2020-01-27 16:41
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Нова година 2020
Екзотика

остров Занзибар

Стар Холидейс
Видяна:
0 пъти


Актуализирана на :
20-09-2016
09:51

Танзания Танзания
9 дни
3883 лв.
Танзания снимки 2 Танзания снимки 3 Танзания снимки 4 Танзания снимки 5

всички оферти от агенция Стар Холидейс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПрограма
1 ден
Сборен пункт на летище София. Полет за Доха в 19:40 ч. Кацане на летище Хамад Интернешънъл в 01:15 ч. и транзитен престой с възможност за ползване на някой лаундж, „тихи” стаи за почивка или хотела на летището. Полет за Занзибар в 08:50 ч.

2 ден
Кацане в Занзибар в 16:20 ч. Посрещане от фирмата- партньор. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време за плаж, развлечения или допълнителни екскурзии. Опция: обиколка на историческия град Stone Town. Тричасовата обиколка на историческия стар град започва с колоритния пазар на Занзибар и забързаните местни хора, продаващи пресни зеленчуци и кошници с екзотични тропически плодове. Това е мястото, където ще почувствате многообразието от култури на Занзибар, в едно с тежките аромати на билки и подправки. Оттук се отправяме към Англиканската катедрала, построена от епископ Стриърс през 1874 година на мястото на бившия пазар за роби. Вашият гид ще ви покаже мястото, на което се смята, че са държали робите преди да бъдат продадени на търг. Следващата спирка е Националният музей на Занзибар, наречен Peace Memorial Museum, Британския клуб и старата крепост. Турът приключва с пешеходна разходка из тесните улички на стария град. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време за плаж, развлечения или допълнителна екскурзия. Опция: Морско сафари. Морското приключение, за което ще говорите дълго време и никога няма да забравите! Целодневна екскурзия- тръгваме от рибарското селище Fumba, за да се запознаем с чудесата на Индийския океан в комфортните традиционни плоскодънни лодки. При пристигането накратко ще ви бъде представена програмата за деня, както и някои съвети относно безопасността на борда. Плоскодънните лодки са ръчно изработени от африкански махагон, по най- високи стандарти. Най- зашеметяващите природни творения са двете девствени плитчини от мек бял пясък, които се издигат от тюркоазено сините води на Индийския океан. Спираме в една пясъчна плитчина, за гмуркане с шнорхел или плуване над коралов риф, след което ще ни предложат свежи зелени кокосови орехи и разхладителни напитки. След гмуркането с шнорхел (ако го позволява прилива) имаме обяд- традиционно барбекю с риба и морски деликатеси, последвано от дегустация на различни тропически плодове, ликьор Амарула и кафе. Ще прекараме остатъка от следобеда на втората пясъчна плитчина, ще поплуваме с традиционно Ngalawaкану, опознавайки мангровите гори и древното дърво баобаб и отпочивайки на лодката. Връщаме се в хотела около 17:30 часа. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време за плаж, развлечения и подготовка за празничната новогодишна гала вечеря. Новогодишна гала вечеря. Нощувка.

6 ден
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Опция: екскурзия до гората Йозани и плуване с делфини. Това е обиколка с екскурзовод до гората Йозани. Гората е единствената останала естествена растителност на острова. Тя е дом на много ендемични видове от флората и фауната, над 50 вида пеперуди и 40 вида птици. Тук ще видите червената колобус маймуна, кадифени котки, змии, мангрови гори, разнообразие от малки дървета, храсти, блата и треви. Това е най- доброто пътуване из природата на гората, където ще имате уникалната възможност да видите и направите снимки, видеоклипове с червената колобус маймуна, срещани единствено в Занзибар. Вечеря. Нощувка.

7 ден
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка. Опция: плуване с делфини. Кизимкази е рибарско селище в южната точка на острова. След пристигане в селцето, ние се отправяме с моторна лодка в търсене на делфините. Ако имаме късмет, може да плуваме доста близо до тях. След гмуркането ще се отправим към брега, за да се насладим на слънчевите лъчи и свободните часове на плажа. Вечеря. Нощувка.

