2019-06-19 03:52
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия в чужбина
Автобусни програми
6 май / Гергьовден

Загадъчната Босна


Видяна:
1159 пъти


Актуализирана на :
07-03-2016
11:34

Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина
4 дни
245 лв.
Босна и Херцеговина снимки 2 Босна и Херцеговина снимки 3 Босна и Херцеговина снимки 4 Босна и Херцеговина снимки 5 Босна и Херцеговина снимки 6

всички оферти от агенция Хит Холидей
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаКаменград – Сараево – Дървенград

Първи ден  – Отпътуване късно вечерта от Велико Търново по маршрут София – Ниш – Чачак – Вишеград – Сараево.

Втори ден  – Пристигане ранния предиобяд във Вишеград/ Босна и Херцеговина/. Туристическа програма в града - моста на в Мехмед паша Соколович или по-известен като „Мостът на Дрина“ – дълъг 180 м., имащ 11 отвора, разположен на 9 каменни стълба в реката, той е уникално произведение на средновековната османска архитектурна мисъл и изкуство, нетипични за Европа, но характерни за Балканите. Мостът е известен и от романа “Мостът на Дрина”на Иво Андрич. Във Вишеград в устието на река Дрина се намира втория етно град, построен от Емир Кустурица – Каменград или Андричград . Разходка по главната улица и площада, където се намират китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино. Свободно време. Продължаване за Сараево –  столицата на Босна и Херцеговина. Градът е известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали и автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, и кафенета. Туристическа програма в Сараево - Историческият музей, Джамия Али Паша, Евангелистката църква, Националният театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Трети ден  – Закуска. Отпътуване за природен парк " Мокра гора" в Сърбия. Туристическа програма - пътуване с влака-музей " Носталгия" по железницата " Шарганска осмица" , която е и уникален исторически музей на открито, който разказва за историята на  сръбската железница и има редица запазени експонати, като стари локомотиви и вагони –разходката продължава около 1ч. Посещение на първото етно селище на Кустурица, " Дрвен град" на хълма Мечавник. По време на снимките за филма „Живота е чудо“, Кустурица бил вдъхновен от природата на хълма и построил града Кустендорф (дорф – селце от немски и Куста от началото на фамилията му). В Дървения град се разполагат 35 дървени постройки: църква, ресторанти, бар, сладкарница, книжарница, затвор, галерия и кино. Разходка по уличките на селището направени почти из цяло от дървени влакови траверси . Уличките и малките площади са кръстени на любимите му хора например можете да се разходите по ул. „Че Гевара“ или ул. „Диего Марадона“, кино „Стенли Кубрик“ за кратка 15 минутна прожекция. Свободно време. Продължаване за Златибор. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Четвърти ден  – Закуска.  Отпътуване за Ниш. Кратка пешеходна разходка в центъра на Ниш: площадът на Освобождението; Нишката крепост; пешеходната улица " Обреновичева" ; Казанджийското сокаче. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане  във Велико Търново късно вечерта.


Цената включва:
• транспорт с комфортен туристически автобус;
• 2 нощувки със закуски - 1 в хотел в района на Сараево, 1 в хотел в района в района на Чачак;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка с асистанс на 10 000евро покритие ;

Цената не включва:
• входни такса за етно селище „Дървен град” – 200 динара (около 4лв)
• билет за влак „Носталгия”  - 600 динара ( около 10лв)
• входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Дати:


05.05.2016 – 08.05.2016

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.215.161.19 - us - us   _            
execution time : 0.25