и диви животни, които от време на време пресичат пътя. Микробусът спира до подножието на водопадите и екскурзията продължава по пешеходна пътека - 1.2 км, съчетана със стълби  от средна трудност, по която са направени няколко площадки за наблюдение, от където се виждат различните водопади, докато се стигне до главната атракция - Дяволското гърло - 80 метров водопад. Посещение на Птичия парк, където могат да се видят на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка - едни от най-екзотичните и редки видове птици в целия свят. Трансфер до хотел Continental Inn 4* или подобен. Настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

6 ден - Закуска. Трансфер с автобус до аржентинската част на Национален парк Игуасу. И тук природата има какво да покаже - величествената скала на водопада има U-образна форма, висока е 150 метра и дълга - 700 метра. За да се стигне до Дяволското гърло, се пътува с малко влакче. Обиколката на водопадите Игуасу до прочутото Дяволско гърло започва на 400 метра от централния вход на Националния парк, където се намира и централната гара, от която влакчето се насочва към гарата на Водопадите и гарата на Дяволското гърло. До там може да се стигне и пеша, с преход около 20 минути. От гара " Дяволското гърло" започват дървени пътеки /около 2 км/, които водят до най-големия от водопадите - Дяволското Гърло. От гара " Водопадите" започва пешеходна разходка по дървени пътеки /за около час/ към Горното течение, с не особено труден маршрут, от където водопадите могат да бъдат гледани отгоре. При Долното течение, въпреки че маршрутът е малко по-труден, заради многобройните стръмни стълби, посетителите могат да се насладят на водата на водопадите, падаща отгоре. Тази пътека продължава до брега на реката, където са акостирали лодките, които отиват към остров Сан Мартин. Следва " Сафари Макучо" - приключение с лодка по реката. Връщане в хотела.Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

7 ден - Закуска. Трансфер до летището в Игуасу за полет до Буенос Айрес. Посрещане на летището от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотел Nueve de Julio 4* или подобен. По пътя за хотела, туристите ще се насладят на част от града. Настаняване. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

8 ден - Закуска. Панорамна обиколка на Буенос Айрес - страстен и тайнствен град, чийто забързан ритъм бие не само през деня, но продължава и през нощта. Буенос Айрес има своя собствена индивидуалност, но в същото време той е като много други съвременни градове. Индивидуалността му се изразява в различни съпътстващи стилове, отразени в сгради и улици, както и скрити истории, които чакат да бъдат разкрити. Обиколката на забележителностите на Буенос Айрес започва с Пласа де Майо, мястото, на което е основан градът. Площадът се намира в центъра на града и е заобиколен от сградата на правителството на Аржентина, наречена Каса Росада (Розовата къща), Кабилдо (кметството) и Катедралата, която е възстановявана няколко пъти през годините и е една от най-атрактивните сгради, благодарение на голямата си фасада, включваща дванадесет колони, представляващи дванадесетте апостола, в която в мраморен мавзолей, се намира гроба на генерал Сан Мартин. Посещение на Сан Телмо, най-старият квартал в града с антикварни магазинчета и традиционни барове; на квартала Ла Бока, с живописната уличка Каминито, където първо се заражда тангото, композирано от великия Хуан де Диос Филиберто; на елитния квартал Риколета, повлиян от европейската архитектура с  множество паркове  и арт центрове; на Пуерто Мадеро - най-новият квартал в града, с новите си модерни сгради, построени край реката; на Театро Колон - безспорно най-представителният театър в града, сграда със собствена идентичност, която предлага спектакли и концерти от световна класа през цялата година; на Авенида 9 де Хулио - най-широкият булевард в света и на емблематичния за Буенос Айрес " Обелиск" . Връщане в хотела. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

9 ден - Закуска. Трансфер до летището в Буенос Айрес за полет до България.

10 ден - Пристигане в София.

Цената включва:

•7 нощувки със закуски в хотели 4*, от които:
•3 нощувки в Рио де Жанейро
•2 нощувки в Игуасу
•2 нощувки в Буенос Айрес
•7 вечери в местни ресторанти или в ресторантите на хотелите
•Самолетни билети по вътрешните полети: Рио де Жанейро - Игуасу и Игуасу - Буенос Айрес (цените на билетите подлежат на препотвърждение в деня на направата на резервацията, " Обиколи Света" не носи отговорност при промяна и нужда от доплащане)
•Трансфери летище - хотели - летище
•Климатизиран транспорт по програмата
•Английскоговорещ гид по време на екскурзията
•Изкачване на планината Корковадо с посещение на статуята на Христос Спасителя
•Изкачване до хълма Захарната Глава
•Сафари Макучо - приключение с лодка по реката
•Посещение на птичия парк
•Разглеждане на водопадите Игуасу от бразилска и аржентинска страни
•Билет за Национален парк Игуасу
•Целодневна екскурзия на Буенос Айрес
•Медицинска застраховка с покритие 15 000 EUR ( лица над 70 години доплащат)

Цената не включва:

•Самолетни билети за международни полети: София - Рио де Жанейро и Буенос Айрес - София
•Пари за лични разходи

Документи и изисквания

•Въз основа на споразумения между Република България,   Федеративна република Бразилия и Република Аржентина, българските гражданите, които притежават валидни обикновени паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Бразилия и Аржентина без виза за срок,   не по-дълъг от 90 дни, в рамките на шест месеца;

Необходими документи и препоръки за направа на ваксини:

•Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Бразилия
•Възможно е властите в Аржентина да поискат документ, доказващ финансови средства под формата на банкови сметки или кредитни карти - около 50.00 USD на ден
•Няма задължително изискване за имунизация, но екипът на " Обиколи Света" препоръчва поставяне на ваксина срещу жълта треска, минимум 10 дни преди отпътуването

Условия за резервация:

•Резервацията се счита за официално потвърдена след внасяне на депозит в размер на 50%.
Дати:


Формирана група за 06.04.2014г.
Дати по желание на клиента.

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.233.215.231 - us - us   _            
execution time : 0.22