8 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището и полет за Доха в 15:40 ч. Кацане в 23:20 ч. След оформяне на митническите и имиграционни формалности, трансфер до хотел и нощувка в хотел 3*. Нощувка.
9 ден
Закуска. Трансфер до летището. Полет за София в 14:30 ч. Кацане в София в 18:35 ч.

Допълнителни екскурзии:
• Обиколка на историческия стар град Stone Town- цена за възрастен 94 лв., за дете- 59 лв. . Тричасовата обиколка на историческия стар град започва с колоритния пазар на Занзибар и забързаните местни хора, продаващи пресни зеленчуци и кошници с екзотични тропически плодове. Това е мястото, където ще почувствате многообразието от култури на Занзибар, в едно с тежките аромати на билки и подправки. Оттук се отправяме към Англиканската катедрала, построена от епископ Стриърс през 1874 година на мястото на бившия пазар за роби. Вашият гид ще ви покаже мястото, на което се смята, че са държали робите преди да бъдат продадени на търг. Следващата спирка е Националният музей на Занзибар, наречен Peace Memorial Museum, Британския клуб и старата крепост. Турът приключва с пешеходна разходка из тесните улички на стария град.
• Морско сафари- цена за възрастен 170 лв., за дете- 86 лв. Морското приключение, за което ще говорите дълго време и никога няма да забравите! Целодневна екскурзия- тръгваме от рибарското селище Fumba, за да се запознаем с чудесата на Индийския океан в комфортните традиционни плоскодънни лодки. При пристигането накратко ще ви бъде представена програмата за деня, както и някои съвети относно безопасността на борда. Плоскодънните лодки са ръчно изработени от африкански махагон, по най- високи стандарти. Най- зашеметяващите природни творения са двете девствени плитчини от мек бял пясък, които се издигат от тюркоазено сините води на Индийския океан. Спираме в една пясъчна плитчина, за гмуркане с шнорхел или плуване над коралов риф, след което ще ни предложат свежи зелени кокосови орехи и разхладителни напитки. След гмуркането с шнорхел (ако го позволява прилива) имаме обяд- традиционно барбекю с риба и морски деликатеси, последвано от дегустация на различни тропически плодове, ликьор Амарула и кафе. Ще прекараме остатъка от следобеда на втората пясъчна плитчина, ще поплуваме с традиционно Ngalawaкану, опознавайки мангровите гори и древното дърво баобаб и отпочивайки на лодката. Връщаме се в хотела около 17:30 часа.
• Плуване с делфини- цена за възрастен 123 лв., за дете- 90 лв. Кизимкази е рибарско селище в южната точка на острова. След пристигане в селцето, ние се отправяме с моторна лодка в търсене на делфините. Ако имаме късмет, може да плуваме доста близо до тях. След гмуркането ще се отправим към брега, за да се насладим на слънчевите лъчи и свободните часове на плажа.
• Екскурзия до гората Йозани и плуване с делфини- цена за възрастен 123 лв., за дете- 123 лв. Това е обиколка с екскурзовод до гората Йозани. Гората е единствената останала естествена растителност на острова. Тя е дом на много ендемични видове от флората и фауната, над 50 вида пеперуди и 40 вида птици. Тук ще видите червената колобус маймуна, кадифени котки, змии, мангрови гори, разнообразие от малки дървета, храсти, блата и треви. Това е най- доброто пътуване из природата на гората, където ще имате уникалната възможност да видите и направите снимки, видеоклипове с червената колобус маймуна, срещани единствено в Занзибар.
• Spice tour- цена за възрастен 96 лв., за дете- 70 лв. четири часовата обиколка започва с посещение на ферма за подправки- Кизимбани. Тук ще имате възможност да видите, да докоснете и да усетите мириса на плодовете и подправките, които никога не сте виждали в супермаркета- карамфил, звезден плод, мандаринови дървета, лимонова трева, манго и „червилово” дърво. Може също да си купите местни парфюми и масла. След обиколката- трансфер до хотела.
Дати:


27.12.2016-  04.01.2017

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 100.26.179.196 - us - us   _            
execution time : 0.25