2018-06-19 03:26
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Нова година 2019
Екзотика
Празник

НОВА ГОДИНА В ШРИ ЛАНКА

Рейма Травел
Видяна:
752 пъти


Актуализирана на :
10-10-2014
11:58

Шри Ланка Шри Ланка
11 дни
1805 евро

всички оферти от агенция Рейма Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаНОВА ГОДИНА В ШРИ ЛАНКА

29 декември 2014 – 08 януари 2015
11 дни / 8 нощувки

Цена: от 1805 евро

Вечнозеленият тропически остров Шри Ланка е разположен в самото сърце на Индийския океан, на 664 км от Екватора. Имал е през вековете много названия, по-старото поколение у нас го помни като о.Цейлон - така са го наричали европейските завоеватели. А на местния синхалски език Шри Ланка означава " благословена страна" .

В Шри Ланка е събран целият спектър от възможности за приятен отдих на туристите - уникално културно наследство от древни времена, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове, тропически гори и множество реки с буйни водопади, луксозни хотели, модерна инфраструктура. И разбира се, знаменитият цейлонски чай, известен в целия свят и отглеждан по най-стари традиции.ПРОГРАМА:

29 декември София – Истанбул - Коломбо
Полет от София до Истанбул в 21.25 ч. Кацане в 22.40 ч. Следващ полет до Коломбо в 01.10 ч. след полунощ вече на 30 декември.

30 декември Коломбо – Уайкал (45 км- 45 мин.) вечеря
Кацате в 15.10 ч. Посрещане на летището в Коломбо. Следва трансфер до Уайкал. Настаняване в хотел Pandanus Beach 4* и почивка. Вечеря и нощувка.

31 декември Уайкал – Празнична новогодишна вечер закуска, вечеря
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Празнична новогодишна вечеря.

01-02 януари Уайкал – плаж закуска, вечеря Закуски. Свободни дни за плаж, почивка и допълнителни турове по желание. Вечери и нощувки.

03 януари Уайкал - Пинавела (79 км. 1ч.15 мин.)/Пинавела – Хабарана (125 км. 1 ч. 50 мин.) закуска, вечеря
След закуска се отправяте към приюта за слонове в Пинавела. Тук ще ви се предостави възможността да се насладите на голям брой животни на едно място. Приютът е основан през 1975 г. със седем осиновени слона. На малките и възрастни животни се предоставя убежище в естествена среда, като изоставените или осиротелите бебета се отглеждат и обучават с цел да се приобщят към нормалния начин на живот. С помощта на местни и чуждестранни експерти, в Пинавала се полага началото на успешна програма за отглеждане в затворена среда, като първото бебе се ражда през 1984 г. Времето за хранене и баня в реката ви предоставя най-добри възможности да се насладите на животните от непосредствена близост. Отпътувате към Хабарана. Пристигане и настаняване в хотел Cinnamon Lodge 4*. Хотелът потънал в заобикалящата го джунгла е място, където истински ще се слеете с природата, ще имате възможност да се насладите на мистичните звуци и гледки. Вечеря и нощувка.

04 януари Хабарана – Сигирия(32 км. – ? час) / Сигирия – Полонарува (64 км.- 1, 15 ч.)
Полонарува – Хабарана (45 км.- 1, 15 ч) закуска, вечеря
След закуска се отправяте към Сигирия. Изкачвате скалната крепост в Сигирия, строена през 5 в от Крал Кашяпа (477-495 от н.е), обявена за паметник на световното културно наследство. „Лъвската скала” е цитадела с неописуема красота, издигаща се на 200 м от нивото на джунглата. Скалата е била последното, най-вътрешно укрепление на града с площ от 70 хектара. Била е заградена с ров, запълнен с вода, отбранителен насип, и просторни градини, включващи и известните водни градини. Ще се насладите и на световноизвестните фрески „Божествени девойки”, които са изрисувани в защитена част от скалата, до която се достига по спираловидни стъпала. Тези фрески са изрисувани върху мазилката с естествени багрила.
Продължавате към Полонарува, която е втората столица на Шри Ланка, строена през 11 и 12 в след Хр (защитена от ЮНЕСКО). Тук ще видите руините на Кралския Дворец – Гал Вихарая, с четири прекрасни статуи на Буда, издълбани в скалата в изправено, седнало и легнало положение; залата за аудиенции, лотусовата баня, и статуята на Крал Паракрамабаху; и Паракрама Самудрая – езеро, изградено от Крал Паракрамабаху Велики. На този тур ще видите още много паметници за поклонение като Храма Шива, бившия Храм на Свещения Зъб, и др. Вечеря и нощувка.

05 януари Хабарана – Дамбула (24 км. 30 мин.)/ Дамбула - Матале (46 км. 45 мин.)
Матале – Канди (31 км. 40 мин.) закуска, вечеря
След закуска се отправяте към скалния храм Дамбула, строен от Крал Валагамбаху през 1 в пр.Хр (защитен от ЮНЕСКО) – най-впечатляващият пещерен храм в цялата страна. Комплексът от пет пещери с над 2000 кв.м изрисувани стени и тавани, е най-голямата заета от картини площ в света. Съдържа над 150 изображения на Буда, най-голямото от които е колосална фигура, издълбана в скала и простираща се 14 м.
Продължавате към Канди с посещение по път на градина за подправки в Матале. Страната е известна с различните видове подправки, традиционни за острова. Тук ще можете да станете свидетели на процеса на отглеждане на някои от тях. Следва Канди – последната столица на Шри Ланка и обект на световното културно наследство. Името Канди предизвиква чувства на блясък и величие. Тук много от легендите, традициите и фолклора са все още живи. Ще се потопите в атмосферата и на самия град Канди, с базара, центъра за занаяти и изкуства, музея на скъпоценните камъни. Вечеря и нощувка в хотел Cinnamon Citadel 4*.

06 януари Канди – Перадения - Канди закуска, вечеря
Закуска. Предстои още един вълнуващ ден посветен на прекрасната природа на острова. Ще посетите Кралската Ботаническа градина в Перадения, която се слави като една от най-красивите в цяла Азия. Градината е истински природен шедьовър разположен на 150 акра земя и е дом на над 10 000 растителни вида. Градината на орхидеите, градината с подправки, редки палмови дървета, растения представители на почти всички климатични зони в света ще ви удивят със своите ухания, цветове и форми. Тук ще видите едно от най-редките растения в света – Coco de Mer – вид кокосова палма, чийто плодове могат да достигнат внушителните 10 - 20 кг. Всеки. Следва разходка около езерото Канди, строено от последния Крал Синхала – Шри Викрама Раджасинге, през 1798 г. Няма как да пропуснете визитата на Храма на Свещения Зъб, и традиционно шоу за завършек на деня.

07 януари Канди – Коломбо - Истанбул закуска
Закуска. Освобождаване на стаите до 12.00 ч. Трансфер до Коломбо с възможност за разглеждане на основните забележителности на града. Трансфер до летище за полет до Истанбул в 21.20 ч.


08 януари Истанбул – София
Кацане в Истанбул в 05.30 ч. Следващ полет до София в 07.50 ч. Кацане в 09.50 ч
Дати и цена
29 декември 2014 - 1805€
Цената включва
- самолетни билети по описания маршрут;
- 4 нощувки със закуски и вечери в крайбрежен хотел в Шри Ланка;
- 4 нощувки със закуски и вечери по описаната обиколна програма в Шри Ланка;
- всички вътрешни трансфери по програмата с климатизиран транспорт;
- празнична Новогодишна вечеря в ресторант на хотела;
- входни такси за посещаваните обекти в Шри Ланка, както е описано в програмата;
- екскурзовод на английски език по време на туристическите обиколки с превод на български;
- представител на туроператора, придружаващ групата по време на цялото пътуване;
- задължителната застраховка" медицински разходи при болест и злополука " при пътуване в чужбина се сключва със
застрахователна компания ЗК " УНИКА Живот" АД . Застраховката е за срока на пътуването. Застрахователната сума е
€ 15 000 (петнадесет хиляди евро) и покрива рисковете съгласно условията на застраховката.

Задължително доплащане на човек:
- виза за Шри Ланка 30 щ.д. (кандидатства се и се заплаща онлайн с кредитна карта)
- летищни такси 358 евро/700 лв. (подлежат на препотвърждаване към датата на издаване на билетите)
Цената не включва
- Напитки по време на вечерите;
- Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори в размер на 25 щ.д на човек

Още за офертата на:
www.reyma.bg/...
Дати:


2014/ 2015

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 1999 лв.  Валенти 7
топ оферта 159 €  Трип Адвайз
топ оферта 559 €  Джон Лий Травел

© 2005-2018 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.158.15.97 - us - us   _            
execution time : 0.30